Home » Cum să faci orice » Cartofi noi la cuptor, cu mărar și usturoi. Rețeta simplă și ușor de pregătit, gata în doar 30 de minute

Cartofi noi la cuptor, cu mărar și usturoi. Rețeta simplă și ușor de pregătit, gata în doar 30 de minute

Violeta Badea / 22.06.2021, 14:57
Cartofi noi la cuptor, cu mărar și usturoi. Rețeta simplă și ușor de pregătit, gata în doar 30 de minute

Vrei să gătești ceva gustos și sănătos? Ei bine, atunci trebuie neapărat să încerci această rețetă de cartofi noi la cuptor, cu mărar și usturoi. O variantă mult mai sănătoasă decât clasicii cartofi prăjiți în baie de ulei, dar la fel de delicioasă și ușor de pregătit. Rețeta este gata în doar 30 de minute și ai nevoie de foarte puține ingrediente!

Rețetă de cartofi noi la cuptor, cu mărar și usturoi

Rețeta de cartofi noi la cuptor, cu mărar și usturoi o poți prepara ca garnitură la orice tip de carne sau o poți consuma simplu, fără nimic altceva. Cartofii sunt delicioși, au o culoare aurie, sunt crocanți, parfumați și aromați datorită combinației cu mărar și usturoi. Sunt gustoși și îi poți servi în diferite forme.

Cartofii noi au un gust deosebit și toată familia îi va iubi la nebunie. Aceștia sunt perfecți și pentru persoanele care țin post pentru că au o aromă bună, sunt sățioși și se pot prepara după bunul plac, dar îți garantăm că în combinație cu cele două ingrediente sunt absolut minunați. Și unde mai pui că sunt gata imediat, nefiind necesar să petreci foarte mult timp prin bucătărie. În plus, aceștia sunt și foarte ieftini, așa că pot fi consumați de către oricine.

Această rețetă merge perfect împreună cu o salată de sezon sau drept garnitură pentru carne sau pește. De asemenea, o poți savura împreună cu orice tip de carne sau pește. E foarte iubită și de către copii, deoarece știm că majoritatea sunt înnebuniți după gustul deosebit al cartofilor. Avantajul este că această rețetă este mult mai sănătoasă, ținând cont că cartofii nu se prăjesc în baie de ulei, ci se pregătesc la cuptor. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie și modul de preparare al acestei rețete încântătoare.

Cartofi noi la cuptor, cu marar si usturoi
Cartofi noi la cuptor, cu marar si usturoi

Rețeta de cartofi noi la cuptor, cu mărar și usturoi – ingrediente

  • o jumătate de kg de cartofi noi spălați foarte bine
  • o legătură de usturoi verde sau o căpățână de usturoi uscat
  • o legătură de mărar verde sau o linguriță de mărar uscat
  • ulei de măsline
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • câteva felii de ardei iute (opțional)

Rețeta de cartofi noi la cuptor, cu mărar și usturoi – mod de preparare

Pentru început se spală foarte bine cartofii noi și se scurg de apă. Aceștia nu se decojesc, deoarece coaja lor este foarte subțire, fină, se gătește ușor la cuptor și dă un gust deosebit acestui preparat. În cazul în care folosești cartofi vechi ar fi indicat să-i decojești. Cartofii se așează într-o tavă, se ung cu ulei de măsline, se adaugă o jumătate de linguriță de sare și se introduc la cuptorul preîncălzit la o temperatură de 200-220 de grade Celsius pentru aproximativ 40 de minute.

Din când în când se mai mișcă tava, astfel încat aceștia să fie pătrunși pe toate părțile. Cu puțin timp înainte de a fi gata cartofii, se scoate tava și se adaugă usturoiul verde tocat cât mai mărunt. Se introduce tava din nou în cuptorul stins pentru 10 minute, astfel încât să se combine aroma cartofilor cu cea a usturoiului verde. Atenție! Usturoi uscat se adaugă încă de la început în tavă. După ce au trecut cele 10 minute, se scoate din nou tava și se presară mărarul verde deasupra cartofilor. Totul este gata! Arată minunat, iar gustul este fabulos. Spor la treabă și poftă bună!