Home » Life & Style » Povestea sinistră a pădurii Hoia-Baciu. De ce a ajuns pădurea de lângă Cluj-Napoca printre cele mai înspăimântătoare locuri din lume

Povestea sinistră a pădurii Hoia-Baciu. De ce a ajuns pădurea de lângă Cluj-Napoca printre cele mai înspăimântătoare locuri din lume

Bucur Ioana / 27.10.2020, 14:39

La doar câțiva kilometri de Cluj-Napoca se află unul dintre cele mai înspăimântătoare locuri din lume. Povestea sinistră a pădurii Hoia-Baciu i-a câștigat numele de „Triunghiul Bermudelor din România”.

Cum a ajuns pădurea Hoia-Baciu printre cele mai înspăimântătoare locuri din lume?

Cele 300 de hectare împădurite situate la doar câțiva kilometri de orașul Cluj-Napoca sunt, de zeci de ani, învăluite în mistere. Pădurea Hoia-Baciu este centrul unor activități paranormale intense, de la apariții fantomatice la OZN-uri. Mai multe publicații din Statele Unite ale Americii și din Marea Britanie au numit-o chiar cea mai înfricoșătoare din lume. A devenit un obiectiv de vizitat pentru iubitorii de experiențe bizare în preajma anului 1968, când localnicii au început să povestească despre fenomene paranormale.

Un OZN ar fi fost fotografiat în 1968, în pădurea Hoia-Baciu

Pădurea de stejari și goruni de lângă orașul Cluj-Napoca a devenit loc pe pelerinaj pentru mii de turiști pasionați de fenomene paranormale. Pădurea Hoia-Baciu a devenit celebră după apariția mai multor mențiuni ale unor forme care ar fi apărut în această pădurea, forme care seamănă cu OZN-uri sau cu anumite forme neregulate de lumină sau copaci care au formă nefirească. De mai bine de 60 de ani, zona s-a transformat într-un loc al misterelor neelucidate. Fenomenele bizare descrise în pădurea Hoia-Baciu au fost studiate de biologul Alexandru Sift.

Misterele din pădurea Hoia-Baciu
Aparițiile misterioase nu pot fi explicate de specialiști

„Locul este făcut celebru după anul 1968. Se spune că în iulie o persoană, un vizitator a observat patru figuri umanoide care se aflau la 250 – 300 de metri de liziera pădurii, dar ceea ce face cu adevărat locul special este o fotografie din august 1968 atunci când se pare că pe respectiva fotografie ar apărea un OZN, de-a lungul timpului. Legendele vechi de zeci de ani au fost transformate într-un scenariu de film care au sporit curiozitatea turiștilor”, a explicat istoricul Cristian Manolachi.

Pădurea Hoia-Baciu, comparată cu mitul lui Dracula

„Acest mit este similar cu acest mit al lui Dracula atrage mii de vizitatori hotărâți să descopere senzaționalul din această pădure”, a adăugat istoricul.

De-a lungul timpului, pădurea Hoia-Baciu a fost inclusă în mai multe topuri ale celor mai înspăimântătoare locuri din lume, fiind comparată cu alte locuri faimoase, precum Deșertul Mojave sau Golful Breeze, ambele din Statele Unite ale Americii

Cum și-a primit numele și ce alte legende s-au născut în pădurea Hoia-Baciu?

Pădurea Hoia-Baciu a fost numită după Hoia Baciu, ciobanul care și-a pierdut 200 de oi în „Triunghiul Bermudelor din România”.

Misterele din pădurea Hoia-Baciu
Sufletele celor uciși în pădurea Hoia-Baciu, prinse în copaci

Doi copaci din pădure au devenit centrul unei legende înfiorătoare. Potrivit localnicilor, ei reprezintă, de fapt, sufletele oamenilor omorâți în pădure. La miezul nopții, între ei s-ar deschide o pereche de ochi verzi ce aduc cu ei o ceață foarte densă ce acoperă întreaga pădure. În cele mai întunecate zone din pădure apar fascicule de lumină ce nu par să aibă vreo sursă. Alexandru Sift a studiat fenomenul, menţionând că ştiinţa nu îl poate explica. De fapt, faima pădurii Hoia-Baciu se naște tocmai din faptul că oamenii de ştiinţă nu pot aduce dovezi care să facă înţelese diversitatea de fenomene care au loc.