Home » Când, unde, cum » Mesaje de la mulți ani de Sfânta Parascheva. Urări și felicitări în imagini pentru toți cei care poartă numele Cuvioasei. FOTO

Mesaje de la mulți ani de Sfânta Parascheva. Urări și felicitări în imagini pentru toți cei care poartă numele Cuvioasei. FOTO

Manolică Anca / 13.10.2021, 15:23

Sfânta Cuvioasă Parascheva, ocrotitoarea Moldovei, este cea mai cunoscută dintre toţi sfinţii ale căror moaşte se regăsesc pe teritoriul României. Sărbătoarea Sfintei Parascheva este un prilej foarte bun de a face urări frumoase celor care poartă acest nume. Iată câteva exemple de mesaje și urări de la mulți ani de Sfânta Parascheva pe care să le trimiți celor care își sărbătoresc onomastica în această zi mare.

Sfânta Parascheva, o sărbătoare foarte importantă pentru români

Sfânta Parascheva este o sărbătoare foarte importantă pentru români, moaștele Sfintei aflându-se în Catedrala Mitropolitană din Iași de peste 250 de ani. Sute de biserici de parohie din toată țara sunt închinate ei pentru a le ocroti. La acestea se alătură creștinii parohiilor din nordul Greciei, din Bulgaria sau Serbia, ce o cinstesc și ei în fiecare an.

Toți cei care poartă numele de Paraschiva, Parascheva, Paraschiv sau derivate ale acestora, Chiva, Chivuța, Vuța, Chivu sau Petcu, își serbează onomastica în ziua de 14 octombrie, atunci când are loc marea sărbătoare Sfânta Parascheva. Originea numelui Paraschiva provine din limba greacă și înseamnă „vineri”.

Mesaje de la mulți ani de Sfânta Parascheva. Cele mai frumoase urări pe care să le faci în această zi

Iată câteva exemple de mesaje și urări de la multi ani pentru sărbătoriții zilei de Sfânta Parascheva, din care te poți inspira:

  • Parascheva, îngerii să-ți călăuzească pașii și Sfânta Parascheva să-ți lumineze drumul în viață! La mulți ani!
  • Mă bucur că exiști în viața mea și mă bucur că Sfânta Parascheva, al cărui nume îl porți, mi te-a dăruit.
  • Ziua numelui să-ți fie luminoasă și să se prelungească în multe altele aducătoare de bucurii!
  • La mulți ani, Paracheva! Ziua numelui să îți fie plină de realizări și să te bucuri mereu de orice lucru frumos din viața ta!
  • O sărbătorim pe Sfânta Parascheva și te sărbătorim pe tine. Să rămâi mereu blândă, bună și drăguță cu toți cei din jurul tău!
  • De ziua numelui tău, primește din partea noastră multe urări de bine, sănătate, mult noroc și împlinirea tuturor dorințelor!
  • Astăzi este ziua numelui tău, un nume simplu și frumos, la fel de pur și gingaș ca tine. Îți doresc numai bine și să ai parte de toată fericirea din lume. La mulți ani!
  • Cu această ocazie îți dăruiesc toate florile din lume alături de sănătate, fericire, multe bucurii și belșug! La mulți ani!
Mesaje de la mulți ani de Sfânta Parascheva
Mesaje de la mulți ani de Sfânta Parascheva
  • La mulți ani, Parachiv/Parascheva! De ziua numelui tău, cele mai frumoase dorințe să devină realitate.
  • La mulți ani, gânduri bune, iubire și sănătate! Pe unde te poartă pașii în viață, să dai doar de bucurii, iar inima să îți tresare de fericire. Mulți ani frumoși și binecuvântați!
  • La mulți ani pentru toți cei care azi se sărbătoresc de Sfânta Parascheva! Sfânta al cărui nume îl purtați să vă protejeze și să vă ofere ce e mai bun și mai frumos!
  • Îi cer Sfintei Parascheva cea al cărei nume îl porți, să rămână cu ochii asupra ta, să îți călăuzească pașii, să iîți lumineze viața și să îți dea puterea să păstrezi în suflet iubirea pe care mi-o porți cu aceeași intensitate cu care și eu la rândul meu o port.
  • Fie ca această zi sfântă să-ți scoată în cale oameni binevoitori, să îți ofere în dar clipe minunate și gânduri senine! La mulți ani!
  • Sânta Parascheva să te ocrotească, să îți îndrume pașii și să îți scoată în cale tot ce e mai frumos și bun! La mulți ani minunați!
  • La mulți ani cu bucurii, voie bună și iubire! În viață să te bucuri de tot ce e frumos și să te înconjori de oameni dragi ție!