Home » Life & Style » Ce se întâmplă dacă pulverizezi oțet în jurul ferestrelor. Efecte uimitoare

Ce se întâmplă dacă pulverizezi oțet în jurul ferestrelor. Efecte uimitoare

Voicu Costin / 01.06.2022, 13:43
Ce se întâmplă dacă pulverizezi oțet în jurul ferestrelor. Efecte uimitoare

Vara a venit și odată cu ea și insectele care vor să ne invadeze locuințele. Încercăm să aerisim dimineața și seara casa și inevitabil ajung și țânțari sau alte insecte la noi în casă. Oțetul are multe întrebuințări casnice, pe lângă faptul că este folosit în rețetele culinare, dar cum poate fi el folosit și în alte scopuri? Se poate să țină la distanță insectele? Haideți să aflăm ce avem de făcut în articolul de mai jos!

Cum folosim oțetul împotriva țânțarilor

Pentru a scăpa de ţânţari și de alte insecte, trebuie doar să preparăm o soluție pe bază de oțet și apă. După preparare, ea va fi pulverizată pe geamuri, iar insectele vor sta la distanță în acest fel.

Amestecă 150 de mililitri de apă cu 150 de mililitri de oțet într-o sticlă cu pulverizator și agită bine. Acum pulverizează tocurile ferestrelor în ​​interior și în exterior. Țânțarii nu suportă deloc mirosul de oțet și vor sta departe de casă. Acest amestec ține țânțarii departe, dar respinge și păianjenii. Oțetul conține un acid pe care păianjenii nu îl tolerează.

De aceea, este înțelept să pulverizați o parte din amestec și în locurile unde vedeți păianjeni. Deși oțetul are un miros puternic, nu trebuie să vă faceți griji de miros. Odată ce oțetul se usucă, mirosul va dispărea.

Soluțiile pe bază de oțet elimină mirosurile

Oțetul este folosit adesea pentru a scăpa de anumite mirosuri specifice din casă, iar frigiderul este doar un exemplu în acest sens. Dizolvați o ceașcă de oțet în apă rece și ștergeți interiorul frigiderului cu amestecul. Mirosul înțepător va dispărea în câteva minute, după ce alcoolul se evaporă.

Capşuni în oţet

Căpșunile se pot strica repede atunci când sunt păstrate în frigider pentru mai mult timp. Să nu mai vorbim despre faptul că își pierd prospețimea și nu mai au același gust ca în prima zi când au fost cumpărate sau culese. Pentru a evita această problemă, folosim oțet care se va dizolva în apa în care sunt spălate căpșunile.

Oțetul conține acid acetic, iar atunci când acesta intră în contact cu suprafața fructelor, distruge microorganismele, mucegaiul și viermișorii care se pot afla pe suprafața fructelor sau în interiorul lor. În acest fel, ne putem asigura că vom consuma fructe curate și fără urme de insecte. Tot ce aveți de făcut este să dizolvați o parte de oțet în patru părți de apă și să lăsați căpșunile timp de 10-15 minute în amestec. Clătiți bine sub un jet de apă rece pentru a scăpa de mirosul de oțet.

Scapă de petele de mucegai

Curăță locul afectat (gresie/faianță, mobilă, haine, perdele de duş, mobilier de grădină, lambriuri de lemn) cu o cârpă înmuiată în oțet.

Șterge praful de pe ecrane

Amestecă oțet și apă în părți egale, într-un bol, înmoaie o cârpă curată de microfibră în ea și șterge ecranele.

Curăţă petele de sare de pe bocanci

Inesteticele pete albe care acoperă încălțămintea iarna scapi tot cu oțet; şterge petele cu o cârpă moale, înmuiată în oțet, pentru a le curăţa complet.

Curăţă cuptorul cu microunde

Pune înăuntru un castron de sticlă cu 1 cană de apă și ¼ cană de oțet, pornește cuptorul la temperatura maximă timp de 5 minute, apoi lasă-l la răcit în interior. Când castronul e rece, șterge pereții interiori ai cuptorului cu un burete înmuiat în soluția din vas.

Elimină calcarul din fierul de călcat

Depunerile minerale pot strica în timp fierul de călcat. Pentru a păstra rezervorul curat, umple-l periodic cu oțet, fixează-l la temperatura maximă și apasă pe butonul de aburi 5-10 minute, până se evaporă tot oțetul. Repetă procedura, umplând rezervorul cu apă de data aceasta.