Home » Când, unde, cum » Diferența dintre Washington și Washington D.C. Mulți fac această confuzie

Diferența dintre Washington și Washington D.C. Mulți fac această confuzie

Alexandru Cazacu / 10.09.2021, 12:23
Diferența dintre Washington și Washington D.C. Mulți fac această confuzie

Cu siguranță, toată lumea a auzit de Washington, însă nu mulți știu că Washington și Washington D.C reprezintă două locații diferite. Haideți să vedem care este mai exact diferența dintre Washington și Washington D.C și de ce se face adesea această confuzie.

Care este diferența dintre Washington și Washington D.C

Se întâmplă de multe ori ca oamenii să se refere la Washington D.C, folosind doar cuvântul Washington. Ei bine, acest lucru nu este corect. După cum veți vedea în acest articol, există diferențe semnificative între cele două.

Mai exact, Washingtonul este unul dintre unul dintre statele SUA, situat în regiunea Pacificului de Nord-Vest din SUA. Statul Washington a fost numit după George Washington, primul președinte al Statelor Unite. Totodată, acest stat este situat la nord de Oregon, la sud de provincia canadiană, Columbia Britanică, pe coasta Oceanului Pacific și la vest de Idaho.

În ceea ce privește Washingtonul, acesta este al 18-lea stat ca mărime din Statele Unite, având o suprafață 184,827 de kilometri pătrați și o populație de peste 7,5 milioane de locuitori. Capitala acestuia este Olympia, iar printre prașele din acest stat se numără și Seattle, Tacoma și Vancouver.

Diferența dintre Washington și Washington D.C
Ce diferență este între Washington și Washington D.C

Ce reprezintă Washington D.C

Pe de altă parte Washington D.C este capitala Statelor Unite ale Americii. Abrevierea ”D.C”  vine de la ”District of Columbia”. În ceea ce privește istoria capitalei Statelor Unite, legea semnată la data de 16 iulie în 1790, a aprobat crearea unui district care urma să fie capitala. Acesta era situat de-a lungul râului Potomac pe coasta de est a SUA.

Curios este faptul că Districtul nu face parte din niciun stat american. Pentru a forma districtul federal, statele Virginia și Maryland au donat fiecare teren. Aceasta este una dintre cele mai importante diferențe. Mai exact Washingtonul este un stat, iar Washington D.C este un district și capitala. Totodată, Washington D.C este locul unde se află toate cele trei ramuri ale guvernului federal al Statelor Unite (Congresul, Curtea Supremă și președintele).

În capitala SUA se găsesc nenumărate muzee și monumente naționale sunt, precum și un număr foarte mare de ambasade. Tot în Washington D.C se găsesc și sediile mai multor organizații internaționale.

Alte diferențe dintre Washington și Washington D.C

O altă diferență majoră între Washington și Washington D.C o reprezintă structura teritorială a celor două. Capitala SUA are nenumărate de clădiri și birouri strategice importante, dintre care unele au fost menționate anterior. Totodată, în Washington D.C există mai multă frumusețe artificială, mai ales datorită lucrărilor de arhitectură a unor clădiri și a monumentelor impresionante.

Pe de altă parte, Washingtonul este recunoscut, mai ales, pentru frumusețea sa naturală. În acest stat se găsesc munți superbi, cu păduri, cascade și peisaje ce îți taie respirația. Până și stilul de viață este diferit în cele două locații.

În Washington D.C, întâlnești de obicei pe stradă oameni la costum, directori și așa mai departe. ei bine, în statul Washington există mult mai multă diversitate. Pe lângă toate acestea, Washingtonul se află pe coasta de vest a Statelor Unite ale Americii, în timp ce capitala Washington D.C este situată pe coasta de est.