Home » Când, unde, cum » Românul care a inventat pizza cu foiță de aur. Ce conține de fapt și cât costă: „O dată în viață poți să faci o nebunie”

Românul care a inventat pizza cu foiță de aur. Ce conține de fapt și cât costă: „O dată în viață poți să faci o nebunie”

Manolică Anca / 05.08.2022, 10:06
Românul care a inventat pizza cu foiță de aur. Ce conține de fapt și cât costă: „O dată în viață poți să faci o nebunie”

Un român stabilit în Italia a reușit să facă o pizza cu totul și cu totul specială. Ingredientul secret este aurul de 24 de carate. Ideea acestuia pare a fi unică în lume, el fiind primul bucătar care a considerat că aurul comestibil poate fi folosit și pe pizza. Iată cât costă o astfel de pizza cu foiță de aur.

Cum a ajuns să facă pizza cu foiță de aur

În Lido di Jesolo, aproape de Veneția, există un restaurant la care se poate savura aur pur de 24 de carate. Este al lui Robert Nedea, un bucătar român stabilit de ceva ani aici, care a inventat o pizza de lux. El este singurul care a reușit să facă pizza cu aur comestibil din toată Italia.

Originar din București, acesta a plecat în urmă cu 30 de ani de la noi din țară și și-a deschis propriul restaurant-pizzerie la Jesolo. El a reușit să transforme rețeta clasică de pizza, într-un produs special. Potrivit românului, pizza cu foiță de aur se vinde foarte bine și este comandată de cei care vor să impresioneze.

Spune că ideea de a face o astfel de pizza cu aur i-a fost sugerată de către fiul său, Alessandro. Preparatul conține mozzarella, sos de roșii, 200 de grame de burrata de bivoliță, busuioc și fâșii de aur, care sunt 100% comestibile.

Cât costă o pizza cu topping de aur

Pizza de lux, pe care bucătarul român a numit-o „Pizza Mimi Regina d’Oro 24 Kt” îi face pe cei interesați să scoată din buzunar 99 de euro, potrivit Corriere del Veneto.

În restaurantele din Dubai se stropesc cu aur fripturile și se vând cu o mie de dolari. Ar trebui să facem și noi cu pizza același lucru. Ne-am gândit să le oferim clienților posibilitatea de a trăi aceleași emoții, dar mâncând o pizza.

Una este să plătești 1.500 de euro pentru o bucată de carne și alta e să plătești 99 de euro pentru o pizza, chiar dacă e și acesta un preț ridicat. O dată în viață poți să faci o nebunie. Noi nu băgăm mâinile în portofelul nimănui (…) Săptămâna trecută am vândut cinci într-o seară! De obicei sunt turiști străini, dar și hotelieri locali și tineri care vor să exagereze.”, a mărturisit Robert Nedea, românul care a inventat pizza cu foiță de aur.

Cei care cumpără o pizza cu foiță de aur o fac pentru a îi impresiona pe oamenii de la masă sau pe ospătărițe, lăsând minim 25 de euro drept bacșiș. Pe lângă pizza cu aur, clienții mai comandă de regulă și o sticlă de șampanie. Atunci când este servită Pizza Mimi Regina d’Oro 24 Kt, pe fundal se aud notele melodiei We Are the Champions

Aurul comestibil este un anumit tip de aur ce este autorizat de Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii ca aditiv alimentar, sub denumirea E-175.