Home » Când, unde, cum » Locul unde femeile își cresc propriul soț. Ce se întâmplă însă atunci când ele îmbătrânesc

Locul unde femeile își cresc propriul soț. Ce se întâmplă însă atunci când ele îmbătrânesc

Violeta Badea / 25.05.2021, 12:38
Locul unde femeile își cresc propriul soț. Ce se întâmplă însă atunci când ele îmbătrânesc

Locul unde femeile își cresc propriul soț. În unele locuri de pe planeta noastră există încă anumite civilizații ciudate care trăiesc după regulile lor. Majoritatea acestor triburi refuză contactul cu omul modern și preferă să rămână la cultura și obiceiurile lor. O astfel de populație poartă denumirea de Bonda, iar tradiția matrimonială a acestui trib te va lăsa fără cuvinte. Iată de ce aici femeile își cresc propriul soț.

Acesta este locul unde femeile isi cresc propriul sot
Acesta este locul unde femeile isi cresc propriul sot

Locul unde femeile își cresc propriul soț

Bonda este unul dintre cele mai primitive triburi care au supraviețuit pe teritoriul Indiei. Oamenii trăiesc în regiunile de deal izolate din Malkangiri districtul sud-vestic Odisha din India. La fel ca și celelalte triburi, membrii Bonda nu permit ca ceilalți oameni străini să calce pe teritoriul lor.

Odată cu trecerea timpului, membrii tribului au fost afectați grav de sărăcie și au realizat că pot face bani frumoși din turism. Prin urmare, cei aproximativ 12.000 de oameni din trib au început să cazeze turiști, deoarece nu mai puteau supraviețui doar din agricultură și vânat.

Astfel, oamenii au aflat de obiceiurile ciudate ale acestei populații. Cea mai spectaculoasă tradiție a tribului Bonda este cea matrimonială. În acest loc femeile își cresc propriul soț. Da, ai auzit bine! Înainte de căsătorie, membrii Bonda fac un pact. Astfel, femeia trebuie să-și întrețină soțul în prima jumătate a vieții, iar soțul se angajează să-și întrețină femeia la bătrânețe.

Baietii Bonda se casatoresc la zece ani
Baietii Bonda se casatoresc la zece ani

Ce se întâmplă însă atunci când ele îmbătrânesc

O familie Bonda nu se poate întemeia fără acest angajament. Regula este ca o femeie de aproximativ 25 de ani să se căsătorească cu un băiat de circa 10 ani. Este foarte important ca între cei doi să existe o diferență de vârstă de 15 ani. În prima jumătate a vieții, soția devine un fel de tutore al soțului ei și își asumă responnsabilitatea de al întreține și de a-l educa. În primii ani de căsătorie nu se pune problema de relații amoroase.

În primii ani de căsnicie, femeia are grijă de bărbat exact ca de un copil. Dimineața trebuie să-l hrănească, apoi pleacă în pădure pentru a căuta hrană. În timp ce soțul se joacă cu alți copii. În momentul în care soțul a devenit adult, rolurile se inversează. Un bărbat adult trebuie să își îngrijească soția până la bătrânețe. Ultimele studii arată că populația Bonda este formată dintr-un număr mai mare de femei.  Se spune că majoritatea bărbaților sunt dependenți de alcool, iar din acest motiv nu apucă să trăiască mult.

Înainte de căsătorie, familia băiatului plătește o zestre pentru mireasă. De obicei se oferă un număr de vaci. Cifra se bazează pe statutul social al fetei. Divorțul, cunoscut și sub numele de „Lung Sisi”, reprezintă o problemă în poporul Bonda. În unele circumstanțe extreme, cum ar fi dacă o femeie Bonda este divorțată pentru adulter, fostul soț cere dublul prețului plătit pentru căsătoria lor. Consiliul satului stabilește care va fi numărul de vaci pe care aceasta trebuie să le returneze.