Home » Când, unde, cum » Cum arată și unde trăiește găina dragon. Foto

Cum arată și unde trăiește găina dragon. Foto

Violeta Badea / 15.05.2021, 17:44
Cum arată și unde trăiește găina dragon. Foto

Cum arată și unde trăiește găina dragon. Credeai că le-ai văzut pe toată până acum? Ei bine, o nouă rasă de găini face senzație pe internet! Păsările sunt apreciate pentru carnea lor delicioasă, dar ceea ce le face neobișnuite sunt picioarele lor extrem de groase. Vezi cum arată găina dragon și unde trăiește.

Cum arată și unde trăiește găina dragon

Gaina Don Tao
Gaina Don Tao

O rasă rară de găini din Vietnam face senzație în rândurile internauților. Păsările sunt neobișnuite, deoarece au picioarele extrem de groase, asemănătoare unor dinozauri. De aceea, crescătorii le-au botezat „găinile dragon”. Acestea au o statură impunătoate, pot ajunge la o greutate de șase kilograme, iar carnea acestor păsări este servită doar în cele mai scumpe restaurante.

Pofticioșii trebuie să scoată bani grei din buzunar pentru a se înfrupta din această delicatesă. Crescătorii acestor găini pot considera că dețin o adevărată comoră, deoarece o pereche de păsări poate ajunge chiar și la 2.100 de euro. De asemenea, trebuie să menționăm că aceste păsări cresc foarte repede, iar un pui de aproximativ opt luni poate atinge greutatea de cinci kilograme și poate fi vândut fără probleme.

Găinile Dong Tao se găsesc în comuna cu același nume, aflată la circa 30 de kilometri de  capitala țării, Hanoi. Se spune că aceste păsări au fost crescute pentru a fi consumate de nobili, dar odată cu trecerea timpului lucrurile s-au schimbat, iar oameni din toate clasele sociale au putut gusta câte puțin din carnea delicioasă.

Ce le face deosebite

Picioarele unei gaini Dong Tao
Picioarele unei gaini Dong Tao

Găinile Dong Tao sunt mai mici față de cele pe care le cunoaștem noi și, cu toate acestea, pot ajunge la o greutate de șase kilograme într-un timp scurt. Cocoșii sunt mai colorați, în timp ce femelele se deosebesc prin penele de culoare albă. O altă caracteristică o reprezintă aripile lor foarte scurte, dar care se potrivesc perfect corpului. Aspectul lor bizar este dat de picioarele groase, puternice și acoperite cu solzi de culoare roșiatică.

Pe lângă aspectul lor inedit, găinile Dong Tao sunt cunoscute datorită personalității lor puternice. Păsările sunt deosebit de curajoase, impulsive, nervoase, iar în unele situații pot fi chiar periculoase cu oamenii. Găinile Dong Tao sunt la mare căutare în Vietnam, iar efectivele sunt reduse și din acest motiv prețul este destul de ridicat.

Oricât de puternice ar părea, aceste păsări au și ele sensibilitățile lor. În primul rândm găinile sunt foarte sensibile la schimbările climatice și tind să facă mai puține ouă decât găinile obișnuite. În al doilea rând, pentru acest tip de păsări ouatul este foarte dificil, iar crescătorii trebuie să le ajută, în special, atunci când trebuie să facă pui.

O altă sensibilitate a acestei rase este reprezentată de anumite boli. Pe lânga cunoscuta avitaminoză, apar frecvent infecțiile parazitare și virale, puii Dong Tao sunt predispuși, de asemenea, la probleme cu sistemul musculo-scheletic. Ei au adesea artrită și alte boli inflamatorii ale oaselor și articulațiilor care se dezvoltă datorită hipotermiei.

Din cauza faptului că rasa de găini nu este răspândită, găinile Dong Tao fac parte din patrimoniul Vietnamului, iar creșterea lor este încurajată și susținută de stat.