Home » Știri » Cine a fost Gloria Ramirez, Femeia Toxică. Cazul misterios care a șocat lumea

Cine a fost Gloria Ramirez, Femeia Toxică. Cazul misterios care a șocat lumea

Manolică Anca / 26.02.2021, 09:00
Cine a fost Gloria Ramirez, Femeia Toxică. Cazul misterios care a șocat lumea

În anul 1994, gazele emanate de corpul Gloriei Ramirez au „prăbușit” cea mai mare parte a personalului unei camere de primiri urgențe. Iată cine a fost Gloria Ramirez, Femeia toxică care a șocat întreaga lume și ce s-a întâmplat, mai exact, în acea seară.

Cine a fost Gloria Ramirez, Femeia Toxică

Televiziunile de ştiri s-au „inflamat” în februarie 1994, atunci când o femeie de 31 de ani, Gloria Ramirez, a murit la camera de primiri urgenţe a unui spital. Aceasta suferea de o formă avansată de cancer de col uterin, şi, când a simțit că are probleme respiratorii şi pulmonare, a chemat paramedicii. Ajunsă la secţia de urgenţe a Riverside General Hospital din sudul Californiei, ea a leşinat şi nu şi-a mai recăpătat niciodată cunoştinţa.

Una dintre asistentele care i-a luat sânge Gloriei a subliniat că acesta arăta şi mirosea ciudat. A simţit un miros asemănător cu cel de amoniac, o peliculă uleioasă pe corp, în timp ce alții au observat cristale de culoare galben-maro plutind în sânge și o pe De asemenea, alți lucrători au simțit un miros de usturoi despre care au bănuit că vine din gura pacientei. În timp ce camera de urgenţă lupta pentru a reuși să îmbunătăţească starea lui Ramirez, care se deteriora din ce în ce mai repede, o parte din personal a început să se simtă rău. Simptomele resimțite erau ameţeli şi leşin, o senzaţie de arsură pe piele, greaţă, apnee, tremur și chiar paralizie.

Camera de urgențe a spitalului
Camera de urgențe a spitalului

După ce Ramirez a murit, corpul său a fost izolat. Camera de urgenţă a fost evacuată în parcare, numărul persoanelor îmbolnăvite ajungând la 23. Cinci au fost spitalizate. O asistentă a fost spitalizată vreme de 10 zile cu tremurături şi apnee. Cel mai grav caz a fost al unei doctorițe rezidente, Julie Gorchynski, care a stat la terapie intensivă vreme de două săptămâni, având apnee, pancreatită, hepatită şi necroză a măduvei osoase, ceea cea dus la paralizarea picioarelor timp de luni de zile.

Ce au raportat autoritățile

A fost alertată o echipă de detectare a materialelor periculoase, care, însă, se pare că nu a descoperit nimic neobişnuit în interiorul camerei de urgenţă. S-au căutat toate substanţele toxice care puteau fi găsite de către echipamentele lor şi nu au găsit nimic care ar fi conduce la îmbolnăvirea personalului.

Ulterior, sarcina a căzut în responsabilitatea legiştilor și medicii patologi au devenit responsabili de realizarea autopsiei cadavrului femeiei toxice. Rezultatele analizelor? Nimic. Nu au găsit nimic care să contrazică faptul că au avut de a face cu o simplă victimă a cancerului de col uterin. Așadar, în septembrie 1994, la aproape 7 luni de la acel caz, departamentul de sănătate a lansat raportul său oficial. Gloria a murit de cancer de col uterin şi nu de altceva. De asemenea, victimele de la camera de urgenţă s-au dovedit a fi bolnave fără cauze explicabile din punct de vedere medical şi s-a spus că au suferit de o boală sociogenică în masă, cauzată de un miros înspăimântător de origine necunoscută.

Cine a fost Gloria Ramirez, Femeia Toxică
Cine a fost Gloria Ramirez, Femeia Toxică

Alte ipoteze

Pe de altă parte, unii cercetători au emis o ipoteză conform căreia, Gloria s-a intoxicat și i-a intoxicat și pe medici cu sulfoxidă de dimetil, un degresant extrem de puternic cu miros de usturoi, ce se poate achiziționa de la orice magazin. Aceștia spun că şi-ar fi auto-administrat această substanţă pentru a-şi calma durerea provocată de cancer.

În schimb, alți specialiști spun că această substanță nu putea intra în sângele femeii și nici nu explică mirosul de amoniac și nici efectele puternice asupra personalului medical. Cazul rămâne și astăzi un puzzle căruia îi lipsesc multe piese și nu ştim cu certitudine şi probabil nu vom şti niciodată care a fost cauza acelor evenimente tragice,