Planeta noastră găzduiește o mulțime de locuri și fenomene uimitoare! Acesta este și cazul misteriosului fenomen „Podul lui Moise”, care uimește anual oamenii din toată lumea. Iată ce se întâmplă aici de două ori pe an.
Insula Jindo, locul cu pricina, este a treia ca mărime din Coreea de Sud, provincia Jeolla de Sud. Strâmtoarea care o desparte de continent se numește Myeongnyang. De două ori pe an, în apropiere de această insulă, poate fi urmărit un fenomen natural uimitor, așa numitul „Miracol al lui Moise”,
Acesta care amintește de fapta din Biblie atunci când marea s-a despărțit înaintea lui Moise. Astfel, de două ori pe an, în timpul mareei joase, apele care unesc insulele Modo și Jindo se despart vreme de o oră, descoperind un pasaj cu lungimea de 2,8 kilometri și lățimea de 40 metri. Oamenii de știință sunt de părere că această separare a apelor marine apare datorită diferenței dintre fluxuri și refluxuri, care, și ele, depind de ciclurile Lunii.
[rssfeed id='1612173855' template='list' posts=2]Fenomenul a căpătat faima mondială grație lui Pierre Randi, ambasadorul Franței. În 1975, el a vizitat insula Jindo și a dedicat un articol în ziarul local. Uimitor la acest fenomen este că, mergând pe „podul lui Moise”, se poate ajunge de pe continent până la insulă.
Potrivit unei legende, condamnatul Son Don Jin a fost exilat pe insula Chechjudo, iar în timpul călătoriei pe apă, corabia sa a naufragiat din cauza unei furtuni puternice. Dar acesta, alături cu toată echipa și rudele sale au reușit să se salveze, înotând până la cea mai apropiată insulă, Jindo.
Urmașii acestuia au locuit aici vreme de mai bine de 200 ani, timp în care erau supuși în permanență la atacurile tigrilor, care „inundau” aceste pământuri. În cele din urmă, ei au ales să se mute pe insula Modo, aflată în apropiere. După ce s-au mutat, au descoperit că mai rămăsese o bătrână pe insula Jindo. Aceasta a început să îl invoce pe dragonul marin, implorându-l să o ajute să ajungă lângă apropiații ei.
Atunci dragonul i-a spus femeii să se apropie de malul mării, apele s-au despărțit, iar ea a putut să pornească spre ei. Însă, fiind foarte slăbită, rudele ei au venit înaintea ei și au luat-o. Plecând la cele veșnice, bătrâna i-a mulțumit dragonului pentru că a ajutat-o.
De atunci, pe insulă se organizează ceremonii anuale în memoria femeii și a minunii săvârșite de dragon. Anual, turiștii, dar și localnicii, se plimbă pe drumul deschis în mijlocul mării. „Calea marină” este decorată de statuia tigrului și a bătrânei.
S-a făcut chiar și un festival dedicat acestui fenoment la care participă anual zeci de mii de oameni din toată lumea, care pornesc în căutare de scoici și alge marine.
Fenomenul se vede cel mai bine toamna și iarna și ține numai o oră, două. De aceea, turiștii trebuie să se grăbească să se întoarcă pe uscat până când apele se reunesc. Cei care nu reușesc să se întoarcă la timp sunt ajutați de polițiștii cu bărci.