Home » Când, unde, cum » Ce reguli trebuie să respecte stewardesele, atunci când urcă la bordul unui avion. 7 obiceiuri banale la care au interzis

Ce reguli trebuie să respecte stewardesele, atunci când urcă la bordul unui avion. 7 obiceiuri banale la care au interzis

Alexandru Cazacu / 05.10.2021, 09:59
Ce reguli trebuie să respecte stewardesele, atunci când urcă la bordul unui avion. 7 obiceiuri banale la care au interzis

Deși pentru majoritatea oamenilor aceste lucruri pot părea banale, atunci când se află la bordul avionului, stewardesele trebuie să respecte o serie de reguli stricte. Află în următoarele rânduri ce nu au voie să facă însoțitorii de zbor, atunci când urcă la bordul unui avion. Obiceiuri banale la care au interzis.

Ce reguli trebuie să respecte stewardesele la bordul unui avion

Indiferent de domeniul în care lucrăm, trebuie să respectăm un anumit regulament. Ei bine, acest lucru este valabil și în cazul stewardeselor. Haideți să vedem ce nu au voie să facă însoțitorii de zbor și ce reguli stricte trebuie să respecte, atunci când lucrează la bordul unui avion.

Nu au voie să folosească căști

Majoritatea oamenilor au tendința să își pună căștile atunci când lângă ei în avion se află un bebeluș care plânge. Ei bine, stewardesele nu au voie să facă acest lucru. Cu toate acestea, oare de ce nu au voie să își pună căștile? Concret, însoțitoarele de zbor trebuie să audă tot ce se întâmplă la bordul aparatului de zbor, inclusiv sunetele specifice situațiilor de urgență, precum apelurile pasagerilor. Ba chiar mai mult de atât, la angajare, însoțitorii de bord sunt supuși și unui test auditiv.

Nu se relaxează

O călătorie cu avionul poate fi relaxantă pentru unii dintre noi. Cu toate acestea, stewardesele stau foarte mult timp în picioare, lucru care poate duce la dureri de spate sau de picioare. În concluzie, însoțitoarele de zbor nu se relaxează, ei sunt tot timpul alerți. Pe lângă acestea, nici nu ar fi profesionist să stea într-o poziție neglijentă, iar unele companii aeriene nu permit angajaților lor să stea cu brațele încrucișate sau cu mâinile în buzunare.

Ce reguli trebuie să respecte însoțitoarele de zbor
Reguli pe care însoțitoarele de bord trebuie să le respecte

Nu consumă apă sau mâncare de față cu pasagerii

Ca și în cazul pasagerilor, echipajul de la bordul avioanelor trebuie să mănânce, mai ales dacă zborul este unul lung. Cu toate acestea, însoțitorii de bord vor mânca întotdeauna departe de ochii pasagerilor, în zona destinată lor.

Ce reguli trebuie să respecte stewardesele – Nu au voie să alerge pe culoar

Știm cu toții că stewardesele fac tot posibilul pentru a oferi servicii de calitate la bordul avionului, însă câteodată timpul nu le permite acest lucru, în special în cazul zborurilor scurte. Chiar și așa, însoțitorele de zbor nu au voie să fugă pe culoar, pentru a nu se răni.

Stewardesele sunt obligate să poarte ceas

În cazul stewardeselor timpul este extrem de important, ele fiind nevoite să știe cu exactitate când să ajungă la bordul avionului, pentru a începe servirea pasagerilor sau pentru a debarca. Așadar, ele trebuie să poarte un ceas în permanență.

Tatuajele sunt interzise

Deși nu toate companiile aeriene interzic acest lucru, majoritatea nu permit stewardeselor să aibă tatuaje la vedere. Când spunem la vedere, ne referim la orice parte a corpului care nu este acoperită de haine.

Nu sunt obligate să ajute pasagerii cu bagajele de mână

Deși unii ar putea crede altceva, însoțitoarele de zbor nu sunt obligate să ajute pasagerii să își pună la locul lor bagajele de mână. Pe de altă parte, ele pot ajuta 1 – 2 pasageri, însă nu este treaba lor să așeze toate bagajele de mână, mai ales că ar putea avea probleme destul de grave cu spatele dacă ar face asta pentru toți pasagerii din aeronavă.