Home » Life & Style » Povestea cutremurătoare a lui Rex Wade, „Ultimul Orfan”. La 10 ani, a fost smuls din brațele mamei și „expediat” unei ferme de sclavi

Povestea cutremurătoare a lui Rex Wade, „Ultimul Orfan”. La 10 ani, a fost smuls din brațele mamei și „expediat” unei ferme de sclavi

Bucur Ioana / 28.10.2020, 13:12

Știa că femeia care îl creștea nu era mama lui, însă o iubea din toată inima. Când avea doar 10 ani, s-a trezit luat de o străină și „expediat” departe de casă, pe un cu totul alt continent, unei ferme de sclavi. Cum a reușit Rex Wade, „Ultimul Orfan”, să evadeze din infern și ce s-a ales de el acum?

„Ultimul Orfan” – povestea tulburătoare a băiețelului luat din brațele femeii căreia îi spunea „mamă” și trimis, peste un ocean și două continente, unei ferme de sclavi

Astăzi, Rex Wade are 60 de ani. Când avea doar 10 ani, a devenit, fără voia sa, unul dintre ultimii copii trimiși din Marea Britanie în Australia, în anii ’70. Nu a fost niciodată un secret că femeia care îi creștea pe Rex și pe fratele său mai mic, Kevin, nu era mama lor biologică. Pentru băieți, nu avea nicio importanță, o iubeau nespus. Margaret le oferea tot ce își doreau și era mereu grijulie cu ei. Cu toate astea, cei doi frați s-au întrebat ani în șir de ce femeia care le-a dat naștere nu i-a mai vrut. Era doar o curiozitate, iubirea pe care o primeau de la Margaret le ștergea orice urmă de suferință.

Rex și Kevin, înainte să fie trimiși în Australia
Rex și Kevin, înainte să fie trimiși în Australia

Viața lor s-a transformat într-un coșmar, cu o simplă bătaie la ușă. Margaret și partenerul ei au poftit o femeie necunoscută în casă.

„Tu ești mama noastră adevărată?”, a întrebat-o, emoționat, Rex.

„Din păcate, nu. Eu sunt Dorothy și am venit să vă ajut. Sunteți pe cale să începeți o nouă viață, una minunată, iar Margaret mi-a dat voie să vin să vorbesc cu voi despre asta”, a răspuns femeia misteriosă.

Femeia care îi adoptase îi iubea, dar a căutat orice cale de a se descotorosi de ei după ce a adus pe lume propriul copil

De fapt, viața perfectă a lui Rex și Kevin era doar o iluzie, un vis frumos din care au fost treziți cu forța. După ce Margaret a adus pe lume un copil, ea și partenerul ei au decis că ce doi băieței nu își mai aveau rostul în familia lor. Frații au fost puși în fața unei alegeri cumplite: internatul, munca la o fermă de porci sau o viață nouă, într-un orfelinat din Australia. Decizia a fost luată cu râuri de lacrimi curgându-le pe obraji.

„Iubeam animalele și tocmai învățasem la școală despre Australia”, a povestit Rex.

Ferma de sclavi din Australia era un infern pe care cei doi nu și l-ar fi putut închipui vreodată

După vizita femeii misterioase, bagajele lui Rex și Kevin erau făcute. Frații au fost „expediați” la celălalt capăt al lumii. Realitatea vieții din Australia i-a lovit din plin:

„Ideea de confort nu exista. Camerele erau întunecate și pline de mucegai. Am fost conduși pe un hol lung, până în dormitorul nostru. Aveam un pat de lemn, cu un cearceaf vechi. Peste el, un pieptăn. Am cerut să ni se aducă valizele, eram nerăbdători să purtăm hainele noi primite de la Margaret. Nici acum nu știu ce s-a întâmplat cu ele. Ne-au dat niște uniforme…Eram singuri și speriați”, a povestit Rex Wade, „Ultimul Orfan”.

Alarma de trezire se dădea în fiecare dimineață. După ce o auzeau, aveau doar câteva minute să se îmbrace și să își înceapă munca. Lustruiau balustrade, făceau curat în camera proprietarilor, pregăteau mâncarea și frecau podelele. Odată terminate sarcinile dimineții, Rex și Kevin mergeau pe jos până la școală. După ore, se întorceau la orfelinat unde îi aștepta o nouă listă cu treburi.

Harry și Lily, proprietarii căminului pentru orfani din Australia
Harry și Lily, proprietarii căminului pentru orfani din Australia

„Am primit lovitură după lovitură, până m-am prăbușit. Atunci, am simțit cum colții câinelui lor s-au înfipt adânc în gleznele mele”

Rex nu a putut suporta abuzurile. A început să riposteze așa cum a putut: răzvrătindu-se.  Prins furând bani din casă, a primit o pedeapsă cumplită.

„Am fost chemat în biroul lor, ca să fiu pedepsit pentru că furasem bani. Am primit lovitură după lovitură, până m-am prăbușit. Atunci, am simțit cum colții câinelui lor s-au înfipt adânc în gleznele mele. Ultimul lucru pe care mi-l amintesc a fost cum acel monstru și-a chemat soția să curețe mizeria făcută de sângele meu.”

„Ultimul Orfan” a reușit să evadeze din infern. Din nefericire, libertatea nu ia- adus fericirea la care spera

Anii de bătăi și abuz psihic au lăsat răni adânci în sufletul lui Rex Wade. În cele din urmă, a reușit să fugă de la orfelinat, dar fără fratele său. Nu și-au mai vorbit o perioadă îndelungată. Din nefericire, fuga nu l-a ajutat pe Rex să ducă o viață mai bună.

„Într-un final, mi-am dat seama că nu mai puteam sta în Australia, așa că m-am întors în Marea Britanie, să-mi caut restul familiei.

A fost greu, simțeam că nu făcusem nimic cu viața mea. Dădeam vina pe autorități pentru felul în care eu și fratele meu fuseserăm tratați. Am devenit alcoolic, șomer, fără niciun rost pe lumea asta.”

Rex Wade și Kevin
Rex Wade și Kevin

Și-a dat seama că viața lui nu avea niciun rost. Era alcoolic, nefericit și singur. A fost momentul în care Rex Wade a spus „Stop! De la capăt!”. A strâns bani și și-a cumpărat o rulută ce i-a devenit casă, și-a făcut prieteni și a devenit membru activ al comunității sale. Reușise, în sfârșit, să își lase trecutul în urmă.

Kevin, fratele mai mic al lui Rex Wade, a rămas în Australia. Cei doi frați sunt din nou apropiați, vizitându-se de fiecare dată când au ocazia.

Rex a aflat că mama lor biologică, Marina, a murit în urmă cu zece ani: „Nu o urăsc pe mama. Și-a dorit ca noi să fim adoptați, nu să fim chinuiți. Sistemul a dat greș în cazul nostru.”