Home » Life & Style » Timp liber » 13 curiozități despre Washington D.C. Când și de ce a fost denumită așa capitala Statelor Unite ale Americii

13 curiozități despre Washington D.C. Când și de ce a fost denumită așa capitala Statelor Unite ale Americii

Alexandru Cazacu / 09.09.2021, 15:37
13 curiozități despre Washington D.C. Când și de ce a fost denumită așa capitala Statelor Unite ale Americii

Știm deja că Washingtonul este capitala Statelor Unite ale Americii, iar istoria și cultura abundă în acest oraș. Cu toate acestea, există câteva lucruri despre acesta, pe care nu mulți oameni le cunosc. Așadar, în acest articol, noi v-am pregătit o listă de curiozități despre Washington D.C.

Curiozități despre Washington D.C

Un oraș cu clădiri impresionante și parcuri verzi, Washington D.C este împărțit în patru diviziuni (nord-vest, nord-est, sud-est si sud-vest). Potrivit guvernului federal al Statelor Unite, turismul este foarte important pentru acest oraș, deoarece este vizitat anual de peste 15 milioane de vizitatori.

De asemenea, în capitala SUA există și nenumărate monumente istorice care pot fi vizitate. Cu toate acestea, există și multe lucruri mai puțin știute despre acest oraș impresionant, pe care mulți nu le cunosc și ar fi surprinși să le afle. Așadar, în următoarele rânduri ale acestui articol, noi îți vom prezenta o serie de curiozități despre Washington D.C.

  • Cu siguranță nu știați că atât Herbert Hoover, cât și John Quincy Adams au ținut aligatori ca animale de companie la Casa Albă.
  • Theodore Roosevelt și-a lăsat copiii să își aducă toate animalele de companie la Casa Albă. Printre acestea s-au numărat câini, o găină, un urs mic, o șopârlă, un porc, un bursuc, un cocoș cu un singur picior , o hienă, o bufniță, un iepure și un ponei.
  • Sub clădirea Capitolului din Washington D.C. se află o criptă goală. Se pare că aici trebuia să fie îngropat George Washington.
  • Metroul din Washington D.C. este al doilea cel mai aglomerat sistem de metrou din Statele Unite.
  • ”Washington Monument” are două culori diferite. Se pare că finanțarea a durat până la jumătatea proiectului, iar la reluarea construcției s-au folosit pietre dintr-o altă sursă.
  • John Adams a fost primul președinte care a trăit în Casa Albă, nu George Washington. Clădirea a fost ridicată după mandatul său.
  • Știați că, Clădirea Capitolului nu a fost proiectată de un american. Cel care a făcut acest lucru a fost medicul britanic, William Thornton.
  • Biblioteca Congresului din Washington D.C. găzduiește peste 170 de milioane de articole.
  • Biblioteca Folger Shakespeare din capitala SUA. găzduiește cea mai mare colecție de informații despre William Shakespeare.

Lucruri mai puțin știute despre Washington D.C.

Locuitorii din Washington D.C. nu au putut vota la alegerile prezidențiale până în 1961, când al 23-lea amendament a fost ratificat în 1961.

Când președintele Woodrow Wilson a trebuit să se mute de la Casa Albă la sfârșitul mandatului său, Prohibiția i-a interzis să își mute prețioasa colecție de vinuri. Așadar, el a apelat la Congres și a adoptat o lege specială care permite unei persoane să transporte alcool de la adresa Casei Albe la casa lui Wilson.

La ”Marșul din 1963” de la Washington D.C., au fost mai mulți membri ai mass-media decât la învestirea în funcție a lui Kennedy, cu doi ani mai devreme.

Orașul federal și-a primit numele la 9 septembrie 1791, în onoarea lui George Washington, iar districtul a fost numit ”Territory of Columbia”. Columbia era un nume poetic important pentru Statele Unite la vremea respectivă. Congresul și-a ținut prima sesiune la Washington D.C. la 17 noiembrie 1800.