Home » Când, unde, cum » Simbolul infinitului. De ce ne atrage, ce reprezintă și ce mesaj profund ascunde

Simbolul infinitului. De ce ne atrage, ce reprezintă și ce mesaj profund ascunde

Manolică Anca / 01.11.2021, 15:25
Simbolul infinitului. De ce ne atrage, ce reprezintă și ce mesaj profund ascunde

Simbolul infinitului este foarte popular, puternic și atrăgător. Este preferat sub formă de tatuaje, la fel de mulți îl poartă prin bijuterii, mulți vorbesc despre el, se folosește în matematică, este prezent aproape în toate culturile lumii. Însă simbolul infinit este mai mult decât atât. Află de ce și ce exprimă acest simbol.

Simbolul infinitului și numerologia 8

Simbolul în sine are atât de mult sens, încât este un semn puternic care ar trebui să se regăsească în jurul nostru mereu. Este un concept de „nelimitare” sau „nesfârșire”, descoperit în anul 1655 de către matematicianul John Wallis. Simbolul arată ca un 8 întors și este folosit în matematică ca simbol al numărului infinit.

Adeseori este cifra spițelor de la roată, de la roata celtică până la Roata vieții budiste. Și Coloana Infinitului de la Târgu Jiu este unul din termenii pe care i-a folosit Constantin Brâncuși pentru elementul principal al Trilogiei sale.

În numerologie, cifra 8 este una dintre cele mai de succes cifre. Cele două cercuri amintesc de legătură dintre cer și pământ. Simbolul infinitului are o mare semnificație energetică și spirituală, cifra 8 cimbolizând abundență. Este un potențial nelimitat și o înțelepciune infinită. Succesul, realizările și orice ține de partea materială intră sub sfera acestei cifre magice. Cei cu calea vieții 8 sunt destinați succesului. Sunt ambițioși, motivați, inspiraționali și orientați spre obiective. Sunt o prezență puternică și au un sentiment de autoritate personală.

Un simbol al atemporalității

Atemporalitatea, împuternicirea personală, bucuria și cunoașterea sunt semnificațiile primare ale acestui simbol unic. Există un sentiment de eternitate, astfel că, atunci când acesta apare în legătură cu dragostea, atunci aceasta va fi una eternă. Pur în romantism, acest simbol reprezintă dragostea și legăturile sufletului pereche.

Cum lucrurile sunt întotdeauna într-o continuă mișcare, nu există început sau sfârșit, ci doar mișcare, transformare schimbare, iar acesta este mesajul cheie cu simbolul infinit. Recunoașterea acestui lucru poate aduce oricui multă abundență și oportunități de creștere.

Simbolul infinitului
Simbolul infinitului

De asemenea, simbolul infinitului este folosit în reprezentarea unei creaturi asemănătoare șarpelui, care semnifică spiritualitate, înțelepciune și căutarea cunoștinței de sine. Simbolul antic al șarpelui poartă numele de Ouroboros.

Șarpele în această reprezentare își mănâncă propria coadă, ceea ce înseamnă „completare” – un cerc complet și natura ciclică a existenței. Sinele este literalmente în spirală în jurul său, sfârșitul întâlnidu-se cu un nou început. Așadar, simbolul infinitului este despre căutarea neîncetată a înțelepciunii, a cunoașterii divine.

Simbolul infinitului. Cifra 8 din tarot: Forță

Forța este cartea asociată simbolului infinitului, cea care deține o putere karmică și aduce echilibru și armonie. Însă, adevărata forță pornește din interior iar mesajul cărții de tarot se referă la forța emoțională.

Cartea Forței ilustrează o femeie care mângâie un leu. Aceasta este afectuoasă, caldă și iubitoare, dar foarte puternică. Are nevoie de această putere pentru a îmblânzi această fiară sălbatică. Această imagine arată, totodată, și nivelul ei de înțelepciune și control emoțional.

Așadar, infinitul este despre călătoria către realizarea sinelui și conștientizare spirituală. Însă, asta nu înseamnă că trebuie să ne deconectăm de la noi și de la viețile noastre fizice. Simbolul infinit aduce pământ și sentimente de confort, protecție și securitate.