Home » Când, unde, cum » Misterioasa „scrisoare a diavolului”, descifrată de specialiști. Ce a putut să scrie o călugăriță posedată

Misterioasa „scrisoare a diavolului”, descifrată de specialiști. Ce a putut să scrie o călugăriță posedată

Violeta Badea / 25.06.2021, 11:51
Misterioasa „scrisoare a diavolului”, descifrată de specialiști. Ce a putut să scrie o călugăriță posedată

Misterioasa „scrisoare a diavolului”, un manuscris ce datează din secolul al XVII-lea şi al cărui autor este o călugăriţă dintr-o mănăstire din Italia, a fost descifrată de specialiști cu ajutorul unui software de pe Dark Web. Iată ce a putut să scrie călugărița posedată de Diavol!

Misterioasa „scrisoare a diavolului”, descifrată de specialiști

De aproape 400 de ani, specialiștii au încercat să descifreze o scrisoare care se crede că ar fi de la Satana. Se spune că „scrisoarea diavolului” a fost redactată în anul 1676, iar autorul este o călugăriță dintr-o mănăstire din Italia, despre care oamenii spun că era posedată și se afla în transă atunci când a scris-o.

Datorită unui software de pe Dark Web, scrisoarea a putut fi descifrată, iar oamenii de știință au dezvăluit că aceasta a fost redactată folosind litere din mai multe alfabete. Conform celor de la Daily Mail, numele călugăriței era Maria Crocifissa della Concezione, iar mănăsirea în care locuia purta denumirea de Palma di Montechiaro și era situată în sudul Italiei.

Evenimentul s-a petrecut în dimineața zilei de 11 august 1676, atunci când femeia s-a trezit cu urme de cerneală pe mâini și a găsit prin cameră o scrisoare scrisă cu caractere neobișnuite. Sora Maria le-a spus celorlalte călugărițe că scrisorile erau scrise după dictarea  Diavolului, deoarece acesta își dorea să o facă să-și piardă credinţa în Dumnezeu şi să o înlăture de la mânăstire. De-a lungul timpului,una dintre aceste scrisori a supraviețuit, iar oamenii de știință au avut nevoie de aproape 400 de ani pentru a o descifra.

Scrisoarea diavolului
Scrisoarea diavolului

Ce a putut să scrie o călugăriță posedată

În toată această perioadă, sora Maria și celelalte persoane care locuiau în mănăstire nu și-au putut da seama care este sensul semnelor din scrisoarea misterioasă. Timp de atâția ani, nicio persoană nu a putut descifra mesajul, deși scrisoarea a rămas expusă în interiorul mănăstirii Palma di Montechiaro timp de câteva sute de ani.

Recent, specialiștii de la Centrul Științific Ludum din Sicilia au reușit să descifreze scrisoarea cu ajutorul unui algoritm găsit pe Dark Web sau internetul ascuns. Acesta reprezintă conținutul World Wide Web care există pe rețelele dark net. Aceste rețele se suprapun peste internetul public, dar este nevoie de software pentru a fi accesat, deoarece motoarele de căutare nu-l indexează.

Pentru a se descifra scrisoarea s-au folosit vechea greacă, araba, alfabetul runic şi latina. Scrisoarea spune despre Dumnezeu, despre Iisus Hristos și despre Duhul Sfânt că sunt „greutăți moarte” și adaugă că „Dumnezeu crede că poate elibera muritorii”. De asemenea, spune că Dumnezeu a fost inventat de om, adăugând că „acest sistem nu funcționează pentru nimeni”.

În scrisoare se mai precizează că „Poate acum, Styx este sigur”, referindu-se la râul Styx, care separă Pământul și lumea de dincolo în mitologia greacă și romană. Oamenii de știință au constat faptul că scrisoarea nu era destul de coerentă. Acest lucru poate însemna, de fapt, că scrisoarea nu este neapărat o dovadă a existenţei Diavolului, ci o dovadă că Sora Maria cunoştea mai multe limbi, dar suferea de schizofrenie. Specialiștii spun că din cauza bolii, călugărița își imagina că vorbește cu Satana.