Home » Când, unde, cum » Live Video semifinala 2 Eurovision 2021. Vezi Live Streaming concursul muzical

Live Video semifinala 2 Eurovision 2021. Vezi Live Streaming concursul muzical

Manolică Anca / 20.05.2021, 16:19
Live Video semifinala 2 Eurovision 2021. Vezi Live Streaming concursul muzical

Live Video semifinala 2 Eurovision 2021. Cea de-a doua semifinală a concursului va avea loc astăzi, 20 mai, de la ora 22:00. Din păcate, din cauza restricțiilor impuse de autorități împotriva Covid-19, concursul se va desfășura într-un mod diferit față de până acum. Astfel, organizatorii au decis ca doar 3.500 de spectatori să vadă pe viu ce se întâmplă pe scenă, pentru ceilalți existândposibilitatea de a putea fi urmărit de acasă. Iată ce variante ai.

Live Video semifinala 2 Eurovision 2021

În acest an, Eurovision Song Contest 2021 se desfășoară la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”. Concursul a ajuns la ediția cu numărul 65 și aduce pe scenă reprezentanți din 38 de țări, printre care și România. Prima semifinală a avut loc pe 18 mai, urmând ca cea de-a doua să aibă loc astăzi, 20 mai, iar finala sâmbătă, 22 mai.

Live Video semifinala 2 Eurovision 2021. Cea de-a două semifinală va începe de la ora 22:00, ora României, așadar, doar câteva ore ne mai despart de spectacol. Din păcate, publicul va fi format din doar 3.500 de persoane, din cauza restricțiilor pandemice. Însă, există și părți bune, show-ul poate fi urmărit și de acasă. Astfel, aceștia pot vedea video live din semifinala cu numărul 2 a Eurovision 2021 pe Youtube, pe contul oficial al concursului muzical Eurovision. De asemenea, evenimentul se va putea vedea în direct pe TVR 1, începând cu orele 22.00.

Eurovision 2021 și-a aflat primii finaliști

Eurovision 2021 și-a aflat marți, 18 mai, primii finaliști. La finalul show-ului transmis de TVR, prezentatorii au anunțat câștigătorii primei semifinale: Lituania: The Roop – Discoteque; Rusia: Manizha – Russian Woman; Suedia: Tusse – Voices; Cipru: Elena Tsagrinou – El Diablo; Norvegia: TIX – Fallen Angel; Belgia: Hooverphonic – The Wrong Place; Israel: Eden Alene – Set Me Free; Azerbaidjan: Efendi – Mata Hari; Ucraina: Go_A – Shum și Malta: Destiny – Je Me Casse urmează să concureze în ultimul act al competiției.

Artiști semifinala 2 Eurovision 2021
Artiști semifinala 2 Eurovision 2021

Cea de-a doua semifinală Eurovision 2021, care va avea loc pe 20 mai, începând cu ora 22.00, va reuni pe scenă artiști din San Marino, Republica Moldova, Estonia, Islanda, Republica Cehă, Grecia, Austria, Polonia, Albania, Serbia, Georgia, Portugalia, Letonia, Bulgaria, Finlanda, Elveţia și Danemarca. În urma acesteia, alți zece artiști se vor califica în finala din 22 mai. De asemenea, celor 20 de finaliști li se vor alătura reprezentanții țării gazdă: Regatul Țărilor de Jos și ai Big Five: Germania, Franța, Italia, Spania și Marea Britanie.

România a ratat pentru a treia oară la rând calificarea în finala Eurovision

Din păcate, se pare că numărul 13 a fost cu ghinion pentru România, pentru că a fost încă o ediție în care țara noastră ratează calificarea în finala Eurovision. Roxen, reprezentanta României, în vârstă de 21 de ani, nu a reușit să ducă România în finala îndrăgitului concurs, fiind pentru al treilea an consecutiv când țara noastă nu reușește să treacă de acest prag. În ciuda faptului că show-ul României a arătat impecabil, voturile acordate piesei nu au fost suficiente pentru a duce „Amnesia” în finala Eurovision 2021. În preferințele publicului și ale juraților s-au aflat alte piese din concurs.

Conform regulamentului Eurovision, românii de acasă nu au dreptul să voteze pentru reprezentanta ţării noastre, deci numai celor din străinătate a putut înclina balanţa calificării României în marea finală. Voturile primite de la aceștia a contat în proporţie de 50%, cealaltă jumătate fiind decizia juriilor din fiecare ţară.