Home » Când, unde, cum » Top 5 familii puternice de pe planetă, urmărite de ghinion. Ce destin crunt au avut unii dintre cei mai influenți oameni din lume

Top 5 familii puternice de pe planetă, urmărite de ghinion. Ce destin crunt au avut unii dintre cei mai influenți oameni din lume

Manolică Anca / 08.09.2021, 12:40
Top 5 familii puternice de pe planetă, urmărite de ghinion. Ce destin crunt au avut unii dintre cei mai influenți oameni din lume

Familii puternice de pe planetă, urmărite de ghinion. Au construit averi colosale, au avut influențe mari în politică și economie, însă tragediile s-au ținut lanț de membrii acestora. În cazul lor s-a dovedit că „banii nu aduc fericirea”.

1. Cele mai puternice familii de pe planetă care au fost urmărite de ghinion. Familia Kennedy

Blestemul acestei familiei a făcut înconjurul lumii. Deși afacerile lor au fost mereu prospere, membrii familiei au trecut prin multe evenimente nefericite de-a lungul timpului.

Unul dintre aceștia este chiar sora lui John F. Kennedy, Rosemary Kennedy care, încă de mică, s-a confruntat cu probleme de comportament și o ușoară întârziere mintală. Din acest motiv, tatăl său a decis să fie supusă unei lobotomii, în urma căreia i-a fost ciopârțit creierul. De atunci, aceasta nu a mai putut vorbi și merge deloc, fiind închisă într-un sanatoriu pentru tot restul vieții.

Nici ceilalți frați ai fostului președinte nu au scăpat: Joseph P. Kennedy Jr., care era pilot, a murit în război; Robert F. Kennedy a fost asasinat, iar Ted Kennedy a suferit un accident aviatic în urmă căruia a rămas invalid.

Din păcate, blestemul s-a transmis și la următoarele generații, fiii lui Robert F. Kennedy, David A. Kennedy, murind la numai 29 de ani, în urma unei supradoze de cocaină, și Michael, murind la 39 de ani, într-un accident de schi.

2. Familia Guinness

Arthur Guinness
Arthur Guinness

Dacă în plan profesional, Arthur Guinness a avut succes cu fabrica sa de bere, în ălan personal el a trecut prin multe evenimente nefericite. Din cei 21 de copii pe care i-a avut, zece dintre ei au decedat. De asemenea, mulți dintre nepoții săi au dat în patima alcoolului, ajungând închiși în spitale de psihiatrie. În timp ce alții au murit în sărăcie.

Blestemul a luat amploare în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, când un membru a pierit în luptă, cu doar câteva săptămâni înainte de acesta să ia sfâșit. Iar altul a fost asasinat de un terorist evreu, membru Lehi.

Ulterior, mulți membri ai familiei și-au luat viețile, au pierit în accidente sau din cauza drogurilor. Cel mai cunoscut caz este cel al Henriettei Guinness care s-a arucat în gol de pe un pod din Italia, în anul 1978.

3. Cele mai puternice familii de pe planetă care au fost urmărite de ghinion. Familia Rockefeller

Aceasta a fost cea mai puternică și cea mai faimoasă dinastie din SUA, John Rockefeller fondând Standard Oil Company, în 1870, care l-a propulsat printre cei mai bogați oameni ai lumii.

John Rockefeller
John Rockefeller

Din păcate, familia a fost urmărită de blesteme și nu s-a putut bucura prea mult de imensa avere. În anul 1951, strănepoata Winifred s-a sinucis împreună cu cei doi copii ai săi. Zece ani mai târziu, Michael Rockefeller s-a răsturnat cu barca în Noua Guinee și a decedat. Trupul său nu a mai fost găsit și se crede că a fost mâncat de canibali.

Un alt deces este cel al unchiului lui Michael, John Rockefeller III, care s-a produs în urma unui accident de mașină. De asemenea, nepotul lui Hojn, Richard, a decedat în 2014, în urma prăbușirii avionului în care se afla.

4. Familia Onassis a moștenit un blestem de la familia Kennedy

Publicațiile de scandal de la acea vreme au spus că, atunci când s-a recăsătorit, văduva lui John F. Kennedy a luat cu ea blestemul familiei. În anul 1968, aceasta s-a căsătorit cu magnatul grec Aristotel Onassis, eveniment care a dat startul unui șir de ghinioane în familie. Peste cinci ani, Alexander, fiul lui Aristotel, murea într-un accident aviatic.

Aristotel Onassis
Aristotel Onassis

La numai un an de la decesul acestuia, prima soție a miliardarului se sinucidea. În 1975, Aristotel a murit și el, de insuficiență respiratorie. În 1988, Christina, fiica lui Aristotel, a murit, la numai 38 de ani, în urma unui infarct.

5. Cele mai puternice familii de pe planetă care au fost urmărite de ghinion. Familia Getty

Jean-Paul Getty, cel care a pus bazele Getty Oil Company, a reușit să facă primul milion de dolari la numai 24 de ani. Ulterior, la 65 de ani, el avea să fie declarat de revista „Fortune” cel mai bogat om din SUA.

Însă, viața personală a stat sub semnul ghinionului. Fiul său, Jean-Paul Jr., și-a părăsit nevasta și copiii pentru o actriță olandeză, însă, peste cinci ani, aceasta avea să moară din cauza unei supradoze.

Cele mai puternice familii de pe planetă care au fost urmărite de ghinion. Jean Paul Getty
Cele mai puternice familii de pe planetă care au fost urmărite de ghinion. Jean Paul Getty

În anul 1973, nepotul lui Getty a fost sechestrat la Roma, răpitorii cerând o recompensă de 16 milioane de dolari. Atunci, omul de afaceri a refuzat să plătească. Supărați, aceștia i-au tăiat o ureche victimei și au trimis-o unui ziar italian. În urma acestui eveniment, Getty s-a înmuiat și i-a împrumutat fiului său trei milioane de dolari.

Nepotul, Jean-Paul al III-lea, a scăpat cu viață, însă, nu după mult timp, el avea să sufere un accident vascular celebral din cuza unui cocktail de medicamente și alcool. El a rămas orb și paraplegic.