Home » Când, unde, cum » Rugăciunea pe care Arsenie Boca o rostea în fiecare dimineață. Doar așa începea ziua marele preot al României

Rugăciunea pe care Arsenie Boca o rostea în fiecare dimineață. Doar așa începea ziua marele preot al României

Violeta Badea / 14.05.2021, 16:24
Rugăciunea pe care Arsenie Boca o rostea în fiecare dimineață. Doar așa începea ziua marele preot al României

Rugăciunea pe care Arsenie Boca o rostea în fiecare dimineață. Doar așa începea ziua marele preot al României. Arsenie Boca este una dintre cele mai populare personalități din istoria Bisericii Ortodoxe Române. În fiecare an, mii de credincioși vin să se roage la locul său de veci de la Mănăstirea Prislop și nu puțini sunt cei care susțin că au primit ajutor divin. Iată rugăciunea pe care părintele o rostea în fiecare dimineață.

Rugăciunea pe care Arsenie Boca o rostea în fiecare dimineață

Rugaciunea pe care Arsenie Boca o rostea in fiecare dimineata
Rugaciunea pe care Arsenie Boca o rostea in fiecare dimineata

Nu există persoană care să nu fi auzit de harul divin al lui Arsenie Boca. Rugăciunile părintelui au fost rostite de mii și mii de credincioși, iar mulți dintre acești spun că au primit ajutor. Arsenie Boca s-a născut în anul 1910 și a făcut primii paşi spre viaţa monahală la sfârşitul anilor 1930, după ce a absolvit studiile teologice şi pe cele ale Institutului de Arte Frumoase din Bucureşti.

Deși au trecut mai bine de 25 de ani de la moartea părintelui, acesta este mai viu ca niciodată în amintirea credincioșilor. Aceștia merg în pelerinaje la Mănăstirea Prislop în fiecare săptămână și se roagă să scape de necazuri sau de boli. Arsenie Boca a lăsat oamenilor câteva moșteniri impresionante, iar una dintre acestea este rugăciunea pe care o rostea în fiecare dimineață.

„Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mă ca astăzi toată ziua să mă lepad de mine însumi, că cine știe din ce nimicuri mare vrajba am să fac si astfel, ținând la mine, să Te pierd pe Tine.

Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi ca rugăciunea Preasfântului Tău nume să-mi lucreze în minte mai mult decat fulgerul pe cer, ca nici umbra gândurilor rele sa nu ma întunece, căci iată păcătuiesc în tot ceasul.

Doamne, Cela ce vii în taina între oameni, ai milă de noi, că umblăm împiedicându-ne prin întuneric. Patimile au pus tină pe ochii minții, uitarea s-a întărit în noi ca un zid, împietrind în noi inimile noastre și toate împreună au facut temnița în care Te ținem bolnav, flămând și fără haină, așa risipind în deșert zilele noastre, umbriți și osândiți până la pământ.

Doamne, Cela ce vii între oameni în taină, ai milă de noi şi pune foc temniţei ce Te ține, aprinde dragostea în inimile noastre, arde spinii patimilor noastre şi fă lumină sufletelor noastre.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă şi vino de Te sălăşluieşte întru noi, dimpreună cu Tatăl şi cu Duhul Tău cel Sfânt. Căci Duhul Sfânt se roagă pentru noi cu suspine negrăite, când graiul şi minte noastră rămân neputincioase.

Doamne, Cela ce vii în taină, ai milă de noi, că nu ne dăm seama cât suntem de nedesăvîrşiţi şi cât eşti Tu de aproape de sufletele noastre şi cât ne depărtăm noi de Tine prin păcatele noastre. Ci luminează, Doamne, lumina Ta peste noi, ca să vedem lumina prin ochii Tăi şi să trăim în veci prin viaţa Ta. Lumina şi bucuria noastră, slavă Ţie!”, este rugăiunea pe care o rostea Arsenie Boca în fiecare dimineață.