Home » Life & Style » Ce conține Biblia Diavolului, cel mai mare manuscris din lume. Cântărește aproximativ 75 de kilograme

Ce conține Biblia Diavolului, cel mai mare manuscris din lume. Cântărește aproximativ 75 de kilograme

Violeta Badea / 21.02.2021, 20:16
Ce conține Biblia Diavolului, cel mai mare manuscris din lume. Cântărește aproximativ 75 de kilograme

Ce conține Biblia Diavolului, cel mai mare manuscris din lume. Cântărește aproximativ 75 de kilograme. Mulți au citit Biblia și au analizat învățămintele lui Dumnezeu, dar ce părere ai de Biblia Diavolului? Da, ai auzit bine! Acest mauscris blestemat există și i-a fascinat pe toți. În acest articol veți afla exact ce conține și de cine a fost scris.

Ce conține Biblia Diavolului, cel mai mare manuscris din lume

Cat de mare este Biblia Diavolului
Cat de mare este Biblia Diavolului

Biblia Diavolului a fost descoperită în anul 1648, la sfârşitul Războiului de 30 de ani, care a schimbat faţa Europei, iar armata suedeză a ocupat Praga. Cartea misterios se numea „Codex Gigas” și reprezintă, chiar și în zilele noastre, cel mai mare manuscris european din Evul Mediu, iar în prezent este expusă la Biblioteca Naţională a Suediei din Stockholm.

Legenda spune că acesta ar fi fost scris în secolul al XIII-lea, într-o mânăstire din Cehia și ar fi fost scrisă de către un călugăr care, într-un moment de slăbiciune, și-a vândut sufletul Necuratului. Se spune că acesta a fost cuprins de forța malefică și a scris Biblia într-o singură noapte, cu toate că aceasta număra până la 320 de pagini. Cercetătorii nu știu, însă, cum s-a conservat volumul controversat aproape intact de-a lungul secolelor, lipsindu-i doar 10 pagini.

Cât a durat scrierea manuscrisului

Alți specialiști spun că aceasta este doar o legendă, deoarece este imposibil să fie redactat într-o noapte. Astfel, aceștia spun că realitatea este alta și că a fost nevoie de aproximativ 30 de ani pentru a finaliza manuscrisul. Totuşi, este adevărat că lucrarea a fost realizată de o singură mână, conform analizelor. Acest lucru înseamnă că autorul anonim si-a petrecut întreaga viață scriind Biblia.

Cartea reprezintă cel mai voluminos manuscris din lume, cu o lungime de 92 cm și grosime de 22 de centimetri. De asemenea, specialiștii au constat că pentru scrierea acestuia, ar fi fost nevoie de 160 de piei de animale. Mai mult de atât, din cauza greutății de 75 de kilograme. Mai mult de atât, manuscrisul poate fi cărat doar de două persoane.

Manuscrisul conține: „Alfabet”, „Vechiul Testament”, „Iosephus Flavius”, „Isidorus”, „Medica”, „Noul Testament”, „Confesiuni”, „Havenly City”, „Diavolul”, „Invocari / incantatii”, „Cosmas”, „Nume” si „Calendar”.

Cosmas de la Praga
Cosmas de la Praga

Cine a scris Biblia Diavolului

Nu se știe cu exactitate cine a scris manuscrisul, dar legenda spune că în spatele acestei scrieri se află călugărul Cosmas de la Praga, care a trăit între anii 1045 și 1125.  Cea mai renumită pagină este 290, deoarece acolo este realizat porteretul Diavolului. De ce a ajuns să-și vândă sufletul? Ei bine, se spune că acest călugăr a fost condamnat la o moarte crudă pentru că și-ar fi încălat jurămintele monastice: urma să fie zidit de viu.

Astfel, pentru a scăpa de această pedeapsă, a promis că va scrie, într-o singură noapte, o carte care va conține toată cunoașterea umană. Pentru a termina ce a promis, călugărul și-ar fi vândut sufletul Diavolului și astfel a reușit să termine manuscrisul de unul singur.

Portretul Diavolului este atracția principală a cărții

Portretul Diavolului
Portretul Diavolului

Portretul Diavolului se află la pagina 290 în Biblie și reprezintă o imagine a Necuratului. Diavolul este desenat singur și cu brațele ridicate. De asemenea, are numai patru degete, coarne și ghiare, afișând o poziție amenințătoare.

Pe pagina opusă este desenat Raiul,iar scopul celor două este acela de a arăta avantajele unei vieți lipsite de păcat. Diferența dintre bine și rău.