Home » Când, unde, cum » Intervalul orar la care mor oamenii cel mai des. Care e de fapt explicația științifică

Intervalul orar la care mor oamenii cel mai des. Care e de fapt explicația științifică

Manolică Anca / 08.04.2022, 10:02
Intervalul orar la care mor oamenii cel mai des. Care e de fapt explicația științifică

Moartea poate lovi la orice oră din orice zi a săptămânii. Cu toții suntem sau ar trebui să fim conștienți de acest lucru. Însă, unele rapoarte arată faptul că există un anumit interval orar la care oamenii mor cel mai des. Acesta este pe timp de noapte și se spune că este cel mai vulnerabil dintre toate. Descoperă, în rândurile de mai jos, care este explicația științifică pentru această teorie.

La ce ore mor oamenii cel mai des

Nu există un moment anume în care murim și acest moment poate veni oricând. Cu toate acestea, potrivit unei cercetări, cele mai multe decese în spitale au loc pe timp de noapte, între orele 3 și 4 dimineața. Acesta se pare că este intervalul de timp cel mai vulnerabil.

Pentru a afla motivele din spatele acestor concluzii, de ce cele mai multe decese au loc dimineața devreme, cu doar câteva ore înainte de răsăritul soarelui, a fost făcută o altă cercetare. Descoperim, în cele ce urmează, care sunt motivele probabile, conform rapoartelor.

Există atât răspunsuri științifice, cât și religioase la această întrebare

Conform rapoartelor prezentate de Kalinga TV, ora dintre 3 și 4 dimineața este momentul în care imunitatea organismului este cea mai vulnerabilă. Iar dacă este să dăm crezare următoarei afirmații, unele rezultate arată că persoanele care se confruntă cu accidente în acest interval orar au un procent mare de șanse de a nu supraviețui.

La ce ore mor oamenii cel mai des
La ce ore mor oamenii cel mai des

Motivul științific

Potrivit științei, în acest interval orar din timpul nopții, corpul încearcă să se pregătească pentru activitățile din ziua următoare. Totodată, creierul încearcă să elimine unele informații pentru a face loc viitoarelor întâmplări din ziua următoare. Rapoartele au venit cu un răspuns la această întrebare și în ceea ce privește chimia.

„În această perioadă, adrenalina și hormonii antiinflamatori sunt la cel mai scăzut nivel, ceea ce face ca căile respiratorii să se îngusteze. Compușii care declanșează spasmele sunt, de asemenea, la cel mai înalt nivel în această perioadă, iar o persoană are mai multe șanse să moară în acest moment, potrivit unei cercetări medicale de la Harvard.”, potrivit Opera News.

Motivul religios

De partea cealalată, se pare că există și răspuns care ține de religie. Se spune că diferența dintre lumea spirituală și pământ este foarte subțire în acest interval orar și astfel este ușor pentru cineva să se transfere cu ușurință în cealaltă lume. Nu degeaba se spune și că cele mai întunecate ritualuri se fac întotdeauna în jurul orei 3 sau 4 dimineața.

De asemenea, textele religioase ale unor credințe îndeamnă oamenii să se roage la Dumnezeu la această oră.

Totodată, în mitologia greacă antică, Somnul era fratele geamăn al Morții, copii ai zeilor personificați ai Întunericului și ai Nopții. Se pare că a existat întotdeauna o asociere între somn și moarte. Atunci când oamenii mor în somn, pare un mod pașnic și aproape idealizat de a trece în neființă.