Home » Life & Style » Ce înseamnă când visezi șerpi. Să te temi sau să te bucuri? Semnificația nebănuită

Ce înseamnă când visezi șerpi. Să te temi sau să te bucuri? Semnificația nebănuită

Bucur Ioana / 21.10.2020, 13:04

Șarpele este unul dintre simbolurile cu cele mai multe semnificații, fie că vorbim despre mitologie, literatură, psihologie sau religie. Citind materialul de mai jos, vei putea afla ce înseamnă când visezi șerpi. Semnificația nebănuită a apariției în timpul somnului a fost analizată chiar și de Sigmund Freud.

Ce înseamnă când visezi șerpi? Semnificația nebănuită a simbolului, descifrată de Sigmund Freud

Ce înseamnă când visezi șerpi? Care este legătura dintre animalul misterios și provocările sau sentimentele cu care urmează să ne confruntăm în viitorul apropiat? În lucrările sale dedicate interpretării viselor, renumitul Sigmund Freud asocia șarpele unui simbol falic, un personaj masculin, energie masculină sau, neurologul devenit „tată al psihoanalizei” asocia apariția șarpelui cu o dorință de explorare a propriei sexualități. Însă, pentru a înțelege pe deplin ce înseamnă când visezi șerpi, trebuie să analizăm, pas cu pas, toate laturile acestui simbol controversat.

Ce înseamnă când visezi șerpi. Să te temi sau să te bucuri?Semnificația nebănuită (sursa foto: Pexels)
Ce înseamnă când visezi șerpi. Să te temi sau să te bucuri?Semnificația nebănuită (sursa foto: Pexels)

Să te temi sau să te bucuri când visezi șerpi? Cele mai comune semnificații

Dacă te întrebi ce înseamnă când visezi șerpi, unele dintre cele mai comune semnificații ale apariției sunt: trădare, ură, înșelăciune sau defăimare. Este simbolul subconștientului și ar putea oglindi un proces de vindecare și rezolvare a unor probleme. În mod bizar, dacă visezi că ai călcat pe un șarpe, înseamnă că ai prieteni credincioși! Mai mult, șarpele în vis este simbolului unei resurse pe care nu ți-ai explorat-o sau al unei părți sălbatice a firii tale. Mai poate reprezenta intuiția sau o latură a spiritualității, instinctului, a lucrurilor ce te emoționează profund.

Ce înseamnă când visezi șerpi în iarbă? Ei bine, pregătește-te! Apariția ar putea anunța o perioadă în care vei avea noroc în amor. Este important de știut faptul că șerpii apar în vise în momente de tranziție sau de transformare. Ar putea semnifica o situație dificilă cu care te vei confrunta sau chiar unele emoții și gânduri ce au rămas neexprimate. Când visezi șerpi agresivi, ei ar putea fi ilustrarea unor femei viclene care te-au amăgit sau care urmează să o facă. Când visezi un șarpe ce se zvârcolește, ai grijă, ai putea fi înconjurat de dușmani.

Ce înseamnă când visezi șerpi. Să te temi sau să te bucuri?Semnificația nebănuită (sursa foto: Pexels)
Ce înseamnă când visezi șerpi. Să te temi sau să te bucuri?Semnificația nebănuită (sursa foto: Pexels)

Trei pași pentru a înțelege, cu adevărat, ce înseamnă când visezi șerpi

Pentru a înțelege ce înseamnă când visezi șerpi, trebuie să aplici cele trei criterii ce te vor ajuta să descifrezi adevărata semnificație.

  1. Înțelege semnificația în totalitate a visului.
  2. Transformă elementele din vis în indicii pe care să le folosești pentru a-l decoda.
  3. Încearcă să conectezi visul cu ce se întamplă în viața ta.

Dacă simți teamă când visezi șerpi, înseamnă că eziți când trebuie să înfrunți o situație incertă sau necunoscută cu care te confrunți în viața de zi cu zi. Ce înseamnă când visezi șerpi „prietenoși”? Ei bine, acesta este un semn al vindecării. Ești pe cale să îți învingi frica de singurătate. Șarpele sălbatic reprezintă nesiguranța cu care te confrunți cu privire la lucruri pe care nu le poți controla, oricât ți-ai dori. Când te lupți cu un șarpe în vis, înseamnă că te împotrivești unei schimbări sau că te lupți cu o decizie sau cu anumite sentimente în viața de zi cu zi. Poate reprezenta o luptă puternică in relația intimă sau la locul de muncă.