Home » Când, unde, cum » De ce personajele Disney nu au mamă. Povestea tristă care explică tot

De ce personajele Disney nu au mamă. Povestea tristă care explică tot

Violeta Badea / 16.05.2021, 16:43
De ce personajele Disney nu au mamă. Povestea tristă care explică tot

De ce personajele Disney nu au mamă. Filmele Disney sunt îndrăgite atât de cei mici, cât și de cei mari. Cu siguranță ai urmărit povestea Albei ca Zăpada, a Cenușăresei sau a prințesei indiene, Pocahontas. Ei bine, toate aceste persoanaje aveau un lucru în comun: nu aveau mamă. Te-ai întrebat vreodată de ce lipsește o persoană atât de importantă? Iată povestea tristă care explică tot.

De ce personajele Disney nu au mamă

Walt Disney
Walt Disney

John Hahn, producătorul unor filme Disney, a explicat de ce lipsește latura maternă din cele mai cunoscute desene animate. Se pare că totul ar fi pornit de la povestea tristă a lui Walt Disney. Aflat pe culmile succesului la sfârșitul anilor 40, regizorul desenelor animate le-a achiziționat un apartament părinților săi.

Walt a angajat pe cineva de la studio pentru a rezolva problemele cu încălzirea. Din păcate, imediat după ce aceștia s-au mutat, a avut loc o scurgere de gaze, iar mama producătorului și-a pierdut viața în acest incident. Astfel, Walt Disney a rămas orfan de mamă, la fel ca și îndrăgitele personaje.

Cele mai cunoscute cazuri sunt Bambi, Cenușăreasa și Belle, din Frumoasa și Bestia. Personajele fie nu au, fie își pierd mamele la începutul poveștii. Dincolo de povestea tragică a lui Walt, John Hahn a explicat că filmele Disney sunt despre maturizare, despre creştere.

„Animaţiile durează 80 – 90 de minute și sunt despre acea zi din viaţa ta când trebuie să îţi asumi şi să accepţi responsabilitatea. Leul Simba a fugit de acasă, dar a trebuit să se întoarcă. Pe scurt, este mult mai rapid să ai personaje care cresc şi se maturizează atunci când nu se ciocnesc de părinţii lor. Mama lui Bambi este ucisă, aşa că Bambi trebuie să se maturizeze şi să crească mare. Belle îl are doar pe tatăl ei, dar acesta se rătăceşte, aşa că ea trebuie să intre în această poziţie de maturizare”, a precizat Hahn.

5 personaje îndrăgite care nu au mamă

Personaje din desene animate care nu au mame
Personaje din desene animate care nu au mame

1. Albă ca Zăpada – În acest film se vorbește despre mama vitregă a Albei ca Zăpada, dar nu se oferă prea multe informații despre ceea ce s-a întâmplat cu aceasta. O carte de povești apărută în anul 1938, publicată de Disney, face o scurtă descriere a ei: „În timp ce Albă ca Zăpada era încă în leagăn, buna regină a murit. Deci, toată micuța Prințesă își putea aminti despre mama ei era o cântec de leagăn dulce pe care o cânta. ”

2. Belle în Frumoasa și Bestia – Nu se precizează numele mamei Bellei, iar tot ceea ceștim este că e decedată.

3. Peter Pan – Nu se precizează de existența unei mame a iubitului personaj, dar Wendy Darling este o apariție extrem de maternă, în ciuda faptului că ea însăși este doar un copil.

4. Pocahontas – Din păcate, nu ajungem să o vedem pe mama lui Pocahontas. Se menționează la un moment dat că a murit cu câțiva ani mai devreme.

5. Tarzan – Bebelușul Tarzan este salvat de pe o navă în flăcări chiar de părinții săi. Ulterior, cei doi sunt uciși de un leopard.