Home » Când, unde, cum » Cine sunt românii care își sărbătoresc onomastica de Rusalii. Aceste nume sunt sărbătorite

Cine sunt românii care își sărbătoresc onomastica de Rusalii. Aceste nume sunt sărbătorite

Violeta Badea / 21.06.2021, 09:29
Cine sunt românii care își sărbătoresc onomastica de Rusalii. Aceste nume sunt sărbătorite

Pe data de 20 și 21 iunie, credincioșii sărbătoresc Rusaliile. Mulți români știu că există o serie de obiceiuri și tradiții pe care le respectă cu sfințenie, dar puțini sunt cei care știu că de Pogorârea Duhului Sfânt se sărbătoresc mai multe nume de persoane. Iată cine sunt românii care își sărbătoresc onomastica de Rusalii. Aceste nume sunt sărbătorite!

Cine sunt românii care își sărbătoresc onomastica de Rusalii

În a doua zi după Duminica Pogorârii Sfântului Duh, adica în Lunea Rusaliilor, Biserica Ortodoxă prăznuiește pe Sfântul Duh. Aceste zile importante pentru toți creștinii amintesc de foarte multe evenimente importante. Unul dintre acestea este pogorârea Sfântului Duh peste Sfinții Apostoli. Acest moment marchează descoperirea față de lume și de creație a lui Dumnezeu.

În plus, Rusaliile amintesc  și de întemeierea Bisericii creștine. Sfântul Apostol Petru a cuvântat și circa 3.000 de oameni au trecut la creștinism. După acest moment, a luat naștere prima comunitate creștină din Ierusalim. De asemenea, românii păstrează câteva tradiții și obiceiuri pe care le respectă și în zilele noastre.

Cu toate astea, multe persoane nu știu că de Rusalii se sărbătoresc mai multe nume. Acestea sunt Roxana, Rusalin și Ruxandra. Primul este folosit în Anglia şi Franţa. Numele de „Roxana” provine de la termenul persan  „roschana”, care se traduce „în zori”. Numele de „Ruxandra” provine din limba slabă și se traduce „strălucire” sau „sclipire”.

Romanii care isi sarbatoresc onomastica de Rusalii
Romanii care isi sarbatoresc onomastica de Rusalii

Cele mai frumoase urări pe care să le transmiți în această zi

Cu ocazia acestei mari sărbători, poți trimite mesaje persoanelor dragi din familie și prietenilor care își sărbătoresc onomastica în această zi deosebită. Printe numele sărbătorite astăzi se numără Roxana, Ruxandra și Rusalin.

– Sper ca ziua numelui tău să îţi aducă multe motive de bucurie, sănătate și voie bună. La mulți ani!

– Draga mea prietenă, cu ocazia zilei onomastice îți transmit un călduros„ La Mulți Ani!”, multă sănătate, realizări și tot ce îți dorești să devină realitate!

– Draga mea, Roxana, îți transmit de ziua numelui toate gândurile bune, multă sănătate, multe zâmbete și bucurii! Îți doresc să ai pline zile de soare, iar fericirea să fie întodeauna prezentă în viața ta! La mulți ani!

– Cu ocazia zilei de nume îți doresc îți doresc să ai parte de multe momente frumoase, să te bucuri de fiecare clipă și dragostea să te înconjoare. La mulți ani!

– La mulți ani, Roxana! Să ai o zi minunată, plină de realizări și de momente frumoase.

– Îți doresc să te bucuri și să zâmbești de ziua ta onomastică! Să ai parte de multe raze de soare, să ai inima plină de speranță și fericirea să apară în viața ta la orice pas. La Mulți Ani!

– Fie că toate împlinirile frumoase, bucuria, zâmbetele și căldura acestei zile să te însoțească la orice pas Îți urez ca de ziua ta onomastica să realizezi tot ceea ce ți-ai propus, să ai parte de multă sănătate, de momente pline de bucurii, iar în lume să găsești numai fericire. La Mulți Ani, Ruxandra!

– Cu această ocazie îți doresc tot binele din lume, multă sănătate și belșug cât cuprinde. La mulți ani!