Home » Când, unde, cum » Ce se întâmplă de fapt dacă pui usturoi în ghiveciul plantelor. Trucul care te lasă fără cuvinte

Ce se întâmplă de fapt dacă pui usturoi în ghiveciul plantelor. Trucul care te lasă fără cuvinte

Alexandru Cazacu / 05.11.2021, 15:57
Ce se întâmplă de fapt dacă pui usturoi în ghiveciul plantelor. Trucul care te lasă fără cuvinte

Cel mai probabil, nu există locuință în care să nu fie măcar o plantă. Pe lângă faptul că dau un aspect deosebit locuinței noastre, unele plante purifică și aerul din camerele unde sunt ținute. Cu toate acestea, hai să vedem ce se întâmplă dacă pui usturoi în ghiveciul plantelor. Acest truc te va lăsa fără cuvinte.

Ce se întâmplă de fapt dacă pui usturoi în ghiveciul plantelor

Usturoiul este folosit de obicei în gastronomie, însă poate avea și alte întrebuințări. De exemplu, putem folosi usturoi pentru a ajuta plantele de cameră să treacă mai ușor prin sezonul rece și, totodată, să devină mai puternice. Printre altele, plantele nu se vor mai îngălbeni, iar musculițele vor dispărea.

Totodată, stropirea plantelor cu un amestec de apă cu usturoi ajută la combaterea bolilor și dăunătorilor, dar crește și imunitatea plantelor, ajutându-le să fie mai rezistente. Acestea fiind spuse, hai să vedem cum se prepară această soluție și cum trebuie să procedăm.

Apa cu usturoi este benefică pentru plante

Așadar, pentru această soluție veți avea nevoie doar de 2-3 căței de usturoi, 1 litru de apă și un recipient cu capac (borcan). Mai întâi, vom umple borcanul cu apă, după care vom curăța și toca mărunt usturoiul, iar apoi îl vom adăuga în apă alături de coji. Acum, închidem borcanul ermetic și îl agităm puțin, pentru ca ingredientele să se amestece bine. Apoi, lăsăm usturoiul la macerat în borcan pentru aproximativ 24 de ore.

După ce s-au scurs cele 24 de ore, vom strecura soluția din borcan și o vom transfera într-un pulverizator. Ei bine, apa cu usturoi poate fi folosită atât la irigarea plantei de cameră, cât și la pulverizarea frunzelor sale. Este important să menționăm faptul că, această procedură trebuie repetată cel puțin odată pe lună, iar orhideele reacționează extrem de bine la această soluție.

Ce se întâmplă dacă pui usturoi în ghiveciul planetelor
Ce se întâmplă dacă pui usturoi în ghiveciul planetelor

Usturoiul, pesticid natural

De asemenea, usturoiul este benefic chiar și pentru plantele din grădină, deoarece va ține insectele dăunătoare la distanță. De exemplu, dacă usturoiul este plantat lângă salată și țelină, afidele vor sta la distanță. Totodată, atunci când lângă cultura de roșii se află și usturoi, păianjenii roșii vor ezita să se apropie. Nici măcar melcii sau iepurii nu vor mai fi tentați să se apropie de grădina în care este plantat usturoiul.

Ba chiar mai mult de atât, poți folosi ca pesticid natural o soluție făcută din căței de usturoi și ardei iute. Acesta din urmă fiind, de asemenea, cunoscut pentru efectele sale împotriva unor insecte dăunătoare. Iată ce trebuie să faci.

Așadar, mai întâi vom pune la fiert 3-4 ardei iuți, 4 căței de usturoi și o ceapă mică. După ce au fiert, transferă legumele într-un blender și amestecă-le până obții o pastă omogenă. Într-un recipient cu capac, pune pasta rezultată, o linguriță de detergent de vase lichid și 4 cești de apă. Apoi, închidem ermetic recipientul și lăsăm amestecul pentru cel puțin 24 de ore. După această, strecurăm soluția și o turnăm într-un pulverizator. Pentru un a obține un efect desăvârșit, pulverizează frunzele plantelor pe ambele părți.