Home » Când, unde, cum » Cele două eleve din România care au fost admise la Harvard. Efortul uriaș depus pentru a ajunge aici

Cele două eleve din România care au fost admise la Harvard. Efortul uriaș depus pentru a ajunge aici

Alexandru Cazacu / 29.12.2021, 14:20
Cele două eleve din România care au fost admise la Harvard. Efortul uriaș depus pentru a ajunge aici

Două eleve din țara noastră au fost admise la prestigioasa Universitate Harvard. Tinerele sunt din Galați și au reușit această uimitoare performanță prin multă muncă. Haideți să vedem cine sunt cele două eleve care vor învăța la Harvard și ce materii vor studia tinerele la una dintre cele mai prestigioase universități din lume.

Daria Teodora Hărăbor şi Cristiana Andreea Murgoci, cele două eleve din România care au fost admise la Harvard

Una dintre tinerele din Galați care a fost admisă la Harvard este Daria Teodora Hărăbor, care a primit o bursă de 80.000 de dolari, iar din toamna anului viitor va studia Fizica la prestigioasa universitate din Statele Unite. De asemenea, ea va opta și pentru Matematică sau Astrofizică, pentru că elevii acestei universități își pot alege două specializări din domenii diferite, potrivit Viața Liberă.

Elevă la Colegiul Național Vasile Alecsandri, Daria a adunat mai multe premii, printre care și unele internaționale. Chiar și în luna noiembrie a anului curent, tânăra a câștigat o medalie de argint la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică. Potrivit sursei citate, ea a primit tot în acest an și medalia de bronz la Olimpiada Internațională de Astronomie.

De asemenea, gălățeanca a mai primit două medalii de aur la Olimpiada Internațională de Astronomie, în 2018 și 2019, dar și o altă medalie de bronz în 2029, la Olimpiada de Astrofizică.

I-a dedicat reușita unei profesoare

Se pare că Daria Hărăbor îi dedică această reușită impresionantă profesoarei Nicoleta Becheanu, din Brăila care, din nefericire, s-a stins din viață în toamnă, după ce a fost infectată cu coronavirus.

„Dumneaei este cea cu care m-am pregătit pentru olimpiade și mi-a spus întotdeauna că locul meu e la Harvard, alături de un alt fost coleg de-al ei, Radu Andrei, care și el m-a ajutat foarte mult. De aceea, admiterea mea la Harvard i-o dedic memoriei dascălului care m-a susținut tot timpul să visez să ajung aici”, a spus Daria.

Elevele din România care au fost admise la Harvard
Elevele din România care au fost admise la Harvard

Cine este Cristiana Andreea Murgoci, eleva eminentă care a intrat la Harvard

Cea de-a doua elevă care a reușit să fie admisă la Harvard este Cristiana Andreea Murgoci. Ea a obținut de asemenea multe premii la olimpiade. Mai exact, anul acesta tânăra a primit trei medalii de aur la Olimpiada Europeană de Fizică, la Olimpiada Internațională de Fizică a Țărilor Baltice, dar și la Olimpiada Internațională de Fizică din Zhautykov.

Cristiana spune că își dorește să se întoarcă în țară după ce-și va termina studiile peste Ocean. Ba chiar mai mult de atât, una dintre marile sale dorințe este să îmbunătățească sistemul de sănătate din România. Fiind pasionată de cercetare, tânăra gălățeancă vrea să studieze la Harvard, pe lângă Fizică și Matematică, și Inginerie.

„Nu știu ce direcții îmi vor oferi anii de studiu la Harvard, dar cu siguranță mă voi axa pe cercetare care să aducă îmbunătățiri pentru sănătatea și viața oamenilor. E lucrul care mă motivează cel mai mult”, precizează Cristiana.

Printre multe alte premii, Cristiana a primit și o calificare la cel mai prestigios târg de știință pentru tinerii liceeni, care va avea loc anul viitor, în Atlanta.