Home » Când, unde, cum » Locul din lume supranumit Insula Nemuritorilor. Cine locuiește de fapt aici și care este secretul acestui tărâm

Locul din lume supranumit Insula Nemuritorilor. Cine locuiește de fapt aici și care este secretul acestui tărâm

Alexandru Cazacu / 13.10.2021, 11:51
Locul din lume supranumit Insula Nemuritorilor. Cine locuiește de fapt aici și care este secretul acestui tărâm

În lume există un loc unde omenii trăiesc până la vârste foarte înaintate. Mai exact, este vorba despre Okinawa, cunoscută ca ”Insula Nemuritorilor”, iar aici putem găsi un număr foarte mare de centenari niponi. Se pare că oamenii de pe această insulă sunt foarte fericiți și duc o viață liniștită mai ales datorită alimentației corespunzătoare și a contactului social puternic.

Locul din lume supranumit Insula Nemuritorilor

Potrivit jurnaliștilor la BBC, satul Kitanakagusuku, de pe insula Okinawa, se află pe primul loc în Japonia, în ceea ce privește longevitatea femeilor nipone. În ciuda faptului că în Okinaua există puțini medici, multe dintre persoanele în vârstă de aici sunt sănătoase și au depășit vârsta de 100 de ani. Makoto suzuki, un medic japonez, a strâns date medicale de la peste 1.000 de centenari din această zonă, vreme de 40 de ani.

Potrivit specialistului, patru factori contribuie la longevitatea centenarilor. Mai exact, este vorba despre dietă, activitate fizică, evoluție individuală și ajutor reciproc. De asemenea, Makoto Suzuki este de părere că sănătatea spirituală este foarte importantă, potrivit celor de la BBC.

Mulți oameni sunt de părere că longevitatea localnicilor din Okinawa se datorează tradiției ”moai”, adică grupurilor de sprijin. Se pare că la început, aceste grupuri strângeau fonduri pentru a-i ajuta pe membrii lor care treceau prin perioade mai grele sau pentru a diferite lucrări publice.

Mulți dintre locuitorii de pe insula Okinawa au peste 100 de ani

Într-un alt sat din Okinawa, Ogimi, nu mai puțin 15 din cei aproximativ 3.000 de locuitori au vârste de peste 100 de ani. De asemenea, peste 171 dintre aceștia au trecut de 90 de ani. Ei bine, statistica este uimitoare chiar și raportată la întreaga populație niponă. În Japonia există peste 70.000 de cetățeni niponi care au peste 100 de ani.

Ei bine, am putea crede că Okinawa este aglomerată precum multe alte zone din Japonia, însă realitatea este cu totul și cu totul alta. Ba chiar din contră, aici nu există aglomerație, tehnologie la tot pasul și trenuri care ajung la viteze incredibile.

Okinawa, locul din lume supranumit Insula Nemuritorilor
Okinawa, locul din lume supranumit Insula Nemuritorilor

Care este secretul locuitorilor din Okinawa

Chiar înainte ca pandemia de coronavirus să afecteze toată planeta, acest loc era adesea frecventat de mulți turiști curioși, care voiau să afle secretul longevității localnicilor. După cum spuneam și mai sus, dieta este foarte importantă din acest punct de vedere. Mai exact, mâncarea din Okinawa constă în multe fructe, legume și pește, iar aceasta duce la prevenirea multor afecțiuni.

De asemenea, climatul este subtropical, cu ierni ușoare, așadar localnicii pot petrece mult timp în aer liber, pentru diferite activități fizice. Un alt factor important în acest sens îl reprezintă amabilitatea oamenilor de aici. Aceștia își rezolvă toate treburile relaxați și sunt mereu amabili și prietenoși. După cum am menționat și anterior, atunci când unii dintre membrii comunității trec prim momente mai grele, ceilalți sunt dispuși să îi sară repede în ajutor.

Potrivit experților, insula nu are un anume avantaj genetic față de alte regiuni din Japonia. Cu toate acestea, longevitatea și sănătatea sunt foarte des întâlnite în rândul localnicilor.