Home » Când, unde, cum » Primul președinte care s-a însurat la Casa Albă. Când a avut loc evenimentul istoric

Primul președinte care s-a însurat la Casa Albă. Când a avut loc evenimentul istoric

Manolică Anca / 28.04.2022, 15:12
Primul președinte care s-a însurat la Casa Albă. Când a avut loc evenimentul istoric

Dacă i-ai întreba pe americani care este cel mai exclusivist loc pentru organizarea unei nunți în SUA, cu siguranță, majoritatea dintre ei ar răspunde Casa Albă. De la sărbătorile fastuoase de Crăciun la întâlniri uriașe, Casa Albă a fost un epicentru al evenimentelor extravagante, inclusiv al nunților. Iată cine este primul bărbat care s-a însurat la Casa Albă.

Primul și singurul președinte care a făcut nunta la Casa Albă

Nu există o locație mai cunoscută ca reședința liderului american, pentru cea mai frumoasă zi din viața unui cuplu. Casa Albă este locul de vis în care perechile de îndrăgostiți să își oficializeze relația. Dar foarte puține cupluri au avut norocul de a spune marele „DA” în această locație splendidă.

Grover Cleveland a fost singurul președinte american care a avut această ocazie. El a rămas în istorie ca fiind primul și singurul conducător care s-a însurat la Casa Albă. Nunta a avut loc pe 2 iunie 1886, iar mireasa a fost frumoasa și mult mai tânăra Frances Folsom.

Evenimentul este unic în istorie

Președintele în exercițiu la acea vreme s-a însurat cu o femeie care era cu 27 de ani mai tânără decât el. O cunoștea de când era doar un bebeluș. Ulterior, la vârsta de 11 ani, ea a rămas fără tată, Cleveland intervenind imediat pentru a deveni administratorul averii răposatului ei părinte.

Odată cu aflarea veștii despre eveniment, toată lumea a rămas uimită. Președintele urma să se căsătorească cu o tânără de numai 21 de ani, pe care acesta o considerase până atunci ca pe o fiică. Ceremonia a fost una foarte restrânsă, în Camera Albastră a Casei Albe. Aici au luat parte doar 28 de persoane, printre care s-au numărat familia apropiată, câțiva prieteni și cabinetul președintelui.

Din dorința ca evenimentul să fie extrem de discret și restrâns, cei prezenți au primit invitațiile cu doar cinci zile înainte de nuntă.

Grover Cleveland Frances și Folsom
Grover Cleveland Frances și Folsom

Rochia de mireasă

Frances Folsom a purtat o rochie care s-a asortat perfect cu sala extrem de frumos ornată, special pentru eveniment. Creatorul rochiei de mireasă a fost nimeni altul decât Charles Frederick Worth, un celebru designer englez stabilit la Paris, fiind la acea vreme cel mai bine cotat creator de modă.

Potrivit History, președintele nu a dorit să se facă prea multă vâlvă în jurul acestui subiect. Mai mult, el nici nu și-a luat liber în acea zi, după ce preotul l-a declarat însurat el continuându-și programul obișnuit de muncă.

Într-o altă premieră la Casa Albă, a doua fiică a lui Frances și Cleveland, Esther, a devenit primul copil născut de un președinte într-un dormitor al Casei Albe.

Alți doi președinți s-au căsătorit în timpul mandatului, dar nunțile lor nu au avut loc la Casa Albă. John Tyler s-a căsătorit cu a doua sa soție, Julia, într -o ceremonie privată în New York City în 1844, în timp ce Woodrow Wilson s-a căsătorit cu cea de-a doua soție, Edith, în casa ei din Washington, DC, în 1915.