Home » Life & Style » Timp liber » Cine a fost Popeye Marinarul și cum a arătat în realitate. Povestea impresionantă

Cine a fost Popeye Marinarul și cum a arătat în realitate. Povestea impresionantă

Violeta Badea / 16.04.2021, 12:40

Cine a fost Popeye Marinarul și cum a arătat în realitate. Povestea impresionantă. Cine nu știe povestea personajului Popeye Marinarul? Ei bine, chiar dacă a fost doar o serie de desene animate, se pare că Elzie Crisler Segar s-a inspirat dintr-un fapt real și bărbatul puternic chiar a existat.

Cine a fost Popeye Marinarul și cum a arătat în realitate

Frank Fiegel
Frank Fiegel

Îndrăgitul personaj de desene animate „Popeye Marinarul” a fost creat de Elzie Crisler Segar, dar puțin sunt cei care știu că bărbatul chiar a existat cu adevărat. Numele său real a fost Frank Fiegel și s-a născut în Polonia în anul 1868. Însă, în anul 1887 a emigrat cu familia în Statele Unite ale Americii și s-a înrolat în marina americană.

După ce a ieșit la pensie, marinarul s-a mutat în Chester din Illinois și s-a angajat la pază la Taverna Wiebuschs. Se spune despre el că boxa cu mâinile goale și, în ciuda faptului că avea puțin peste 1,60 m înălțime, îi învingea pe toți inamicii. Americanii i-au dat porecla de „Rocky”, dar, pentru că avea un ochi mai mic și unul mai mare, oamenii i-au spus „Pop-Eye”, apoi „Popeye”.

Popeye Marinarul chiar a existat
Popeye Marinarul chiar a existat

„Avea o putere extraordinară, în ciuda faptului că nu se mai afla la prima tinerețe și că fuma mult. Tot timpul era zărit cu un tricou dungat, șapcă pe cap, iar în colțul gurii avea o pipă”, a povestit Segar, cu care Fiegel era vecin în orășelul de pe Mississippi.

Povestea impresionantă

Frank Fiegel era recunoscut pentru faptul că fuma mult, era bătăuș, dar avea o inimă de aur și iubea foarte mult copiii. Interesant este că și veșnicul dușman al lui Popeye, Bluto, a existat în realitatea.

 „Într-o zi, tot portul vuia că micuțul Frank s-a găsit cu un uriaș pe care l-a învins în doi timpi și trei mișcări, așa că el a fost sursa de inspirație pentru Bluto, apărut în 1932”, a precizat Segar.

Popeye Marinarul si Bluto
Popeye Marinarul si Bluto

De asemenea, Olive Oyl, marea iubirea a lui Popeye, a fost inspirată de o femeie care s-a numit Dora Paskel și era proprietara unui micuț magazin. Frank Fiegel s-a stins din viață după cel de-al Doilea Război Mondial, pe data de 24 martie 1947, la aproape 80 de ani. Însă, a rămas un personaj foarte iubit de întreaga lume.

Cine a fost Elzie Crisler Segar

Elzie Crisler Segar 
Elzie Crisler Segar

Elzie Crisler Segar s-a născut pe data de  8 decembrie 1894, în Chester, Illinois. Bărbatul a iubit foarte mult filmul și a lucrat ca proiecționist. Cu un talent imens și multă pricepere, Segar a început să realizeze benzi desenate prin diverse reviste. În anul 1919, acesta l-a realizat pe Pop-Eye, dar abia în anul 1929 faimosul marinar a reușit să atragă atenția.

Interesant este că desenatorul și-a concentrat atenția pe viața lui Olive Oyl și a familiei sale numeroase, iar Popeye era doar un personaj secundar. Ulterior, acesta a devenit rapid personaj principal și emblema grupului de presă King Features, care îi aparținea lui William Randolph Hearst. După moartea lui Segar din anul 1938, Thimble Theatre a fost continuat de alți scriitori și artiști. Cel mai renumit a fost asistentul lui Segar, Bud Sagendorf.

Seria de benzi desenate cu Popeye the Sailorman a continuat să apară în edițiile de duminică, sub semnătura lui Hy Eisman.  În anul 1933, Max Fleischer se folosește de personajele din Thimble Theatre pentru a crea un serial de desene animate, numit Popeye the Sailor și distribuit de Paramount Pictures. Acesta se bucură de un succes imens și producția continuă până în anul 1957. În zilele noastre, îndrăgitele desenele animate Popeye the Sailorman sunt în proprietatea Turner Entertainment, o filială a Time Warner și sunt distribuite de compania-soră, Warner Bros Entertainment.