Home » Când, unde, cum » Sigur nu bănuiai! De câte boabe de cafea este nevoie pentru un espresso

Sigur nu bănuiai! De câte boabe de cafea este nevoie pentru un espresso

Manolică Anca / 05.08.2021, 15:12
Sigur nu bănuiai! De câte boabe de cafea este nevoie pentru un espresso

Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi din întreaga lume. Gustul și mirosul său inconfundabil, au transformat-o în plăcerea nevinovată a multor oameni. Expresso, cafea cu lapte, cappucino, frappe, există o mulțime de tipuri de cafele și moduri în care se prepară această licoare magică. În articolul de mai jos vei afla de câte boabe de cafea este nevoie pentru un espresso

De câte boabe de cafea este nevoie pentru un espresso

Consumul de cafea este un adevărat răsfăț pentru papilele gustative și, de ce nu, un moment oportun de a te relaxa alături de persoanele dragi. Iar espresso este unul dintre cele mai populare și mai consumate tipuri de cafele la nivel mondial.

Numele băuturii spune totul: un espresso trebuie să fie proaspăt preparat și savurat imediat, „expres”. Acesta vine cu un gust bogat și aromat, fiind oferit totul dintr-o dată. Cu un strat de cremă naturală catifelată în partea de sus, ce acoperă un lichid corpolent, dar abil echilibrat în partea de jos. Cam așa ar trebui să arate un espresso perfect.

Nu degeaba espresso-ului i se potrivește perfect vorba „esențele tari se țin în sticluțe mici”. O ceșcuță mică de espresso corect preparat este o simfonie de mirosuri și arome pentru un băutor de cafea, fie el specialist în domeniu ori doar un mare cafegiu.

Espresso este unul dintre cele mai populare și mai consumate tipuri de cafele
Espresso este unul dintre cele mai populare și mai consumate tipuri de cafele

Însă, puțini sunt cei care știu de câte boabe de cafea este nevoie pentru un espresso. Ei bine, sunt necesare nu mai puțin de 42 de boabe. Apa fierbinte aflată sub presiune și cele 42 de boabe prăjite și măcinate se amestecă, formând o băutură superioară, cu un strat de spumă cremos.

Cele mai interesante curiozități despre cafea

Cafeaua reprezintă o sursă inepuizabilă de comentarii, unele critice, altele de apreciere la adresa ei. Află câteva curiozități despre această faimoasă licoare:

  • Cafeaua este a doua cea mai vândută marfă în lume, după petrol. Este cultivată în peste 50 de țări de pe întreg mapamondul iar principalele state exportatoare sunt Brazilia, Columbia și Vietnam.
  • Aroma unei cafele este diferită în funcție de zona geografică în care au fost cultivate boabele, dar și de felul și gradul de prăjire al acestora.
  • În anul 1863, la Veneția, s-a deschis prima cafenea europeană. La început, această băutură era considerată a fi medicament și era comercializată în farmacii.
  • Primul espresso a fost pregătit manual la începutul secolului al XX-lea în Milano, Italia. Ulterior, au apărut numeroase mașinării pentru a prepara această băutură delicioasă.
  • În lume, există numai două tipuri de boabe de cafea: Arabica și Robusta. Arabica se cultivă la altitudini mai înalte, în timp ce Robusta rodește mai bine zonele mai joase. Un arbore de cafea produce în medie între 2 și 4 kilograme de fructe.
  • Cafeina se regăsește atât în boabele de cafea cât și în alte 60 de specii de plante, precum frunzele de ceai, cacao. O ceașcă de cafea conține între 75 și 100 mg de cafeină.