Home » Când, unde, cum » Superstiții neobișnuite. De ce italienii își ating părțile intime atunci când văd un mort

Superstiții neobișnuite. De ce italienii își ating părțile intime atunci când văd un mort

Pană Emanuela / 09.01.2022, 12:00
Superstiții neobișnuite. De ce italienii își ating părțile intime atunci când văd un mort

Oricât de iraționale ar fi ele, cu toții avem câte o superstiție sau două. Fie că este vorba de o pereche de pantaloni norocoși sau de o aversiune față de ziua de vineri 13, superstițiile sunt importante pentru noi, deoarece dau un sens naturii adesea aleatoare a norocului și ne pun la conducerea destinului nostru. Fie și cele mai neobișnuite superstiții. În acest articol vom vorbi despre un obicei cel puțin ciudat al italienilor.

Superstiții neobișnuite în rândul popoarelor

Majoritatea oamenilor sunt în cele din urmă puțin superstițioși. Fie că este vorba de încrederea în numerele norocoase sau de încercarea de a evita semnele rele, diferite culturi au povești incredibile în spatele superstițiilor lor.

Să crezi că a-ți tăia unghiile noaptea îți va aduce ghinion este o credință comună în India, de exemplu, în timp ce mulți oameni din SUA văd banii mărunți ca pe un semn de noroc.

De ce își ating părțile intime când văd un mort

Fiecare cultură, indiferent de cât este de evoluată, are propriile superstiții. Astfel, nici italienii sunt o excepție de la regulă, ei devenind renumiți în lume pentru un obicei extrem de ciudat pe care îl au. Este vorba despre atingerea părților intime de către bărbați, atunci când iau parte la un eveniment mai neplăcut, precum un priveghi sau, de ce nu, atunci când văd trecând pe stradă un dric.

Nu este nimic ieșit din comun să vezi pe străzile din Peninsulă bărbați care dintr-o dată își ating părțile intime. Bărbații fac acest lucru de fiecare dată, fără să fie interesați de privirile celor din jur și fără să considere că este un gest nepoliticos.

Superstiții neobișnuite în Italia
Superstiții neobișnuite în Italia

Potrivit credințelor populare, atingerea părților intime ține spiritele rele departe și acest gest de face mereu atunci când are loc un eveniment neplăcut. Astfel, bărbații din Italia își vor atinge mereu zonele intime dacă văd un mort, un dric sau iau parte la un priveghi. Conform Shtiu, atingereaa testiculelor este o modalitate prin care este îndepărtat ghinionul și atras norocul

Românii bat în lemn când o persoană decedată

În țara noastră există o altă superstiție, aceea de a bate în lemn. Cel mai probabil, această tradiție are legătură cu protecția oferită de copaci și pădure. Mulți oameni din întreaga lume bat în lemn pentru a alunga ghinionul. O teorie sugerează că adoratorii păgâni credeau că spiritele trăiau în copaci și băteau în lemn pentru a le chema să îi protejeze.

În urmă cu sute de ani, celții (un popor care trăia în Europa de Nord) băteau cu grijă în scoarța copacilor pentru ca spiritele bune să îi apere de forțe malefice. Istoricii spun că obiceiul era și unul de mulțumire pentru pădure, care le oferea adăpost, hrană și siguranță în vreme de război.

Lemnul are legături și cu religia ortodoxă, el fiind considerat un element sfânt. Asta pentru că Mântuitorul Iisus a fost răstignit pe o cruce din lemn.