Home » Când, unde, cum » Top 6 cele mai înalte clădiri din SUA. Cum arată, ce dimensiuni ating și unde se găsesc. FOTO

Top 6 cele mai înalte clădiri din SUA. Cum arată, ce dimensiuni ating și unde se găsesc. FOTO

Alexandru Cazacu / 10.05.2022, 11:21

Există o mulțime de orașe mari în Statele Unite, unde veți găsi cel puțin un zgârie-nori uimitor, cu o arhitectură frumoasă și unul sau mai multe puncte de observație. De pe aceste platforme de vizualizare poți vedea la chiar și la câțiva kilometri în toate direcțiile. Află care sunt cele mai înalte clădiri din SUA, unde sunt situate, cum arată și ce dimensiuni ating acestea.

Cele mai înalte clădiri din Statele Unite ale Americii

Putem spune că Statele Unite sunt locul de naștere al zgârie-norilor. În secolul trecut, majoritatea celor mai înainte clădiri din lume se aflau aici. Ulterior, SUA a fost depășită din acest punct de vedere de unele țări asiatice, însă încă printre națiunile cu cei mai mulți zgârie-nori. În caz că nu știați, patruzeci dintre cele mai înalte clădiri din SUA se află în cel mai mare oraș al țării, iar 18 sunt în capitală. Acestea fiind spuse, hai să vedem care sunt cele mai înalte clădiri din SUA.

One World Trade Center – New York

Situată în Manhattan, One World Trade Center deține recordul pentru cea mai înaltă clădire din Statele Unite și a șasea ca înălțime la nivel global. Clădirea a fost finalizată în 2014, ca structură principală a complexului reconstruit „World Trade Center” care includea celebrele „Turnuri Gemene”. Aceasta a devenit cea mai înaltă clădire din SUA în mai 2013 și măsoară 541 de metri.

Cele mai înalte clădiri din SUA
Cele mai înalte clădiri din SUA – One World Trade Center

Central Park Tower – New York

Cunoscut și sub numele de „Nordstrom Tower”, Central Park Tower este cea mai înaltă clădire rezidențială din lume. Aceasta este situată în Midtown Manhattan. De la etajul 32 în sus, clădirea cuprinde 179 de unități rezidențiale, iar cel mai mare dintre apartamente are opt dormitoare și o suprafață de peste 1.626 de metri pătrați. Finalizată în septembrie 2019 și deschisă în 2021, Central Park Tower are 472 de metri.

Cele mai înalte clădiri din SUA – Willis Tower (Chicago)

Cunoscută anterior ca „Turnul Sears”, Willis Tower a fost a fost cea mai înaltă clădire din lume timp de 24 de ani, din 1974 până în 1998. De asemenea, a cea mai înaltă clădire din SUA vreme de 41 de ani, până când locul i-a fost luat de One World Trade Center, în 2013. Vizitat de milioane de oameni anual, clădirea este situată pe 233 South Wacker Drive și are o înălțime 442 m.

Steinway Tower – New York

Clădirea rezidențială superînaltă este situată în Manhattan, în partea de nord a străzii 57, lângă Sixth Avenue. Cunoscută și sub numele de „Turnul Steinway”, celebra clădire a fost finalizată în aprilie 2019 și atinge o înălțime de 435 metri.

One Vanderbilt Place – New York

Deschisă oficial în 2020, One Vanderbilt Place se înalță la 427 de metri. Clădirea are 67 de etaje și este folosită, în general, pentru birouri. Construcția a început la data de 14 februarie 2017 și a fost finalizată cu două luni înainte de termen, pe 17 septembrie 2019. Este, de asemenea, a doua cea mai înaltă clădire de birouri din Manhattan, cu o suprafață brută de 1,7 milioane de metri pătrați.

Clădirea de pe 432 Park Avenue, New York

Cu o înălțime de 426 de metri și 96 de etaje, clădirea de pe 432 Park Avenue a fost finalizată în 2015. Aceasta este situată pe locul al treilea în clasamentul celor mai înalte clădiri rezidențiale din lume și al doilea cel mai subțire zgârie-nor. Are nu mai puțin de 125 de condominii, iar norocoșii rezidenți au propriile restaurante în interior și o vedere incredibilă la Central Park.