Home » Când, unde, cum » Ce poți face cu ouăle rămase de la Paște. 3 idei simple de rețete delicioase

Ce poți face cu ouăle rămase de la Paște. 3 idei simple de rețete delicioase

Violeta Badea / 04.05.2021, 12:17
Ce poți face cu ouăle rămase de la Paște. 3 idei simple de rețete delicioase

Ce poți face cu ouăle rămase de la Paște. 3 idei simple de rețete delicioase. Ai pregătit din nou prea multă mâncare și ai rămas cu ea prin frigider, mai ales cu ouă fierte? Nu îți face griji, deoarece le poți transforma în câteva preparate delicioase și ușor de făcut. În acest material îți vom prezenta câteva rețete extrem de gustoase și rapide.

Ce poți face cu ouăle rămase de la Paște

Dacă ai rămas cu multe ouă fierte după masa de Paște, nu le arunca! Există atâtea soluții delicioase pe care le poți prepara extrem de rapid, iar rezultatele te vor încânta atât pe tine, cât și pe membrii familiei. Gândeste-te bine înainte a pune mâncarea în coșul de gunoi, deoarece circa 43 de milioane de oameni din UE nu îşi permit zilnic mese care să asigure o alimentaţie adecvată, iar peste 50% din risipa alimentară provine din gospodăriile populaţiei.

Cu toate astea, aproximativ o treime din totalul alimentelor produse pentru consumul uman este irosită la nivel blobal. În Uniunea Europeană se estimează că 20% din totalul alimentelor produse se pierd sau se aruncă. Ca să evităm risipa alimentară, ne-am gândit să vă prezentăm câteva idei de rețete care să includă celebrele ouă fierte.

1. Ouă umplute cu pastă de ton

Oua umplute cu pasta de ton
Oua umplute cu pasta de ton

Ingrediente:

  • șase ouă fierte tari
  • două linguriţe de muştar
  • o conservă cu ton
  • 30 de g de unt moale
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • o lingură de maioneză, pentru ornat

Mod de preparare:

Cele șase ouă se descojesc şi se taie pe jumătate, pe lung. Se scot gălbenuşurile și se pun într-un blender. Se adaugă deasupra tonul bine scurs, muştarul şi untul. Se mixează, apoi se presară sare şi piper, după gust. Se amestecă bine până se obține o pastă fină, se umple albuşurile cu această pastă și se nivelează. Ouăle umplute se ornează cu puţină maioneză şi pătrunjel proaspăt. Apoi, se așează pe un platou cu frunze de salată şi felii de roşii. Spor la treabă și poftă bună!

2. Salată de ouă cu ceapă şi usturoi verde

Salata de oua cu ceapa si usturoi verde
Salata de oua cu ceapa si usturoi verde

Ingrediente:

  • șase ouă fierte tari
  • 150 de g de mazăre din conservă
  • 100 de g de maioneză
  • 100 de g de smântână fermentată
  • o lingură de muştar, după preferinţă
  • o legătură de ceapă verde
  • o legătură de usturoi verde
  • o jumătate de legătură de pătrunjel
  • sare, după gust
  • piper, după gust

Mod de preparare:

Cele șase ouă se descojesc, se taie în formă de cubulețe și se pun într-un bol. Se spală și se curăță pătrunjelul, ceapa şi urstuoiul verde, apoi se toacă mărunt şi se adaugă peste ouă. Mazărea se scurge de toată apa, apoi se pune peste restul ingredientelor. Treptat se adaugă maioneza, muştarul şi smântâna. După ce am amestecta, se presară sare şi piper, după gust. Salata se acoperă și se lasă la rece, timp de 30 de minute. Spor la treabă și poftă bună!

3. Ouă umplute cu avocado şi somon afumat

Oua umplute cu avocado si somon afumat
Oua umplute cu avocado si somon afumat

Ingrediente:

  • șase ouă fierte tari
  • un avocado mare
  • 100 de g de cremă de brânză
  • 100 de g de somon afumat
  • sare, după gust
  • zeama de la o lămâie

Mod de preparare:

Se curăță ouăle și se taie jumătăţi, pe lung. Se scot gălbenuşurile. Apoi, se curăță avocadoul şi se pasează împreună cu gălbenuşurile, crema de brânză, sare şi zeamă de lămâie, după gust. În jumătățile de ouă se adaugă această compoziţie, se pun deasupra bucăţi de somon rulate şi se stropeşti cu puțină zeama de lămâie. Se bagă ouăle la rece până în momentul servirii. Spor la treabă și poftă bună!