Home » Când, unde, cum » Cum se pregătesc marii milionari ai planetei pentru sfârșitul lumii. Planul secret

Cum se pregătesc marii milionari ai planetei pentru sfârșitul lumii. Planul secret

Manolică Anca / 23.09.2021, 10:53
Cum se pregătesc marii milionari ai planetei pentru sfârșitul lumii. Planul secret

Mulți dintre bogații planetei vor să fie protejați de un eventual colaps, așa că se pregătesc foarte serios pentru sfârșitul lumii sau cel puțin pentru sfârșitul civilizației și ordinii actuale. Și aici nu vorbim despre alarmiștii și excentricii planetei, ci chiar despre elita din Silicon Valley sau New York, oameni care au făcut averi imense în domeniul tehnologiei și care sunt cât se poate de ancorați în realitate.

Marii milionari ai planetei se pregătesc pentru sfârșitul lumii

Pandemia, climatul politic sau amenințarea de colaps mondial îi preocupă și pe marii milionari ai planetei, motiv pentru care printre mulți dintre ei a apărut tendința de a se pregăti de sfârșitul lumii. De la Silicon Valley până pe Wall Street, unele dintre cele mai mari nume din tehnologie au început să investească în pregătirea pentru sfârșitul lumii, fie pentru o urgență globală, politică, socială sau naturală.

Își construiesc tunele, buncăre, își cumpără case în Noua Zeelandă, o destinație extrem de populară printre cei care caută să se pună la adăpost în cazul unei eventuale calamități, și, nu în ultimul rand, își fac intervenții chirurgicale care le asigură o mai mare șansă de supraviețuire și independență în cazul în care nu vor avea acces la resurse medicale, se arată într-un articol The New Yorker.

Unii fac provizii de generatoare, panouri solare și muniție

Steve Huffman, cofondator și CEO comunitatea online Reddit, și-a făcut o operație cu laser pentru a își corecta vederea. El a explicat că, în cazul sfârșitului lumii sau a unor alte calamități, îi va fi greu să facă rost de lentile de contact sau de ochelari. Și fără ei nu poate trăi. De asemenea, el s-a dotat și cu arme și muniție, dar și motociclete, care îl vor ajuta să nu rămână blocat în trafic în timpul unei eventuale evacuări.

Steve Huffman, CEO comunitatea online Reddit
Steve Huffman, CEO comunitatea online Reddit

Desigur, nu este singurul miliardar al lumii care este preocupat de ideea de a supraviețui unei posibile apocalipse. Antonio Garcia Martinez, fostul manager de produs de la Facebook, și-a cumpărat teren pe o insulă din Pacific, acolo unde și-a făcut stoc de generatoare, panouri solare și muniție.

Oamenii au și grupuri private pe Facebook

Miliardarii lumii care au preocupări similare au format grupuri private pe Facebook, unde fac schimb de informații în ceea ce privesc măștile de gaze, buncăre și refugii sigure în caz de un eventual colaps mondial. Yishan Wong, unul dintre primii angajați și Facebook, care s-a aflat la conducerea Reddit între 2012 și 2014, s-a operat și el la ochi, din aceleași motive ca și Huffman.

„Mulți oameni pur și simplu presupun că nu se pot întâmpla evenimente neverosimile, însă oamenii tehnici tind să vadă lucrurile foarte matematic. Prepperii (cei care se pregătesc pentru o situație de criză – n.red.) din domeniul tehnologiei nu cred neapărat că va avea loc o calamitate.

O văd că pe un eveniment îndepărtat, însă unul cu efecte grave, așa că, ținând cont de cât de mulți bani au, este logic să cheltuiască o mică parte din avere pentru a se asigura”, spune Wong.

Mai bine de jumătate dintre miliardarii din Silicon Valley s-au pregătit pentru un eventual colaps. Fie au un buncăr, fie și-au cumpărat o casă într-o zonă mai sigură, spune Reid Hoffman, cofondator LinkedIn, și pare că aceste pregătiri pentru unii s-au transformat în adevărate hobby-uri. Tim Chang, de la Mayfield Fund, spune că uneori aceștia se întâlnesc și discută despre planurile de rezervă pe care fiecare dintre ei și le face.

Oamenii bogați ai lumii se pregătesc de sfârșit
Oamenii bogați ai lumii se pregătesc de sfârșit

„Întotdeauna am pregătit un elicopter cu plinul făcut lângă casă și am un buncăr subteran prevăzut cu un sistem de filtrare a aerului”, a spus un alt milionar american, care însă nu a dorit să își divulge numele și nici locul în care și-a construit ascunzătoarea. La fel ca el sunt și mulți alți bogați ai lumii, care se pregătesc în secret pentru supraviețuire.