Home » Life & Style » Timp liber » Președintele care s-a îmbătat și a început să alerge gol prin Washington. Amintiri fabuloase de la Casa Albă

Președintele care s-a îmbătat și a început să alerge gol prin Washington. Amintiri fabuloase de la Casa Albă

Alexandru Cazacu / 13.07.2021, 12:47
Președintele care s-a îmbătat și a început să alerge gol prin Washington. Amintiri fabuloase de la Casa Albă

Se pare că o noapte de băutură a unui fost președinte al Rusiei, a fost la un pas să provoace un scandal internațional. Haideți să vedem cine este președintele care, în timpul unei vizite la Washington, s-a îmbătat și a început să alerge aproape dezbrăcat.

Președintele care s-a îmbătat și a început să alerge gol prin Washington

Mai exact, este vorba despre fostul președinte rus, Boris Elțîn. Este cunoscut faptul că Bill clinton și Elțîn au avut o relație puțin mai neobișnuită. Au rămas în istorie momente precum atunci când fostul președinte al Rusiei i-a oferit lui Clinton două tricouri de hochei inscripționate cu numele celor doi sau atunci când, în cadrul unei conferințe de presă, președintele american a avut o criză de râs când rusul a numit presa americană ”un dezastru”.

Cu toate acestea, se pare că cel mai ciudat incident din relația celor doi foști președinți a fost atunci când într-o noapte Boris Elțîn a băut puțin mai mult și gardienii Casei Albe l-au găsit alergând pe străzi în lenjerie intimă. Fostul președinte rus, care părea să fie fost în stare de ebrietate, le-a spus gardienilor că voia doar să oprească un taxi pentru a merge să ia o pizza.

Boris Elțîn, ”mereu în căutarea aventurii”

Potrivit presei americane, întâmplarea a avut loc în timpul primei întâlniri dintre cei doi președinți, la Washington D.C, în septembrie 1994. Cu toate că multă lume aflase de acest incident, acesta a fost făcut public abia în 2009, când istoricul Taylor Branch a publicat cartea sa ”The Clinton Tapes”, bazată pe interviurile fostului președinte al Statelor Unite, potrivit history.com.

Potrivit cărții, se pare că Elțîn era adesea în căutarea aventurii și se ascundea tot timpul de gărzile de corp. Ba chiar mai mult de atât. unele ieșiri ale fostului președinte al Rusiei au fost la un pas să provoace scandaluri diplomatice.

Președintele care s-a îmbătat și a început să alerge gol prin Washington
Președintele care s-a îmbătat și a început să alerge gol prin Washington

Aventurile legendare ale lui Boris Elțîn

Se pare că întâmplarea relatată anterior nu a fost singura pentru care a devenit cunoscut Elțîn. Mai exact, în timpul unei întâlniri oficiale, acesta a pișcat o secretară care stătea la masă, iar întâmplarea a fost mediatizată de presa internațională mai multe săptămâni la rând.

Tot din cauza unui consum mai mare de alcool, în timp ce se afla într-o vizită în Irlanda, fostul președinte rus nu a mai reușit să coboare din avion. De asemenea, Elțîn se afla într-o vizită în Germania, când a început să dirijeze fanfara militară care îi prezenta onorul.

Cred că ne-am obișnuit deja, însă, fiind ”puțin luat”, Boris Elțîn l-a sunat pe omologul său american, Bill Clinton, și i-a sugerat o întâlnire secretă pe un submarin nuclear. Ei bine, aventurile acestuia nu s-au încheiat aici. Potrivit sursei citate, înainte de o conferință de presă din 1995, în care a numit presa americană ”un dezastru”, Boris a consumase o cantitate mai mare de vin alb. Atunci, pentru a distrage atenția de la starea omologului rus, Bill Clinton a început să râdă în hohote, părând amuzat de afirmația rusului.