Home » Când, unde, cum » Putin, declarații incredibile despre noua ordine mondială. Cum vede liderul rus viitorul lumii

Putin, declarații incredibile despre noua ordine mondială. Cum vede liderul rus viitorul lumii

Manolică Anca / 25.07.2022, 10:33
Putin, declarații incredibile despre noua ordine mondială. Cum vede liderul rus viitorul lumii

Putin, declarații incredibile despre noua ordine mondială care ar urma să se instaleze. Liderul rus este de părere că statele occidentale nu pot reprezenta un model de urmat și că la ora actuală se formează o nouă ordine mondială în care Rusia va avea un rol crucial. Liderul de la Kremlin susține că aceasta va înlocui lumea unipolară, care „prin natura sa înfrânează dezvoltarea civilizației”.

Vladimir Putin, declarații incredibile despre noua ordine mondială

Aflat la forumul „Idei puternice pentru un nou viitor”, care a avut loc la Moscova, liderul rus a declarat că modelul occidental nu mai este de viitor și că la ora actuală se pun bazele unei ordini mondiale „armonioase” și „mai juste”.

„Occidentul nu poate oferi lumii modelul său de viitor (…) Atât la nivel local, cât şi global se pun bazele şi principiile unei ordini mondiale armonioase şi mai juste, orientate social şi sigure, o alternativă la cea existentă”, a spus Vladimir Putin în cadrul evenimentului de la Moscova.

Liderul de la Kremlin este de părere că în prezent elitele lumii occidentale „au intrat în panică”, după ce au aflat viziunea altor centre mondiale de dezvoltare cu privire la viitorului lumii.

„Oricât s-ar strădui elitele occidentale şi aşa-zisele elite supranaţionale să conserve ordinea existentă, se apropie o eră nouă, o nouă etapă în istoria lumii. Doar statele cu adevărat suverane pot garanta o dinamică de creştere ridicată”, a mai spus el.

Cum vede viitorul Uniunii Europene

Luna trecută, în cadrul unei intervenții asemănătoare la Forumului Economic de la Sankt Petersburg, Vladimir Putin a declarat că Statele Unite tratează celelalte țări ca pe niște „colonii” considerându-se un „mesager al lui Dumnezeu pe Pământ” ce „are numai interese, dar nicio responsabilitate”.

„Statele Unite, în mod evident, nu își dau seama că în ultimele decenii noi centre de putere au apărut pe glob și vocea lor este auzită tot mai mult.

Fiecare dintre ele își dezvoltă propriul sistem politic și de instituții publice și implementează propriul model de creștere economică și, desigur, are dreptul de ale proteja și de a-și asigura suveranitatea națională”, spunea liderul rus, luna trecută.

În ceea ce privește Uniunea Europeană, Putin a declarat că entitatea și-a pierdut „suveranitatea politică” și că se află pe un drum care va conduce la radicalism și la o schimbare a elitelor.

Pe 24 februarie, Vladimir Putin ordona armatei sale să invadeze ţara vecină Ucraina, stat suveran şi independent, în ceea ce el a numit „operaţiune militară specială”. Președintele rus a declarat că Moscova va continua invazia în Ucraina până când „scopurile nobile” ale țării sale vor fi îndeplinite.

Această invazie a dus la izolarea ţării pe plan internaţional şi i-a atras o serie de sancţiuni dure care au drept scop descurajarea maşinăriei ruse de război.