Home » Când, unde, cum » Motivul pentru care stewardesele nu mănâncă și nu beau produsele oferite pasagerilor în avion

Motivul pentru care stewardesele nu mănâncă și nu beau produsele oferite pasagerilor în avion

Cojocaru Cristian / 01.02.2022, 17:31
Motivul pentru care stewardesele nu mănâncă și nu beau produsele oferite pasagerilor în avion

Stewardesele sunt mereu acolo pentru tine când ai nevoie. Indiferent că nu se simți foarte bine pe perioada zborului sau atunci când vine vorba de a lua masa, ele sunt cele care te vor ajuta pe parcursul călătoriei. Cu toate acestea, ceea ce nu știai este faptul că stewardesele nu mănâncă și nu beau niciodată din produsele oferite pasagerilor.

De ce stewardesele nu mănâncă din produsele oferite pasagerilor

În momentul în care te pregătești să zbori, este cunoscut faptul că nu ai voie să ai asupra ta băuturi sau produse alimentare atunci când treci de porțile de securitate. Cu toate acestea, poți cumpăra unele produse din zona de duty free, indiferent de aeroportul în care te afli. Dacă nu obișnuiești să faci acest lucru, el este chiar recomandat, mai ales că multe dintre însoțitoarele de zbor fac asta.

Una dintre însoțitoarele de zbor cu suficientă experiență a împărtășit celor care obișnuiesc să zboare, motivul pentru care stewardesele preferă mâncarea la pachet atunci când urcă la bordul avionului, în loc să mănânce din produsele pe care le servesc călătorilor.

„Mâncarea din caserole nu este preparată pe loc, în avion, ci de către firmele de catering ale companiilor aeriene. Ea este gătită cu cel puțin 12 ore înainte de decolare, deseori chiar cu câteva zile înainte. Ouăle servite pasagerilor nu sunt efectiv ouă, ci un mix de ouă sau înlocuitori. Fructele, deși mulți ar crede că sunt o opțiune sănătoasă, sunt și ele îndoielnice. Ele par proaspete, dar au fost tăiate cu multe ore înainte de decolar”, a povestit aceasta.

Totodată, însoțitoarea de zbor a afirmat că mâncarea servită în avion este de cele mai multe ori condimentată extra pentru că gustul pasagerilor este diminuat din cauza presiunii care există la o altitudine atât de mare. Așadar, toate acele preparate au nevoie de o cantitate mai mare de sare, condimente și grăsimi pentru ca gustul să fie mai accentuat și produsele mai aromate, lucru care nu este deloc sănătos.

stewardesele nu mănâncă
Mancarea servita in avion este condimentata in exces

Evită să consumi ceai și cafea în avion

Aflând toate acestea, poate te întrebi, de fapt, care este produsul pe care îl poți consuma la bordul unui avion. Potrivit acesteia, chiftelele par să fie unul dintre cele mai proaspete alimente deoarece ele trebuie preparate chiar în ziua zborului. Totodată, mâncarea de legume este o altă alternativă mai bună, pentru că nu se usucă atunci când este încălzită și totodată își păstrează aroma.

Dacă te gândești să optezi, de asemenea, pentru un ceai cald sau o cafea în timpul zborului cu avionul, mai ales dacă acesta este unul pe o distanță mai mare, ar fi bine să te mai gândești. Inclusiv aceste băuturi sunt luate la pachet de către însoțitorii de zbor care refuză să le consume pe cele aflate la bordul avionului.

Apa folosită la prepararea băuturilor nu este îmbuteliată, ci apă de la robinet care este păstrată în avion într-un rezervor special. Astfel, i se poate altera gustul și totodată poate conține diferite bacterii. Potrivit unui studiu efectual de Agenția Guvernamentală de Mediu din SUA, a ieșit la suprafață faptul că apa din 15% din cele 300 de aeronave asupra cărora a fost efectuat sutdiul, conținea bacterii.

Așadar, dacă te gândești să consumi aceste băuturi, nu uita că îți asumi un mare risc, mai ales dacă știi că ai un sistem imunitar mai slăbit. Persoanele care călătoresc cu copii și au nevoie de umplerea biberoanelor cu apă din avion ar trebui  să fie conștiente de acest lucru. Cel mai indicat este ca, înainte de îmbarcare să îți faci provizii, astfel încât să nu fii nevoit să consumi produsele oferite de către compania aeriană.