Home » Când, unde, cum » Rețetă de covrigi ca la patiseriile Luca. Ingrediente și mod de preparare

Rețetă de covrigi ca la patiseriile Luca. Ingrediente și mod de preparare

Violeta Badea / 31.05.2021, 10:54
Rețetă de covrigi ca la patiseriile Luca. Ingrediente și mod de preparare

Rețetă de covrigi ca la patiseriile Luca. Îți plac covrigii din comerț? Atunci trebuie neapărat să încerci această rețetă! Este adevărat că acest preparat se găsește la tot pasul prin oraș, dar ingredientele nu sunt de foarte bună calitate. Astfel, covrigii de casă sunt mult mai sănătoși decât cei pe care îi găsim în comerț și pot fi făcuti simplu și rapid. În acest material îți vom explica, pas cu pas, modul de preparare al covrigilor delicioși.

Rețetă de covrigi ca la patiseriile Luca

De fiecare dată când mergi prin oraș cu treabă este imposibil să nu te lovești de o covrigărie. Mirosul minunat care amintește de pâinea caldă a bunicii te îndeamnă să stai la coadă și să cumperi unul. Covrigii care stau frumos aliniați, rumeni și frumoși în vitrină nu duc lipsă de clienți niciodată. Ai observat și tu asta, nu-i așa?

Problema este că ingredientele folosite lasă mult de dorit, deoarece toți proprietarii se gândesc la profit. Ca să nu îți pui în pericol sănătatea este mai indicat să-i frămânți chiar tu acasă, mai ales că nu e cine știe ce mare greutate și nici nu ai nevoie de foarte multe ingrediente.

Ca și covrigii cumpărați, și cei de casă sunt extraordinari calzi și proaspeți, iar mirosul minunat îți va acapara toată bucătăria. De asemenea, îi poți prepara cu mac, cu susan sau cu sare. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie și cum se fac covrigii delicioși ca la patiseriile Luca.

Reteta de covrigi
Reteta de covrigi

Ingrediente

  • o jumătate de kg de făină
  • 300 de ml de apă călduță
  • șapte grame de drojdie uscată
  • semințe de mac
  • semințe de floarea soarelui
  • o lingură de ulei
  • o lingură de zahăr
  • un praf de piper

Mod de preparare

E bine să știi că aluatul pentru covrigi este foarte asemănător cu aluatul pentru pâine. Astfel, începem pregătirea prin a activa drojdia. Într-un bol se pun o lingură de zahăr, drojdia, aproximativ două sau trei linguri de apă și un praf de făină. Se amestecă bine toate ingredientele, apoi se lasă să se dospească circa 15 minute.

Într-un vas se pune făina, un praf de sare , un praf de piper și o lingură de ulei de măsline. Deasupra se toarnă compozitia de drojdie și apa călduță. Se amestecă bine, la început cu o spatulă sau lingură, până se omogenizează toată compoziția. După ce se leagă toate ingredientele, se trece aluatul pe masa presarată cu faină și se frământă bine până când nu se va mai lipi de mâini.

Se formează o bilă de aluat și se lasă la dospit pentru aproximativ o oră. După ce s-a scurs acest, blatul se unge cu puțin ulei, iar apoi se transferă și aluatul. Acesta se împarte în bucățele mai mici, iar din fiecare vom modela câte un covrig. Se ia fiecare bucată de aluat și se întinde pe masă cu palmele, în formă de baghete cât mai subțiri. Apoi aceasta se răsucește în forma literei U pe masă. Marginile de sus se aduc spre mijlocul de jos, se răsucesc și covrigul este gata. Simplu, nu-i așa?

Covrigii se lasă să se dospească puțin, apoi se opăresc. Se pune pe foc o oală cu circa trei litri de apă și trei linguri de bicarbonat de sodiu și se lasă până începe să fiarbă bine. Se ia fiecare covrig, se pune în apa care fierbe și se lasă aproximativ un minut. Apoi, se trec în tava de cuptor tapetată cu hartie de copt și deasupra se pun semințele. Se pune tava în cuptorul preîncalzit la o temperatură de 200 de grade pentru circa 20 de minute sau până se rumenesc foarte bine. Spor la treabă și poftă bună!