Home » Când, unde, cum » Program Metrorex și STB de 1 mai și în zilele de Paște. Orarul de circulație al mijloacelor de transport în comun

Program Metrorex și STB de 1 mai și în zilele de Paște. Orarul de circulație al mijloacelor de transport în comun

Violeta Badea / 01.05.2021, 11:18
Program Metrorex și STB de 1 mai și în zilele de Paște. Orarul de circulație al mijloacelor de transport în comun

Program Metrorex și STB de 1 mai și în zilele de Paște. Orarul de circulație al mijloacelor de transport în comun. În timp ce unii români preferă să petreacă sărbătorile pascale desparte de aglomerația din capitală, alții sunt nevoiți să rămână în oraș din diferite motive.

Oamenii merg spre magazine să-și achiziționeze ultimele cumpărături, astfel încât totul să fie pregătit pentru masa de Paște și pentru a-și întâmpina așa cum se cuvine puținii musafiri din acest an, în conformitate cu restricțiile impuse de autorități pentru a face față în aceste vremuri tulburi. Pentru cei care vor alege să circule cu metroul sau STB-ul, Metrorex și reprezentanții STB au publicat programul de Paște.

Programul Metrorex de Paște 2021

Compania Metrorex a anunțat programul în care vor circula garniturile de metrou în perioada sărbătorilor pascale, luând în considerare și faptul că restricțiile de circulație vor fi ridicate în noaptea de sâmbătă spre duminică, astfel încât oamenii să poată participa la slujba de Înviere.

Așadar, compania a decis ca în zilele de 30 aprilie, 1, 2 și 3 mai 2021, trenurile de metrou să circule conform graficelor pentru zilele de weekend şi sărbători legale, pe toate magistralele. O veste bună este că în noaptea de Înviere, 1 spre 2 mai, trenurile de metrou vor circula între orele 23.00 – 1.00 la un interval de aproximativ 10 minute, iar de la ora 1.00 până la ora 5.00, la un interval de 20 minute. Practic, oamenii se vor putea deplasa cu metroul pe tot parcursul nopţii de Înviere.

Decizia este cu atât mai îmbucurătoare cu cât amintim că anul trecut, trenurile de metrou nu au circulat în noaptea de Înviere, din cauza faptului că România se afla în stare de urgență, decretată pentru prevenirea răspândirii pandemiei de coronavirus.

Program Metrorex
Program Metrorex

Program STB de Paște 2021

Veste bună și pentru cei care nu au în apropiere o gură de metrou! Și mijloacele de transport ale STB SA vor circula după un program special de Paşte, iar linia de tramvai 41 va funcţiona pe tot parcursul nopții de Înviere, la un interval de 35 de minute. De asemenea, tramvaiul 1/10 va funcţiona după programul perioadei de noapte.

„În perioada 30.04.2021 – 03.05.2021, toate liniile de transport public ale STB SA vor funcţiona cu parcul de vehicule programat corespunzător unei zile de duminică. Totodată, în noaptea de Înviere, serviciul de transport public va fi asigurat de autobuzele liniilor de noapte şi cele ale liniei expres 783, precum şi de tramvaiele liniilor 1 şi 10, conform programului obişnuit. Suplimentar, STB SA va menţine în circulaţie, pe parcursul întregii nopţi, tramvaiele liniei 41”, a anunțat STB, într-un comunicat de presă.

Restricțiile de circulație vor fi ridicate în noaptea de Înviere

Guvernul a adoptat un document în care a menționat că în noaptea de Înviere sunt ridicate restricțiile de circulație. Astfel, românii vor putea merge la slujbă și pot circula până la ora 5 dimineața. De asemenea, va fi forfotă și prin magazine, deoarece acestea vor avea program prelungit până la ora 20:00 în localitățile unde rata de incidență nu ar fi permis ca acestea să fie deschise după ora 18:00, însă doar pentru zilele de vineri 23 aprilie și în Vinerea Mare, pe 30 aprilie.

„Prin excepţie de la prevederile alin. (3) şi (4), în zilele de 23 aprilie și 30 aprilie 2021, operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, îşi pot organiza şi desfăşura activitatea în intervalul orar 5,00-20,00. În intervalul orar 20,00-5,00, operatorii economici pot activa doar în relaţia cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.”, se precizează în Hotărârea de Guvern.

Pe lângă aceste mențiuni, reprezentanții au menționat că în toate localităţile se va permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei sau gospodăriei, în perioada 8 mai-9 mai 2021, în intervalul orar 20:00 și 5:00 pentru deplasarea şi participarea la sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan.

Cu toate acestea, autoritățile au făcut un apel către cei care vor participa la slujba de Înviere să respecte în continuare măsurile de distanțare socială și să poarte masca de protecție. De asemenea, reprezentanții bisericilor au anunțat că vor avea voluntari care se vor ocupa de respectarea acestor reguli.