Home » Când, unde, cum » Plante care înfloresc tot timpul anului. 8 flori ideale pentru o grădină spectaculoasă

Plante care înfloresc tot timpul anului. 8 flori ideale pentru o grădină spectaculoasă

Alexandru Cazacu / 06.03.2022, 16:29
Plante care înfloresc tot timpul anului. 8 flori ideale pentru o grădină spectaculoasă

Dacă stai la curte și vrei să ai flori în grădină pe tot parcursul anului, trebuie să știi că acest lucru este posibil. Ca să ai o grădină frumoasă în fiecare sezon poate fi o adevărată provocare. Cu toate acestea, în rândurile de mai jos, noi îți vom prezenta câteva plante care înfloresc tot timpul anului. Cu ajutorul acestora vei avea o grădină de invidiat.

Plante care înfloresc tot timpul anului

Cu siguranță, toți cei care locuiesc la curte își doresc ca grădina lor să arate încântător tot timpul. În funcție de locul în care locuiți și condițiile climatice, alegerea plantelor potrivite, pentru o grădină frumoasă pe tot parcursul anului, poate fi o sarcină dificilă.

Totuși, dacă cultivi plantele care înfloresc tot timpul anului prezentate mai jos, vei avea o pată de culoare în grădină în fiecare sezon.

Trandafirul

Pe lista noastră cu plante ce înfloresc tot anul se află și trandafirul. Clima din țara noastră este prielnică pentru dezvoltarea acestei minunate flori, care vin într-o varietate mare de culori.

Crossandra

Cunoscută și sub denumirea de „floarea de petardă”, crossandra are frunze înguste, alungite și flori foarte frumoase portocalii și roșii. În plus, atunci când cresc plante crossandra în aer liber, se știe că atrag fluturi. Această floare perenă se plantează cel mai bine primăvara și are o creștere moderată spre la rapidă.

Lantana

Lantana are un aspect unic, asemănător viței de vie și veșnic verde. Planta este cunoscută pentru grupurile sale de flori mici, viu colorate, care pot fi galbene, portocalii, albe, roșii și roz. Acest arbust crește foarte rapid și  iubește solul bine drenat.

Hibiscus

Cunoscută și sub denumirea de „malva trandafirului”, hibiscus este o plantă cunoscută, mai ales, pentru florile sale frumos colorate. Chiar și aceasta este una dintre plantele care înfloresc pe tot parcursul anului, fiind un accesoriu perfect pentru grădina ta.

Plante care înfloresc tot timpul anului. 8 flori ideale pentru o grădină deosebită
Plante care înfloresc tot timpul anului. 8 flori ideale pentru o grădină deosebită

Kalanchoe

„Kalanchoe blossfeldiana” este o plantă perenă, cu frunze în formă de scoici și ciorchini de flori care se extind. Kalanchoe prosperă în medii aride și poate fi cultivată atât în exterior, cât și în interior. Sunt foarte ușor de îngrijit și înfloresc în mod repetat dacă expunerea lor la lumină este corespunzătoare.

Iasomie

Este cunoscut faptul că florile de iasomie emană un miros incredibil de plăcut. Acest arbust peren, cu frunze veșnic verzi, înflorește pe tot parcursul anului, dacă este îngrijit corespunzător.

Minunea din Peru

Minunea Peruului sau „Mirabilis jalapa” este o plantă perenă stufoasă, cu frunze ovale și ușor ascuțite. Ele și-au primit denumirea datorită modului în care înfloresc. Florile se deschid după-amiaza târziu, de obicei în jurul orei 16:00 și rămân deschise până a doua zi dimineața.

Florile sunt în formă de trompetă, cu cinci petale și vin în mai multe culori, adesea nuanțe de roz și roșu. Aceasta este o plantă cu creștere rapidă și se dezvoltă perfect în grădină.

Floarea prințesei

Originară din Brazilia, floarea prințesei este veșnic verde, cu frunze late și flori mari violete, care dau un plus de culoare oricărui peisaj. Deși floarea de prințesă este de obicei cultivată ca arbust, uneori devine suficient de mare pentru a forma un mic copac ornamental.