Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi din întreaga lume. Gustul și mirosul său inconfundabil, au transformat-o în plăcerea nevinovată a multor oameni. Expresso, cafea cu lapte, cappucino, frappe, există o mulțime de tipuri de cafele și moduri în care se prepară această licoare magică. În articolul de mai jos vei afla de câte boabe de cafea este nevoie pentru un espresso
Consumul de cafea este un adevărat răsfăț pentru papilele gustative și, de ce nu, un moment oportun de a te relaxa alături de persoanele dragi. Iar espresso este unul dintre cele mai populare și mai consumate tipuri de cafele la nivel mondial.
Numele băuturii spune totul: un espresso trebuie să fie proaspăt preparat și savurat imediat, „expres”. Acesta vine cu un gust bogat și aromat, fiind oferit totul dintr-o dată. Cu un strat de cremă naturală catifelată în partea de sus, ce acoperă un lichid corpolent, dar abil echilibrat în partea de jos. Cam așa ar trebui să arate un espresso perfect.
[rssfeed id='1612173855' template='list' posts=2]Nu degeaba espresso-ului i se potrivește perfect vorba „esențele tari se țin în sticluțe mici”. O ceșcuță mică de espresso corect preparat este o simfonie de mirosuri și arome pentru un băutor de cafea, fie el specialist în domeniu ori doar un mare cafegiu.
Însă, puțini sunt cei care știu de câte boabe de cafea este nevoie pentru un espresso. Ei bine, sunt necesare nu mai puțin de 42 de boabe. Apa fierbinte aflată sub presiune și cele 42 de boabe prăjite și măcinate se amestecă, formând o băutură superioară, cu un strat de spumă cremos.
Cafeaua reprezintă o sursă inepuizabilă de comentarii, unele critice, altele de apreciere la adresa ei. Află câteva curiozități despre această faimoasă licoare: