Home » Life & Style » Povestea terifiantă a lui Colleen Stan, fata răpită, ținută ca sclav sexual și încuiată într-un sicriu. Ce i s-a întâmplat după 7 ani de coșmar

Povestea terifiantă a lui Colleen Stan, fata răpită, ținută ca sclav sexual și încuiată într-un sicriu. Ce i s-a întâmplat după 7 ani de coșmar

Bucur Ioana / 06.11.2020, 13:32
Povestea terifiantă a lui Colleen Stan, fata răpită, ținută ca sclav sexual și încuiată într-un sicriu. Ce i s-a întâmplat după 7 ani de coșmar

Colleen Stan avea 21 de ani când fost răpită, ținută ca sclav sexual și închisă, 23 de ore din 24, într-un „sicriu” construit special pentru ea. După șapte ani de coșmar, destinul ei a luat o întorsătură neașteptată.

Răpită la doar câțiva metri de casa părinților

Era o seară călduroasă de mai. Colleen Stan avea 21 de ani și se pregătea să meargă la petrecerea dată la casa unei prietene. S-a machiat, și-a aranjat părul, și-a pus rochia preferată și a plecat. Drumul era scurt, la doar câteva străzi de casa părinților, așa că tânăra s-a gândit să facă autostopul. Se întâmpla în 1977. Când o mașină a oprit lângă ea, a crezut că norocul îi surâde. Un cuplu s-a oferit să o ducă până la destinație. Minute mai târziu, fericirea era înlocuită de groază. A fost începutul unui coșmar din care nu credea că va scăpa vreodată cu viață.

Ani mai târziu, Colleen este, în sfârșit, pregătită să dezvăluie amănunte terifiante despre perioada în care a fost folosită ca sclav sexual și încuiată, 23 de ore din 24, într-un „sicriu” construit special pentru ea de cel care o răpise. A scris tot ce își amintește într-o carte, „Colleen Stan: The Simple Gifts of Life by Jim B. Green”, și a acceptat să apară într-un documentar difuzat de postul american Channel 5.

Colleen Stan a fost răpită din apropierea casei părinților ei
Colleen Stan a fost răpită din apropierea casei părinților ei

„Eram paralizată de frică, nu puteam să reacționez în niciun fel”

În momentul în care Colleen Stan s-a urcat în mașina celor doi, viața ei s-a schimbat. Tânăra s-a trezit cu lama unui cuțit lipită de gât.

„M-am trezit cu lama unui cuțit de măcelar la gât. Așa am stat tot drumul, până am ajuns la casa lor din California, la 150 de kilometri distanță de locul de unde fusesem luată. Mi-au spus să îmi ridic mâinile deasupra capului. Eram paralizată de frică, nu puteam să reacționez în niciun fel. Tremuram, mi-era groază că mă va omorî dacă nu făceam ce îmi spunea”, a povestit Colleen, citată de The Sun.

Replică a „sicriului” în care a fost ținută tânăra, timp de șapte ani
Replică a „sicriului” în care a fost ținută tânăra, timp de șapte ani

Încuiată, 23 de ore pe zi, într-un „sicriu” construit special pentru ea de bărbatul care o răpise

La 150 de kilometri de locul din care fusese răpită, Colleen Stan a fost dusă la o casă izolată din Red Bluff, din Statul California, SUA. Răpitorul ei era Cameron Hooker, un tânăr de doar 23 de ani.

Au urmat șapte ani în care Colleen vedea lumina doar o oră pe zi. Celelalte 23 de ore le petrecea încuiată într-o cutie din lemn, un „sicriu” pe care Hooker în închidea cu lacătul. Însă ora de „libertate” o îngrozea. Colleen Stan era scoasă din sicriu doar pentru a fi abuzată sexual. În tot acest timp, soția monstrului, Janice, era martorul mut al ororilor la care era supusă tânăra.

„Trăiam închisă într-o cutie asemănătoare unui sicriu, în care lumina, aerul curat și zgomotele lumii exterioare nu pătrundeau. Primeam apă și mâncare cu porția. Aveam zero informații, nu tiam ce se ntâmpla în afara cutiei mele. În schimb, primeam pedepse. Eram bătută cu bestialitate, fără să mi se spună cu ce greșisem. Singurele sentimente pe care le-am trăit în toți acei ani au fost frica și teroarea.”

Colleen Stan l-a prezentat pe Cameron Hooker ca fiind iubitul ei
Colleen Stan l-a prezentat pe Cameron Hooker ca fiind iubitul ei

Obligată să semneze un „contract de sclavie”

Cu timpul, Cameron Hooker a reușit să îi distrugă, bucată cu bucată, personalitatea lui Colleen. Era bătută, electrocutată și torturată ca în Evul Mediu. Fata a fost obligată să semneze un „contract de scalvie”, iar din acel moment și-a pierdut identitatea, numele, fiind strigată doat „K” de răpitori. Ar fi avut câteva ocazii să fugă, dar i-a fost prea frică. Trăia într-o teroare continua și era convinsă că dacă ar încerca să evadeze, ar fi fost prinsă și omorâtă.

Hooker era un maestru al manipulării, ajungând să aibă o influență uriașă asupra lui Colleen. Lucrurile au mers atât de departe încât a putut să meargă cu ea în vizită la părinții ei, fiind prezentat ca iubitul lui Colleen.

Cameron Hooker a fost condamnat la 104 ani de închisoare
Cameron Hooker a fost condamnat la 104 ani de închisoare

Gelozia femeii care a torturat-o timp de șapte ani a scăpat-o din infern

După șapte ani de chin, Cameron Hooker și Colleen Stan s-au căsătorit, într-o ceremonie secretă și ilegală, în casa monstrului. Doar că „nunta” nu a fost văzută cu ochi buni de Janice, femeia care era, legal, soția lui Hooker. Când bărbatul nu era acasă, Janice a luat-o pe Colleen, a urcat-o în mașină și a dus-o direct la casa din fața căreia fusese răpită. Doi ani mai târziu, tânăra tot nu și găsea curajul să îl dea pe mâna polițiștilor. Cea care a ajutat-o, din nou, a fost tot Janice, cea care a privit cum a fost torturată atâția ani.

În fața judecătorului și celor 12 jurați, Janice Hooker a depus mărturie împotriva soțului ei. Nu a făcut-o din vreun simț al dreptății, ci în schimbul imunității pentru faptele cumplite pe săvârșite. Cameron Hooker a fost acuzat de răpire și viol și condamnat la 104 ani de închisoare.