Home » Când, unde, cum » Țara cu cele mai multe biserici din lume. Câte lăcașuri de cult se află aici

Țara cu cele mai multe biserici din lume. Câte lăcașuri de cult se află aici

Manolică Anca / 05.02.2022, 11:55
Țara cu cele mai multe biserici din lume. Câte lăcașuri de cult se află aici

Indiferent dacă te consideri sau nu o persoană spirituală, vizitarea unor locuri sacre în timpul unei călătorii trezește în fiecare dintre noi ceva special. Nu numai că aceste structuri dau un sentiment aparte, dar sunt adesea unele dintre cele mai uimitoare clădiri din orice destinație. Dacă și tu te-ai întrebat vreodată care este țara din lume cu cele mai multe biserici, ei bine, poți afla răspunsul în rândurile de mai jos.

Unde sunt cele mai multe biserici din lume

Biserica este locul în care credincioșii se simt cel mai aproape de Dumnezeu. Indiferent de religia de care aparținem, unele cu mai mulți adepți, altele cu mai puțini, toate cultele cred într-o forță superioară, o divinitate. Și dacă știm că Vaticanul este țara cu cei mai mulți membrii activi în cadrul bisericii, toată populația micului stat fiind membră a Bisericii Catolice, este timpul să aflăm care este țara în care se află cele mai multe biserici.

Cartea Recordurilor numește Jamaica țara cu cele mai multe biserici kilometru pătrat. Conform datelor din anul 2019, pe teritoriul ei se regăsesc 1.600 de biserici. Un număr colosal dacă stăm să ne gândim că tara se întinde pe o suprafață de doar 10.991 de kilometri pătrați. În anul 2018, populația a fost estimată la 2.726.667 de persoane.

Lăcașurile de cult de aici sunt fascinante

O plimbare pe această insulă îți va dezvălui o expoziție fascinantă de lăcașuri de cult, construite în stilurile arhitecturale jamaican georgian și gotic clasic, care sunt unice în Jamaica. Cu mai multe biserici pe kilometru pătrat decât orice altă țară din lume, nu este greu de înțeles de ce mulți consideră Jamaica ca fiind o societate creștină. Iar numărul lăcașurilor de cult se pare că este într-o continuă creștere.

Biserică din Jamaica
Biserică din Jamaica

Insula găzduiește mai multe confesiuni: romano-catolică, anglicană, baptistă, prezbiteriană, penticostală, adventistă de ziua a șaptea, moravică și metodistă, acestea fiind doar câteva dintre cele care pot fi găsite aici. În timp ce rădăcinile creștine ale Jamaicăi provin din Europa, la nivel local sunt practicate și alte câteva forme de creștinism puternic marcate de influențe africane, și anume Kumina, Pocomania, Zion și Biserica Ortodoxă Etiopiană.

România, țara cu cele mai multe biserici pe cap de locuitor din UE

Potrivit datelor statistice, România este țara cu cele mai multe biserici pe cap de locuitor din Uniunea Europeană. Odată cu prăbușirea comunismul, numărul lăcașurilo de cult a crescut exponențial. În anul 2016, la noi în țară existau 4.700 de unități de învățământ și 425 de spitale, în timp ce bisericile depășeau cifra de 18.000, dintre care puțin peste 10.000 sunt ale cultului ortodox.

În ceea ce privește orașul cu cele mai multe biserici din Europa, raportat la numărul de locuitori, acesta este Nesebar, un oraș vechi din Bulgaria. Are peste 40 de biserici existente în decursul a doua milenii de creştinism,

Orașul New York, cea mai populată zonă din Statele Unite este unul dintre orașele cu cele mai multe biserici. Acesta găzduiește 6.160 de lăcașuri sfinte în limitele orașului sau o biserică la fiecare 1.353 de locuitori.