Home » Când, unde, cum » Flori care sunt interzise în buchetul miresei. Aduc mare ghinion, conform superstițiilor din popor

Flori care sunt interzise în buchetul miresei. Aduc mare ghinion, conform superstițiilor din popor

Alexandru Cazacu / 05.08.2022, 12:53
Flori care sunt interzise în buchetul miresei. Aduc mare ghinion, conform superstițiilor din popor

Planificare unei nunți nu este una tocmai ușoară și poate da bătăi de cap mirilor. Cu toate acestea, nunta este un eveniment foarte important din viața tinerilor însurăței, așa că se merită efortul. Cel mai probabil, miresele sunt mai tensionate în această perioadă, fiind atente până și la cele mai mici detalii. Cu toate acestea, nu multe dintre ele știu că există câteva flori care sunt interzise în buchetul miresei. Se spune că aduc mare ghinion.

Ce flori sunt interzise în buchetul miresei. Conform superstițiilor populare, acestea aduc ghinion

Chiar și cu ajutorul organizatorilor profesioniști, o nuntă nu este atât de ușor de organizat. Fiecare detaliu este important, iar acest lucru este bine știut de toate domnișoarele sau doamnele care urmează să ajungă în fața altarului. Deși la prima vedere pare ușor să alegi florile pentru nuntă, există o serie de tradiții, obiceiuri sau superstiții din popor, care trebuie respectate. În caz contrar, ghinionul te-at putea urmări în noua viață alături de persoana iubită.

Conform unei tradiții vechi, buchetul miresei reprezintă norocul și prosperitatea femeii. Așadar, putem spune că este unul dintre cele mai importante aranjamente florale, mai ales că va fi dăruit domnișoarei care urmează să devină și ea mireasă în viitorul apropiat. Iată ce flori sunt interzise în buchetul miresei.

Nu trebuie să folosești în buchetul miresei aceste flori

Mai exact, într-un buchet de mireasă nu trebuie să ajungă următoarele flori:

Liliac

Chiar dacă are o mireasmă incredibil de frumoasă și arată foarte bine, liliacul nu se deschide și are tulpinile lemnoase. În plus, această floare are nevoie de multă apă, altfel ofilește foarte repede.

Flori de mac

Deși s-ar potrivit de minune cu rochia albă de mireasă, macii intră și ei pe lista cu flori interzise în buchetul miresei. Aceste flori se usucă foarte rapid, iar polenul lăsat poate ajunge pe rochia viitoarei soții.

Flori interzise în buchetul miresei
Flori care sunt interzise în buchetul miresei

Flori interzise în buchetul miresei – Margarete

O vorbă din popor spune că margaretele înseamnă despărțire și dispreț. De asemenea, ele ar aduce ghinion în viața tinerilor căsătoriți. În concluzie, nici margaretele nu au ce căuta în buchetul miresei, conform recomandărilor specialiștilor.

Anemone

Frumos mirositoare și cu un aspect minunat, anemonele au o semnificație pe care nu mulți o cunosc. Mai precis, ele simbolizează o dragoste neîmpărtășită, prin urmare nu au ce căuta la nuntă, eveniment la care este celebrată dragostea eternă.

Garoafe

De multe ori vedem garoafe în cele mai frumoase buchete de flori. Cu toate acestea, ele se folosesc de adesea la înmormântări, așa că nu se cuvine să ajungă în buchetul miresei, ținând cont că această zi este una plină de fericire.

Narcise

Narcisele arată grozav în curțile noastre, dar nu ar trebui folosite în buchetul miresei, deoarece pot fi dăunătoare pentru celelalte flori. Acestea eliberează o sevă toxică care ucide alte flori. Narcisele pot fi o alegere frumoasă pentru piesa centrală sau aranjamentele altarului. Cu toate acestea, nu le pune niciodată în buchetul unei mirese.