Home » Când, unde, cum » Gemenii care au venit pe lume în zile, luni și ani diferiți. Cazul rar care a uimit lumea medicală

Gemenii care au venit pe lume în zile, luni și ani diferiți. Cazul rar care a uimit lumea medicală

Cojocaru Cristian / 04.01.2022, 10:19
Gemenii care au venit pe lume în zile, luni și ani diferiți. Cazul rar care a uimit lumea medicală

Atunci când auzi de gemeni ești obișnuit să auzi că data de naștere este aceeași. Cu toate că îți vine greu să crezi, află că există și gemenii care au venit pe lume în zile, luni și ani diferiți și nu este nicio greșeală în document. Află unde a avut loc cazul care a reușit să uimească lumea medicală și cum a putut fi posibil acest caz.

Gemenii care s-au născut în ani diferiți

Doi gemeni din California s-au născut la doar 15 minute distanță, însă cu toate acestea, zilele lor de naștere au loc în zile, luni și ani separați. Alfredo Antonio Trujillo a fost născut primul la 11:45 p.m. de Revelion, iar sora lui Aylin Yolanda Trujillo s-a născut exact la miezul nopții de Revelion.

„Pentru mine este o nebunie că sunt gemeni și au zile de naștere diferite. Am fost surprinsă și fericită că a sosit la miezul nopții”, a spus mama lor, Fatima Madrigal.

În Monterey și în Centrul Medical Natividad se pare că Aylin a fost primul copil născut în anul 2022, potrivit unui comunicat de presă acordat de către Natividad. Cei doi gemeni se bucură de alți trei frați mai mari din familia Trujillo: două fete și un băiat. Madrigal a afirma că fiul ei cel mai mare era încântat că unul dintre noi-născuți este un băiat, astfel că toată familia ei abia așteaptă să îi cunoască.

Aylin cântărea 2,33 kilograme, în timp ce fratele mai mare Alfredo cântărea 2,76 kilograme. În American, anual există aproximativ 120.000 de nașteri de gemeni, reprezentând aproximativ 3% din nașterile anuale. Cu toate acestea, gemenii cu zile de naștere diferite sunt foarte rari, iar șansa ca gemenii să se nască în ani diferiți este de 1 la 2 milioane, după cum au afirmat în comunicatul de presă cei de la Natividad.

gemenii ani diferiți
Primul copil s-a nascut in 2021 iar celalalt in 2022

Alte cazuri de gemeni născuți în secole diferite

Chiar dacă acest tip de naștere este una foarte rară, nu este prima dată când gemenii s-au născut în ani separați, potrivit CBS Baltimore. Astfel, Centrul Spitalului MedStar Washington a spus că o femeie a născut o pereche de gemeni aproape de miezul nopții. Un copil a fost născut în anul 2013, iar celălalt în anul 2014.

Cei doi gemeni s-au născut la o distanță de trei minute unul de celălalt. Primul la 23:58 și celălalt la 00:01. Chiar dacă aceste cazuri par bizare, află că există gemeni care s-au născut în secole diferite. Despărțiți de miezul nopții, cel puțin trei seturi de gemeni s-au născut în părți diferite ale mileniului, potrivit The Associated Press. Nașterile acestor gemeni au avut loc în Indianapolis, Fairfax, Virginia și Berlin.

Revenind la cazul inițial, sosirea gemenilor Trujillo în noul an a fost sursa unei adevărate emoții în jurul spitalului. Unul dintre medici a afirmat că este un mod uimitor de a începe noul an.

„Aceasta a fost cu siguranță una dintre cele mai memorabile nașteri ale carierei mele. A fost o plăcere absolută să îi ajut pe acești micuți să ajungă aici în siguranță în 2021 și 2022. Ce mod uimitor de a începe noul an!”, a spus Ana Abril Arias, medic de familie la Natividad Medical Group și facultate la Natividad.