Home » Când, unde, cum » De ce Isaac Newton nu s-a căsătorit niciodată. Se spune că a murit virgin, la 84 de ani. Suferința nebănuită

De ce Isaac Newton nu s-a căsătorit niciodată. Se spune că a murit virgin, la 84 de ani. Suferința nebănuită

Manolică Anca / 29.06.2021, 14:25
De ce Isaac Newton nu s-a căsătorit niciodată. Se spune că a murit virgin, la 84 de ani. Suferința nebănuită

Isaac Newton astăzi este venerat ca fiind unul dintre cei mai mari oameni de știință care au trăit vreodată, una dintre cele mai strălucite minţi ale omenirii – „Tatăl fizicii moderne”. Cu toate acestea, el nu a reușit să își facă prea mulți prieteni de-a lungul vieții, fiind cunoscut pentru un comportament foarte bizar și o personalitate extrem de ciudată. De ce Isaac Newton nu s-a căsătorit niciodată? De ce a ales să rămas un însingurat toată viaţa sa?

Geniul abandonat de mamă la doar trei ani

Sir Isaac Newton este unul dintre cei mai mari oameni de știință care au trăit vreodată. „Tatăl fizicii moderne” a studiat optica, alchimia, gravitaţia şi multe alte aspecte ale ştiinţei şi ale matematicii în toată viața lui, lăsând viața personală în planul doi. Din acest motiv, nu a reuşit să îşi facă prea mulţi prieteni și nici să se căsătorească vreodată.

Newton a venit pe lume înainte de termen, în ziua de Crăciun a anului 1642, la doar câteva luni de la decesul tatălui său analfabet. Pe când el avea trei ani, mama lui s-a măritat cu Barnabas Smith, un om foarte bogat, însă care nu şi l-a dorit pe Isaac ca fiu vitreg. Din acest motiv, mama lui l-a părăsit, fiind lăsat complet în grija bunicilor săi.

De ce Isaac Newton nu s-a căsătorit niciodată

Abandonul de la o vârstă atât de fragedă avea să îi marcheze întreaga existență, el găsindu-și liniștea și consolarea în studii. În fapt, singurătatea pe care a căutat-o toată viața şi neîncrederea în oameni, pe care a dezvoltat-o încă de mic, l-au determinat pe Newton să nu caute niciodată compania femeilor. Şi nici pe cea a bărbaţilor, pentru că nu a dorit să lege prietenii.

Astfel, a ales să fie celibatar, pentru a nu mai fi nevoit să sufere din cauza cuiva drag.

Isaac Newton, unul dintre cei mai mari oameni de știință din toate timpurile
Isaac Newton, unul dintre cei mai mari oameni de știință din toate timpurile

Odată cu trecerea timpului, Newton a devenit devotat studiului, dar şi un om răzbunător. Avea o minte sclipitoare, dar, în acelaşi timp, devenea tot mai antisocial şi mai indiferent în a lega prietenii sau a se apropia de cineva. La maturitate, atunci când unul dintre puţinii lui apropiaţi i-a spus o poveste despre „o călugăriţă depravată”, acesta a ales să nu mai vorbească niciodată cu respectiva persoană.

 Se spune că a rămas virgin până la 84 de ani

În privința vieții amoroase, acesta nu a încercat sau nu a reușit niciodată să aibă o relaţie cu vreo femeie, păstrându-şi virginitatea până în ultima zi din viaţa lui, la 84 de ani. Nu doar timiditatea l-a făcut să rămână singur întreaga viaţă, ci şi temperamentul său dificil care l-a pus de multe ori în încurcătură atunci când intra în contact cu cineva.

Newton era în depresie și se pare că suferea și de tulburare bipolară, ceea ce nu l-ar fi făcut un partener prea agreabil pentru nimeni. Mai mult, era iute la mânie şi nu suporta compania multor oameni. Și se pare că, de tânăr, a jurat să rămână burlac toată viața, lucru care se pare că i s-a și întâmplat.