Home » Când, unde, cum » Mesaje de Rusalii. Cele mai frumoase urări pe care să le faci celor care își sărbătoresc onomastica în această zi

Mesaje de Rusalii. Cele mai frumoase urări pe care să le faci celor care își sărbătoresc onomastica în această zi

Manolică Anca / 20.06.2021, 14:04
Mesaje de Rusalii. Cele mai frumoase urări pe care să le faci celor care își sărbătoresc onomastica în această zi

An de an, Rusaliile se sărbătoresc la 50 de zile după Înviere și la 10 zile de la Înălțare. Cu această ocazie, creștinii ortodocși, cât și cei catolici, sărbătoresc atât pogorârea Duhului Sfânt asupra ucenicilor lui Iisus Hristos, dar și ziua de nume a celor care poartă nume de Roxana sau Ruxandra. Iată ce mesaje de Rusalii cu urări frumoase poți să le trimiți celor care își sărbătoresc onomastica în această zi mare.

Rusaliile, una dintre cele mai vechi sărbători creștine

Rusaliile, Cincizecimea sau Pogorârea Duhului Sfânt, una dintre cele mai vechi sărbători creștine, comemorează pogorârea Duhului Sfânt asupra ucenicilor lui Iisus Hristos și se celebrează anual la 50 de zile după Înviere (de unde și denumirea de Cincizecime). Pentru cine ce se întreabă de unde vine numele sărbătorii de Rusalii, ei bine, de la Rosalia – sărbătoarea romană a trandafirilor sau rozelor, peste care s-a suprapus sărbătoarea creștină, care era închinată și strămoșilor, în vechime.

Odată cu această sărbătoare, care are loc anul acesta pe 20 și 21 iunie (zile libere legale), se încheie ciclul pascal: Învierea, Înălţarea şi Pogorârea Duhului Sfânt, cele trei momente care marchează începerea creștinismului prin formarea Bisericii.

Mesaje de Rusalii pentru cei care își sărbătoresc onomastica
Mesaje de Rusalii pentru cei care își sărbătoresc onomastica

Mesaje de Rusalii. Cele mai frumoase urări pe care să le faci în această zi

Mesaje de Rusalii. Cu ocazia acestei mari sărbători, poți trimite mesaje celor din familie și prietenilor care își sărbătoresc onomastica. Printe numele sărbătorite astăzi se numără Roxana sau Ruxandra.

  • Îți urez să ai o zi a numelui la fel de luminoasă precum aripile unui fluture, la fel de fericită precum cântecul unei privighetori și la fel de frumoasă precum o grădină plină cu flori. La Mulți Ani!
  • Toate florile din lume pentru tine! Să ai o zi superbă și să te bucuri de ziua numelui tău la fel cum florile se bucură de lumina soarelui. La mulți ani!
  • Draga mea, Roxana, te felicit de ziua numelui și îți transmit toate gândurile bune! Îți doresc mereu să zâmbești, bucuria să fie întodeauna prezentă în viața ta și să ai numeroase împliniri! La mulți ani!
  • De ziua numelui tău, primește din partea noastră multe urări de bine, sănătate, mult noroc și împlinirea tuturor dorințelor!
  • Cu numele să ne trăiești, visurile să îți împlinești, multă dragoste să ai, sănătate și bucurii! La mulți ani, Ruxandra!
  • Fie ca Dumnezeu să te călăuzească în tot ceea ce faci. La mulți ani și multă sănătate și fericire!
  • De ziua numelui tău și în orice alta zi îți urez să ai parte de momente speciale, cu bucurii și să rămâi cu multe amintiri plăcute. Să ai o zi excelentă!
  • La mulți ani, Roxana! Ziua numelui să îți fie plină de realizări și să te bucuri mereu de orice lucru frumos din viața ta!
  • Fie că toate împlinirile frumoase, sănătatea și spiritul acestei zile să te însoțească pretutindeni. Îți urez ca ziua ta onomastica să îți aducă o raza de soare, să ai inima plină de speranță iar în lume să găsești numai fericire. La Mulți Ani, Roxana!
  • La mulți ani, Roxana/Ruxandra! De ziua numelui tău, cele mai frumoase dorințe să devină realitate.
  • Cu această ocazie îți dăruiesc toate florile din lume alături de sănătate, fericire, multe bucurii și belșug! La mulți ani!
  • Norocul să îți zâmbească în fiecare zi, sănătatea să te acopere și fericirea să-ți mențină zilnic zâmbetul pe buze!