Home » Când, unde, cum » Țara care a legalizat cultivarea canabisului în gospodării. Ce condiție trebuie însă îndeplinită

Țara care a legalizat cultivarea canabisului în gospodării. Ce condiție trebuie însă îndeplinită

Nistor Alexandru / 26.01.2022, 16:00
Țara care a legalizat cultivarea canabisului în gospodării. Ce condiție trebuie însă îndeplinită

În urmă cu câțiva ani, o țară din lume a devenit prima dintre țările din zona respectivă care a legalizat marijuana. Acum, statul le permite locuitorilor săi să cultive canabis chiar la domiciliu. Află în rândurile următoare, ce țară a legalizat cultivarea canabisului în gospodării și care este condiția ce trebuie îndeplinită.

Țara care a legalizat cultivarea canabisului în gospodării

Mai exact, este vorba despre Thailanda care, în 2018, a devenit prima țară din Asia de Sud-Est care a legalizat canabisul pentru uz medical și cercetare. Ei bine, nu cu mult timp în urmă, autoritățile thailandeze au decis să fie permisă și cultivarea canabisului chiar în gospodării, potrivit celor de la CNN.

Conform sursei citate, Comisia pentru stupefiante din Thailanda a declarat că elimină canabisul de pe lista drogurilor, deschizând calea pentru thailandezi care pot să cultive această plantă la chiar la domiciliul lor.

Ce condiție trebuie să îndeplinească cei care vor să cultive canabis acasă

După cum stabilesc noile reguli, oamenii pot cultiva canabis acasă, însă doar după ce anunță autoritățile locale. De asemenea, planta cu pricina nu poate fi comercializată de către cultivatori dacă aceștia nu au o serie de licențe suplimentare, explică ministrul Sănătății din Thailanda, Anutin Charnvirakul.

Pentru a pute fi aplicată, noua lege trebuie publicată în Monitorul Regal oficial și trebuie să treacă 4 luni de zile înainte ca plantele de canabis de acasă să devină legale. În zilele următoare, Ministerul Sănătății thailandez va prezenta parlamentului un proiect de lege separat care oferă detalii despre folosirea legală a canabisului, despre producția și comercializarea acestuia, dar și orientări cu privire la utilizarea recreativă a plantei.

Așadar, conform noilor măsuri, canabisul ar trebui să fie folosit în scopuri medicale, cum ar fi în medicina tradițională. Ba chiar mai mult de atât, Paisal Dankhum, șeful de reglementare a alimentelor și medicamentelor, a precizat anterior că vor exista inspecții aleatorii.

Ce țară a legalizat cultivarea canabisului în gospodării
Ce țară a legalizat cultivarea canabisului în gospodării

Amenzi mari și chiar închisoare pentru cei care decid să comercializeze canabisul fără licență

Odată cu noua regulă, unii ar putea să se gândească că pot face profit din acest punct de vedere. Cu toate acestea, proiectul de lege pedepsește sever cultivarea canabisului fără a anunța autoritățile locale.

De exemplu, amenzile încep de la 20.000 baht (aproximativ 605 dolari), pentru cei care nu anunță acest lucru. Pe de altă parte, cei care comercializează planta fără licență pot fi amendați cu o sumă de până la 300.000 baht sau pot petrece chiar și trei ani după gratii (sau ambele), mai arată sursa citată.

Acest proiect este cel mai important pas al autorităților thailandeze în promovarea canabisului în cultură comercială. Potrivit informațiilor de la Banca Mondială, în jur de o treime din forța de muncă a Thailandei lucrează în agricultură.

Anul trecut, companiile thailandeze de băuturi și cosmetice s-au să lanseze produse pe bază de cânepă și CBD (compus care nu le dă utilizatorilor starea de euforie), după ce utilizarea acestora a fost aprobată de autorități pentru bunurile de larg consum.