Home » Cum să faci orice » Ce să nu porți niciodată atunci când ești în avion. Sigur nu bănuiai că este vorba despre acest obiect vestimentar

Ce să nu porți niciodată atunci când ești în avion. Sigur nu bănuiai că este vorba despre acest obiect vestimentar

Cojocaru Cristian / 29.08.2021, 17:15
Ce să nu porți niciodată atunci când ești în avion. Sigur nu bănuiai că este vorba despre acest obiect vestimentar

În afară de obiectele interzise în mod normal în avion, există și alte obiecte pe care nu este bine să le porți atunci când zbori. Află ce anume trebuie să faci pentru ca zborul să fie unul cât mai sigur.

Ce obiect nu trebuie să porți în avion

Perioada vacanțelor încă nu s-a terminat și probabil te-ai gândit să iei primul zbor către destinația aleasă, fiind unul dintre cele mai sigure și totodată rapide mijloace de transport. Mai mulți experți analizează în mod permanent cum poți avea o călătorie sigură cu acest mijloc de transport, iar printre aceste lucruri se află și vestimentația pe care pasagerii o poartă în timpul zborului.

Imposibil să nu te fi întrebat de multe ori înaintea zborului ce anume să porți. Este recomandat ca ținuta ta să fie una confortabilă și adaptată temperaturii din zona din care pleci dar și a celei de destinație. Dacă acest aspect este unul de interes pentru tine, ar trebui să știi că trebuie să ții cont de anumite lucruri.

Un însoțitor de zbor, Tommy Cimato a povestit în cadrul unui videoclip urcat pe platforma TikTok ce anume nu ar trebui să facă oamenii în momentul în care zboară cu avionul. Unul dintre aceste lucruri este cu adevărat surprinzător, având în vedere că acesta a menționat purtarea pantalonilor scurți.

„Nu purtaţi pantaloni scurţi în timp ce sunteţi în avion. Nu ştii niciodată cât de curat este scaunul pe care stai, aşa că dacă vei purta pantaloni lungi, vei putea evita posibili germeni prezenţi pe scaun!‟, a explicat el.

Pe lângă această recomandare vestimentară, Cimato a mai venit cu sfaturi destinate celor care îl urmăresc. Totodată, însoțitorul de zbor le-a menționat acestora să evită să doarmă sau să își aplece capul prea tare spre fereastră.

„Nu eşti singurul care face acest lucru şi nu ştii câte persoane au atins mâinile pe fereastră. Evită să atingi cu faţa fereastra din avion!‟, a spus acesta, motivul fiind același, cel al igienei.

nu porți avion
Insotitorul de zbor explica faptul ca nu este bine sa atingi suprafetele precum geamul cabinei

Cum te pregătești înaintea zborului

Cimato a oferit sfaturi și cu privire la perioada dinaintea zborului, lucruri asupra cărora ar trebui să reflectăm și noi puțin. Una dintre recomandări face referire la deshitratate. Astfel, din cauza fapului că nivelul umidității este unul foarte scăzut, poți avea de-a face cu deshidratarea.

Gâtul, nasul și pielea se pot usca. În acest sens, este bine să ai o sticlă cu apă cu tine. Un alt lucru menționat de însoțitorul de zbor este momentul când folosești toaleta avionului, acesta recomandând că utilizarea unui șervețel pentru a deschide ușa este indicată. Merită menționat și faptul că înainte de ora zborului, este recomandat să ajungi cu 2 ore mai devreme pentru zborurile interne și cu 3 ore înainte de decolare pentru cele internaționale, mai ales dacă ai de predat și un bagaj de cală.

Totodată, poți consulta și regulamentul liniei aeriene pentru că închiderea porților poate varia de la o companie la alta între 15 și 45 de minute. O altă jumătate de oră în plus este recomandată în cazul în care un zbor te neliniștește sau poate pur și simplu nu ești obișnuit cu aeroporturile sau poate zborul este într-una dintre zilele aglomerate.