Home » Cum să faci orice » 6 soluții eficiente pentru a scăpa de gândacii de bucătărie. Aceste ingrediente banale sunt de mare ajutor

6 soluții eficiente pentru a scăpa de gândacii de bucătărie. Aceste ingrediente banale sunt de mare ajutor

Alexandru Cazacu / 04.06.2022, 12:36
6 soluții eficiente pentru a scăpa de gândacii de bucătărie. Aceste ingrediente banale sunt de mare ajutor

Cu siguranță, mulți dintre noi am văzut, cel puțin odată, un gândac circulând în voie prin bucătărie. După cum bine știm, nu este chiar atât de ușor să scăpăm de gândacii de bucătărie. Cu toate acestea, există unele soluții eficiente care ne pot ajuta să scăpăm de aceste gângănii. În acest articol, noi vă vom împărtăși cele mai bune și mai rapide modalități de a scăpa definitiv de gândacii de bucătărie.

Soluții eficiente pentru a scăpa de gândacii de bucătărie

Cel mai probabil, nimeni nu vrea să intre în toiul nopții în bucătărie și să vadă cum fug gândacii atunci când se aprinde lumina. Aceste insecte dezgustătoare se hrănesc cu resturile de alimente și trăiesc aproximativ șase luni de zile. Pe lângă toate acestea, gândacii de bucătărie se înmulțesc și foarte repede. În acest context, noi vă vom prezenta câteva soluții eficiente cu ajutorul cărora puteți scăpa de ei.

Curățenia este foarte importantă

În primul rând, dacă vrei să ții gândacii la distanță de locuința ta, trebuie să menții curățenia. Gândacii vor mânca orice, însă preferă de obicei amidonul, dulciurile, alimentele grase și carnea.

Sursele ușoare de hrană, cum ar fi vasele murdare în chiuvetă, hrana pentru animale de companie pe podea sau firimiturile de pe blat le vor atrage. De asemenea, gândacii iubesc gunoiul, așa că asigurați-vă că scoateți gunoiul și faceți curățenie în mod regulat.

Scapă de gândacii de bucătărie cu bicarbonat

O soluție metodă foarte eficientă de a scăpa de gândaci este cea cu bicarbonat de sodiu. Pentru a face o momeală pentru gândacii de bucătărie, taie cubulețe de ceapă și presară deasupra acestora bicarbonat de sodiu. Pune apoi ceapa într-un vas și așaz-o în locurile unde ai observat activitate de gândaci. După ce vor consuma ceapa cu bicarbonat, gândacii vor muri.

Frunzele de dafin sunt foarte utile

Majoritatea oamenilor adoră aroma frunzelor de dafin, însă gândacii o consideră respingătoare. Așadar, puți mărunți câteva frunze de dafin și apoi împrăștie-le în apropierea cuibului și în alte zone unde apar aceste insecte. Mirosul îi va face să se mute și vei scăpa de gândaci fără să fii nevoit să îi omori.

Soluții eficiente care te pot ajuta să scapi de gândacii de bucătărie
Soluții care te ajută să scapi de gândacii de bucătărie

Acidul boric, foarte util împotriva gândacilor

Atunci când gândacii intră în contact cu acidul boric, acesta se lipește de picioarele și aripile lor. Când ingerează substanță, aceasta va acționa asupra sistemului nervos și digestiv al gândacului, care va muri. Pentru a folosi această metodă, stropește o felie de pâine cu o soluție de acid boric dizolvat în puțină apă și las-o în locurile prin care ai văzut gândacii de bucătărie.

Uleiuri esențiale

Uleiurile esențiale sunt perfecte pentru respingerea gândacilor de bucătărie. Pentru cele mai bune rezultate, amestecă ulei esențial de mentă sau lemongrass  cu puțină apă. Toarnă amestecul într-un recipient cu pulverizator și stropește cu soluție oriunde ai văzut gândaci.

Gândacii de bucătărie nu suportă oțetul

Cu siguranță, nu există bucătărie în care să nu fie oțet. Deși este de obicei folosit la prepararea mâncărurilor, oțetul are mai multe întrebuințări. De exemplu, ne poate ajuta să ținem gândacii la distanță de locuința noastră. Tot ceea ce trebuie să faci este să stropești cu oțet pe ziduri, sub mobilă și în locurile unde ar putea să se ascunde gândacii.