Home » Când, unde, cum » Stațiunea preferată a soților Ceaușescu de la mare. Cum arată și cât costă, în 2022, un concediu aici

Stațiunea preferată a soților Ceaușescu de la mare. Cum arată și cât costă, în 2022, un concediu aici

Manolică Anca / 10.08.2022, 16:57
Stațiunea preferată a soților Ceaușescu de la mare. Cum arată și cât costă, în 2022, un concediu aici

Stațiunea preferată a soților Ceaușescu de la mare era Neptun. Aici era locul în care familia Ceauşescu organiza întâlnirile importante pe timp de vară, dar unde venea şi pentru a se relaxa. Plajele au fost special amenajate în așa fel încât să fie protejate de curenți, iar apa și țărmul să nu aibă scoici și alge. Cât costă, în 2022, un concediu aici.

Stațiunea preferată a soților Ceaușescu, în care își petreceau zilele de vară

Stațiunea Neptun se află la mijlocul litoralului românesc. Înainte de ’89 era văzută ca fiind cea mai cochetă stațiune de la noi, ba chiar fiind denumită „perla litoralului românesc”. Aici își petreceau concediile oamenii importanți ai vremii, de la elita comunistă și până la vedetele anilor ’70-’80. Desigur, era și stațiunea preferată a soților Ceaușescu de la mare, locuil unde iubeau să își petreacă vacanțele de vară.

Plajele au fost amenajate încă din anii ’60, iar digurile vin să protejeze plaja și complexul de la Neptun de alge și scoici. Plaja de care se bucura Tovarășul era una de protocol și se afla foarte aproape de complexul de la Neptun, locul unde se caza acesta.

Era îngrădită şi bine păzită de cei de la Securitate, iar întreg personalul complexului, de peste 100 de oameni, trebuia să asigure tot confortul cuplului Nicolae și Elena Ceaușescu.

Cât costă, în 2022, un concediu aici

Neptun rămâne, de departe, una dintre cele mai cochete stațiuni de la malul mării. Dar și una liniștită, pentru cei care doresc să își petreacă un concediu liniștit la malul mării. Discotecile lipsesc de aici, iar seara, doar vag, se aud câteva acorduri muzicale. Reporterii impact.ro au realizat un reportaj cu privire la prețurile care sunt în 2022 pe litoralul românesc.

De exemplu, un șezlong costă aici 40 de lei, desigur, dacă vrei să te relaxezi din plin. În plus, ai inclus cadou și un suc, la alegere. Desigur, de pe plajă nu lipsesc nici acei vânzători ambulanți care vând tot felul de produse care uneori îți fac cu ochiul. Așa că pregătește-te să mai scoți ceva bani din buzunar, pe plajă.

În ceea ce privește ofertele culinare, o porție de hamsii de 100 g costă în această zonă 8 lei, în timp ce pentru a îți satisface pofta de porumb fiert va trebui să plătești aproximativ 7 lei. Tot atât costă și o bere draft, în timp ce un covrig a ajuns să coste 5 lei.

Pentru cei care aleg să mănânce la restaurant, pentru un șnițel de pui cu o garnitură de cartofi fierți, plus o plăcintă dobrogeană, o cafea, două sucuri, și niște legume la grătar, vor fi nevoiți să scoată din buzunar 160 de lei pentru două persoane.

Cât costă cazarea în Neptun, la hotel

Depinde de bugetul fiecăruia. De exemplu, la 3 și patru stele prețurile sunt aproximativ la fel, ajungând să plătești 550 de lei pe seară, în plin sezon. Dacă vorbim despre locuri de cazare pentru familiile cu copii, care preferă, de regulă, hotelurile cu piscină, pot găsi camere și la 200 de lei pe noapte. Desigur, rezervările trebuie să fie făcute din timp, pentru a obține o ofertă cât mai bună.

Cei care nu dispun de un buget mare pentru concediu pot, desigur, să îți aducă de acasă produse alimentare neperisabile, în general conserve, zacuscă și gem, pentru o mică gustare între mesele principale.