Home » Când, unde, cum » Țara din lume unde femeile sunt trimise la ferme de îngrășare, înainte de măritiș. Pare incredibil, dar tradiția încă se respectă

Țara din lume unde femeile sunt trimise la ferme de îngrășare, înainte de măritiș. Pare incredibil, dar tradiția încă se respectă

Manolică Anca / 14.03.2022, 10:01
Țara din lume unde femeile sunt trimise la ferme de îngrășare, înainte de măritiș. Pare incredibil, dar tradiția încă se respectă

În cea mai mare parte a lumii, „subțirele” este frumos. Însă, pentru această țară, este fix invers. Obezitatea este, de fapt, sexy pentru bărbații din această cultură. Practica veche a Leblouh, tradiția hrănirii forțate a femeilor de dragul frumuseții și al căsătoriei, continuă să le priveze pe acestea de la unele dintre cele mai elementare drepturi ale omului. Iată unde se întâmplă acest lucru.

Țara din lume unde femeile trebuie să fie obeze înainte de căsătorie. Tradiția Leblouh

Leblouh este o practică tradițională prin care fetele sunt forțate să consume o cantitate imensă de mare de mâncare încă de mici, chiar de la cinci ani. Intenția din spatele acestei practici este, de obicei, de a le pregăti pentru căsătoria timpurie.

În primul rând, pentru a face ca miresele minore să arate ca niște femei de 30 de ani și, în al doilea rând, pentru că bărbații din cultura respectivă consideră că „o fată slabă nu este amuzantă pentru a întreține relații sexuale, dar o fată grasă este mai plăcută în pat”.

Potrivit istoricilor, tradiția datează din epoca precolonială. Se credea că, cu cât un bărbat este mai bogat, cu atât mai puțină muncă va face soția sa. Tot ceea ce se așteaptă de la ea este să stea cât este ziua de lungă în cort, în timp ce sclavii ei se ocupă de toate nevoile sale, inclusiv de treburile casnice. Pentru nomazii din Mauritania, un bărbat cu o soție fără loc de muncă, care stă toată ziua acasă, mâncând și îngrășându-se, trebuie să fie foarte respectat.

Țara din lume unde femeile sunt trimise la ferme de îngrășare, înainte de măritiș
Țara din lume unde femeile sunt trimise la ferme de îngrășare, înainte de măritiș

O soție sau o fiică obeză era o dovadă de bogăție. Cum arată procesul de hrănire

Imediat după încheierea sezonului ploios, când există hrană din belșug și copiii sunt în vacanța școlară, fetițele de numai cinci ani sunt luate de acasă și trimise la o fermă de îngrășare. Acolo trebuie să fie hrănite constant cu forța de femeile care se ocupă de tradiție. Aceste femei sunt, de obicei, bunici, mătuși și alte femei mai în vârstă care pregătesc aproximativ două-trei kilograme de mălai pisat, pe care îl amestecă cu unt și aproximativ 20 de litri de lapte de cămilă.

Apoi, ele le hrănesc forțat pe fetițe. Dacă acestea nu reușesc să înghită mâncarea, femeile le provoacă dureri atroce plasând picioarele fetelor între două bețe de lemn și apăsând pe ele până când înghit mâncarea. Iar dacă se întâmplă să vomite, sunt puse să o mănânce.

Efectele tradiției Leblouh

Această tradiție este una extrem de dură, deoarece fetele sunt de obicei forțate să consume zilnic aproximativ 16.000 de calorii. Acest lucru le umflă și, în cele din urmă, le fac să ajungă obeze. Ba mai mult, ele arată mai bătrâne decât vârsta lor reală și devin mult mai vulerabile în fața bolilor.

De asemenea, din moment ce se așteaptă ca femeile din această cultură să stea acasă toată ziua, mâncând și îngrășându-se, ele nu au niciun cuvânt de spus în lumea politică sau chiar în problemele comunității.

În Mauritania, pentru ca o femeie să fie considerată frumoasă ea trebuie să fie grasă
În Mauritania, pentru ca o femeie să fie considerată frumoasă ea trebuie să fie grasă

Potrivit History of Yesterday, mulți mauritani din clasa de mijloc și chiar unele persoane cu funcții de conducere susțin că practica Leblouh a fost abolită și că oamenii sunt acum conformați cu standardele de frumusețe ale lumii occidentale.

Fostul nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace și activist pentru drepturile femeilor, Aminetou Mint El-Moctar, susține că această cultură a revenit, deoarece multe femei mauritane recurg acum la cumpărarea și vânzarea ilegală de medicamente pentru creșterea apetitului, precum și la hormoni de origine animală pentru a-și atinge obiectivele de creștere în greutate.

Potrivit acestuia și a altor medici din Mauritania, rata de mortalitate a femeilor din această țară este în creștere, deoarece toate eforturile de a aboli cu succes tradiția nomadă au eșuat. În plus, majoritatea bărbaților lor încă insistă că preferă ca femeile lor să fie obeze.